Stiri din lumea auto

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • http://www.wall-street.ro/ym/articol...rburgring.html


    Niponii au reusit sa stabileasca un nou record pe circuitul Nurburgring cu modelul GT-R, la doar cateva zile dupa cel anterior. Se pare ca japonezii de la Nissan au dezvoltat o obsesie pentru circuitul Nurburgring, imbunatatind constat timpii bolidului GT-R pe acest traseu si mentinand masina in atentia publicului.
    Viata e un joc de rahat....dar grafica e bestiala!
    https://www.facebook.com/bacaniaharalamb.ro?ref=hl

    Comment


    • ACURA a murit si................

      http://www.infiniti.ro/
      Iubesc masinile japoneze. Ele nu mint, nu inseala !
      ACURA & HONDA SUV FAN CLUB ROMANIA - http://daimyo.ro/index.php?action=forum

      Comment


      • Noul

        Subaru Legacy Touring Wagon a fost dezvaluit:

        Subaru a dezvaluit oficial noul model Subaru Legacy Touring Wagon. La fel ca si versiunea sedan Subaru Legacy si Subaru Outback wagon, care au fost deja prezentate la Salonul Auto de la New York, noul Subaru Legacy Touring Wagon are un design mai modern, este mai spatios la interior si a primit sistemul de tractiune integrala dezvoltat de Subaru.

        Vehiculul este propulsat de o serie de motoare, printre care si doua unitati de 2.5 litri. Primul are patru cilindri si dezvolta 170 CP si un cuplu de 230Nm, iar cel de al doilea este o versiune supraalimentata care produce 265 CP si un cuplu de 350Nm. Cel mai puternic propulsor are o capacitate de 3.6 litri si dezvolta 256 CP si un cuplu de 335Nm.

        Noul break a primit portiere spate care pot fi deschise mai mult, imbunatatind accesul in masina, sistem cruise control bazat pe radar, sistem de navigatie GPS, pornire fara cheie, doar cu ajutorul unui buton si stergatoare de parbriz automate.

        http://www.stiriauto.ro/articol/6365...ost-dezvaluit/







        ================================================== ==================

        Toyota RAV4 va avea motorul diesel 2.2L de pe Avensis !

        http://www.auto.ro/news/Toyota-RAV4-...-de-pe-Avensis


        Constructorul nipon le-a pregatit fanilor diesel o mare surpriza in sensul ca, incepand cu toamna acestui an, Toyota RAV4 va fi disponibila si intr-o versiune de motorizare pe motorina.
        Noul RAV4 va primi acelasi motor 2.2L D4-D de pe Avensis, capabil sa produca 150 de cai-putere, care va putea fi conectat atat la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte, cat si la o transmisie automata tot cu 6 rapoarte, aceasta fiind oferita in premiera pe un RAV4 diesel. Transmisia automata beneficiaza si de modul de rulare Sport pentru un stil de condus mai dinamic, iar optional este prevazuta si cu un mod secvential, denumit Sports Direct Shift, ce dispune de un ecran cu impuls luminos care il ajuta pe sofer sa poata sincroniza perfect turatia motorului cu momentul in care schimba o treapta.
        Toyota a reintrodus in gama RAV4 in varianta cu doua roti motrice, care este echipata cu motor pe benzina de 2,0 litri si o cutie manuala cu 6 rapoarte. Aceasta este disponibila intr-un singur nivel de echipare, XT-R, care ofera tapiterie din piele, cheie inteligenta, scaune fata incalzite si reglaje electrice pentru scaunul soferului. La exterior, RAV4 a primit o noua grila fata, un spoiler frontal redesenat, noi blocuri optice fata/spate si faruri de ceata, precum si un set nou de jante din aliaj de 17 inch.
        Printre dotarile standard se numara aer conditionat, conexiune Bluetooth, stergatoare si faruri automate, radio CD cu redare MP si magazie de 6 discuri si oglinzi laterale incalzite.

        ================================================== ===============

        Dacia Logan ajunge in China in 2010 !

        http://www.auto.ro/news/Dacia-Logan-...-China-in-2010

        Dongfeng Motor Co, un joint venture intre Nissan Motors si Dongfeng Motor Corp, a anuntat ca va incepe productia variantelor de 1,4 litri si 1,6 litri benzina Dacia Logan la fabrica din Huadu, Guangzhou, din 2010. Inca nu se stie daca Renault-Nissan doreste sa aduca si motorizarea 1,5 dCi.

        Denumit L90, Loganul va fi construit pe platforma B (Nissan Tiida/Versa si Renault Clio) la fabrica din China de sud, reducand astfel drastic costurile de productie.

        Competitorii pe piata globala sunt Chevrolet Spark, VW Fox, Kia Pianto si Citi Rover. In continuare nu a fost anuntat daca modelul va suferi modificari pentru piata chineza, sau va fi acelasi Logan european rebranduit.

        Renault nu are un partaner de constructie al autovehiculelor in China, asemeni aliantei pe care o detine Nissan cu Dongfeng . Astfel, vanzarile sub sigla brandului francez sunt scazute. De aceea, Loganul va purta sigla Nissan, informeaza gasgoo.com.

        ================================================== ==========

        Iata noul BMW Seria 5 GT de serie!

        http://www.automarket.ro/stiri/iata-...rie-21272.html

        Publicatia franceza Automobile Magazine a intrat in posesia primelor fotografii oficiale cu versiunea de seria a lui BMW Seria 5 GT, cu cateva zile inainte de prezentarea galeriei foto oficiale a constructorului german.
        Seria 5 GT pastreaza 90% dintre formele si specificul estetic al conceptului din care provine. Conceput pe ideea de crossover intre un coupe si o berlina, 5 GT iese in evidenta prin forme interesante, insa deloc usor de digerat de fanii liniilor clasice ale bavarezilor. Totusi, dupa succesul ed piata al lui X6, noul 5 GT va fi, probabil, confirmarea unei noi linii de design in gama constructorului german.
        Principalele diferente estetice si formale se regasesc la nivelul habitaclului, acolo unde ideile futuriste ale conceptului lasa loc unor elemente ceva mai "pamantesti". Totusi, linia generala a plansei de bord ramane aceeasi, schimbarile vizand materialele si nuantele, care devin de aceasta data abordabila ca pret de productie.
        Nu se cunosc insa motorizarile de care va dispune Seria 5 GT, singura evidenta fiind cea din fotografiile alaturate: GT 530d. Va fi vorba de acelasi motor diesel cu sase cilindri regasit pe Seria 3 si pe Seria 7, acesta dezvoltand 245 de cai si 520 Nm. Noul model va dispune in lista de optionale, foarte probabil, de cutia de viteze automata cu opt rapoarte prezenta pe 760i.
        Automarket va va oferi mai multe informatii despre modelul german imediat dupa ce acesta vor fi disponibile.



        Iubesc masinile japoneze. Ele nu mint, nu inseala !
        ACURA & HONDA SUV FAN CLUB ROMANIA - http://daimyo.ro/index.php?action=forum

        Comment


        • Scuze de offtopic, dar mama ce oribil e BeeMWe-ul de mai sus
          '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

          sigpic

          Comment


          • da, au inceput toate se semene cu x6
            civic 2.2 5D FK3
            CR-V 2.2 AT RE6

            Comment


            • Off topic on - Se vrea un concurent al lui Porsche Panamera GT?



              Off topic off
              '09 Honda Accord Sedan 2.4 i-VTEC A/T, Executive, Crystal Black Pearl
              http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/zagado26/

              Comment


              • In visele lui erotice poate, e urat cu spume, X6 turtit... WTF scot si astia o masina si le strica pe restul
                '09 Audi A6, 2.0, A/T, Grey
                Fosta:
                '08 Honda Civic Sedan 1.8 M/T, Taffeta White
                Javascript motherfucker in Iasi?
                http://hondafan.etp.ro/gallery/v/andrei_r/

                Comment


                • Porsche aproape de faliment!


                  Producătorul auto german Porsche a fost în luna martie a acestui an pentru trei zile foarte aproape de faliment, situaţia acestuia fiind şi acum delicată, cu datorii mai mari decât cele ale lui Chrysler.


                  Dacă până anul acesta Porsche anunţa profituri imense, fiind copilul teribil al industriei auto, iată că acesta a încercat să se întindă mai mult decât se putea iar problemele au început să apară. Poate v-aţi întrebat cum e posibil ca un mic producător pentru Porsche să cumpere un grup imens precum Volkswagen.
                  Profitând de câteva speculaţii bursiere, Porsche a considerat că are o ocazie unică de a face asta, dar pentru o preluare au avut nevoie de câteva împrumuturi, care în condiţiile crize financiare şi a vânzărilor slabe au devenit aproape de neatins. De aceea Porsche a trebuit să se împrumute suplimentar de 700 de milioane, culmea, de la compania pe care dorea să o cumpere, Volkswagen, însă mai are nevoie de alte 2,5 miliarde de euro pentru a supravieţui.
                  Porsche a încercat chiar să se împrumute la statul german, însă aceasta se pare că a refuzat. Probabil că acesta s-a întrebat cum e posibil ca un producător de doar 100.000 de maşini pe an să acumuleze datorii de 9 miliarde de euro, cu 50% mai mult decât ce are de exemplu Chrysler.

                  http://www.promotor.ro/noutati-auto-...liment-4450628
                  tokyodream
                  Senior Member
                  Last edited by tokyodream; 26-05-09, 08:59.
                  Iubesc masinile japoneze. Ele nu mint, nu inseala !
                  ACURA & HONDA SUV FAN CLUB ROMANIA - http://daimyo.ro/index.php?action=forum

                  Comment


                  • Mitsubishi Lancer castiga premiul Vehicle Satisfaction Award 2009 !


                    http://www.auto.ro/news/Mitsubishi-L...ion-Award-2009

                    Pentru ce de-al doilea an consecutiv, Mitsubishi Lancer castiga premiul Vehicle Satisfaction Award 2009, oferit de AutoPacific in segmentul compactelor. Proprietarii Lancer s-au descurcat exemplar, comparativ cu cei care detineau modele precum Honda Civic si Toyota Corolla.

                    Versatilul Mitsubishi Lancer a fost caracterizat ca fiind stilat, sigur, dinamic. Proprietarii au inclus calitati precum distractia de a conduce, de a accelera sau de a frana. Potrivit AutoPacific, “Iti face placere sa-l privesti, cu atat mai mult sa-l conduci.”

                    Competitia Vehicle Satisfaction Award, organizata de AutoPacific este un “masurator” al satisfactiei unui proprietar, care detine un anumite model si care reflecta parerea consumatorilor la nivel national.

                    ================================================== ====

                    FQ 400, cel mai puternic Lancer EVO din istorie: 403 CP !

                    Fanii englezi ai modelului Mitsubishi Lancer se pot bucura de o noua versiune a acestui sedan. Constructorul japonez a lansat Lancer FQ 400, model ce dezvolta 403 CP dintr-un motor supraalimentat de 2.0 litri. Propulsorul MIVEC al lui Lancer FQ 400 dezvolta un cuplu motor maxim de 525 Nm la o turatie de 3.500 rpm.
                    FQ 400 este cel mai puternic si cel mai rapid Lancer Evolution creat vreodata, acesta fiind capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3.8 secunde. La fel ca toate versiunile Lancer Evolution, FQ 400 beneficiaza de tractiune integrala S-AWC, asistata de sistemul activ de stabilitate si diferentialul central activ. Modelul este echipat din fabrica cu arcuri Eibach si amortizoare Bilstein, dar si cu un set de jante de 18 inch din aliaj usor.
                    Desi FQ 400 este cea mai sportiva versiune a lui Lancer Evolution, modelul este echipat cu un sistem de navigatie prin satelit, sistem audio cu o memorie de 30 de gigabytes si conexiune bluetooth pentru telefonul mobil. Interiorul beneficiaza de scaune sport Recaro, iar levierul franei de mana si al schimbatorului de viteze sunt din fibra de carbon. Designul exterior al lui Lancer FQ 400 aminteste de modelul Lancer EVO VI prin trasaturile sale extrem de agresive.
                    In Marea Britanie, Mitsubishi Lancer EVO FQ 400 are un pret de pornire de 50.000 de lire sterline, echivalentul a 57.000 euro.

                    Via | Newspress

                    http://www.automarket.ro/stiri/fq-40...-cp-21450.html

                    ================================================== =====
                    Iubesc masinile japoneze. Ele nu mint, nu inseala !
                    ACURA & HONDA SUV FAN CLUB ROMANIA - http://daimyo.ro/index.php?action=forum

                    Comment


                    • Record doborat: 365 km/h cu un A4 alimentat cu GPL!

                      Cartea Recordurilor s-a imbogatit cu o noua performanta de top la capitolul auto. De aceasta data este vorba de recordul absolut de viteza pentru un model alimentat cu biogaz, performanta realizata de Juergen Hohenester, un pilot german care detine casa de tuning care ii poarta numele.
                      Hohenester a reusit sa duca un exemplar Audi A4 de generatie veche la 364.6 kilometri pe ora in conditiile in care motorul V6 de 3.0 litri de sub capota fusese modificat anterior pentru a rula pe baza de GPL. Germanul a reusit sa doboare astfel recordul precedent, care rea detinut de un model Bugatti care reusise sa atinga cu 20 de km/h mai putin.
                      Foarte interesant este faptul ca motorul cu care germanul a reusit performanta-record dezvolta 700 CP, acesta fiind insa capabil de 800 de cai putere. Motorul fusese insa limitat din cauza faptului ca transmisia modelului Audi nu a fost calibrata special pentru a struni o astfel de "herghelie". Cifra octanica a biogazului utilizat de Hohenester in cadrul incercarii reusite de record a fost una foarte inalta: 140.
                      Nu a fost prima incercare a lui Hohenester de a dobori acest record, pilotul german reusind in 2008 "doar" 328 km/h intr-un A4 de 585 de cai putere.
                      via | Modern Racer

                      http://www.automarket.ro/stiri/recor...gpl-21546.html

                      ================================================== ========================

                      Koenigsegg se bate pentru preluarea Saab !

                      http://www.automarket.ro/stiri/koeni...aab-21529.html

                      In timp ce marile publicatii de specialitate trateaza pe larg ofertele de cumparare pentru Opel, in Suedia se poarta discutii despre preluarea unui alt subsidiar General Motors, si anume Saab.
                      Constructorul suedez poarta tratative cu trei parti interesate de preluare. Dintre acestea, surpriza o reprezinta producatorul de supercaruri de nisa Koenigsegg, care se pare ca se va bate pentru preluarea Opel cu grupul Fiat si grupul Renco, o companie americana cu sediul in New York, apartinand miliardarului Ira Rennert.
                      Un ziar suedez a publicat recent o stire potrivit careia surse din GM anunta o batalie stransa intre Koenigsegg si grupul american. Christian von Koenigsegg, presedintele contructorului de nisa cu acelasi nume, nu a vrut sa comenteze informatiile aparute in presa.
                      Saab trebuie sa gaseasca un cumparator pana la sfarsitul lunii iunie, atunci cand expira perioada de gratie acordata de guvernul suedez.
                      via | CarScoop

                      ================================================== ===================

                      Permisele de conducere, livrate la domiciliu !

                      http://www.auto.ro/news/Permisele-de...e-la-domiciliu


                      Compania Nationala Posta Romana va livra permisele auto si certificatele de inmatriculare la domiciliu, in baza unui contract atribuit de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), in valoare estimata de 50 milioane lei (aproape 12 milioane euro).

                      Reprezentantii RA-APPS au declarat agentiei MEDIAFAX ca Posta Romana a fost desemnata drept castigatoare, in urma unei licitatii de achizitie publica, pentru contractul aferent serviciior de curierat si livrare la domiciliul titularilor, de la sediul Directiei Regim Permise de Conducere si inmatricularea Vehiculelor, a permiselor de conducere si a certificatelor de inmatriculare a vehiculelor.

                      ================================================== =================

                      Savage Rivale Roadyacht GTS - un supercar inspirat din iahturi !

                      http://www.stiriauto.ro/articol/6429...t-din-iahturi/

                      Supercarul Savage Rivale Roadyacht GTS este creatia studentilor olandezi Emile Pop si Justin de Boe. Desi numele nu este tocmai usor de pronuntat, masina arata foarte bine. Sportiva a primit un plafon hard-top care poate fi retractat si apoi readus la pozitia initiala in doar 20 de secunde. Potrivit creatorilor sai, Savage Rivale Roadyacht GTS este inspirat din iahturile de lux. Caroseria este construita din fibra de carbon, iar sasiul este din otel cromat.

                      La interior, au fost folosite materiale precum piele alcantara, aluminiu si fibra de carbon.

                      Sub capota supercarului se afla un propulsor preluat de la Corvette ZR1.

                      Greutatea masinii este de 1.280 kg. Printre dotarile cu care a fost inzestrata se afla jantele Tenzo de 19 toli “imbracate” in pneuri Toyo T1R si un sistem de franare marca DBM.

                      Pop si de Boer intentioneaza sa produca 20 de exemplare Savage Rivale Roadyacht GTS, cate 4 pe an. Productia ar putea incepe in 2010.

                      Iubesc masinile japoneze. Ele nu mint, nu inseala !
                      ACURA & HONDA SUV FAN CLUB ROMANIA - http://daimyo.ro/index.php?action=forum

                      Comment


                      • Asta e tare rau. Care dreaq' mai o cumpara asa ceva:
                        http://www.evz.ro/articole/detalii-a...ine-din-China/
                        Honda Accord 2.2 i-ctdi Nighthawk Black Pearl Executive-2007

                        Comment


                        • Cine are bani, conduce

                          Noul Seat Exeo, in showroom-urile din Romania !

                          Sange latin, efervescenta maxima, noul Seat Exeo poate fi acum comandat.

                          Este primul sedan Seat de clasa medie din istoria marcii fiind construit pe platforma lui Audi A4 generatia precedenta,doar 30% dintre repere fiind modificate. Pentru a afla mai multe detalii privind tinuta de drum si alte impresii artistice, poti citi test-drive-ul noului Exeo, realizat in tara de origine.

                          Masina este disponibila acum in Romania, in trei variante de echipare: Reference, Style si Sport. Preturile incep de la 18.837 euro cu TVA, pentru nivelul de echipare Reference, cu un motor pe benzina de 1,6 litri, ce dezvolta 102 CP.

                          Daca trecem la echiparea Style, acelasi motor, aceeasi putere, noul Seat Exeo poate fi achizitionat pentru 20.853 euro cu tot cu TVA. In plus primesti noi avantaje cum ar fi cruise control, oglinzi exterioare pliabile electric, senzor de parcare spate, volan si schimbator viteze in piele, control presiune pneuri cu avertizare sonora si luminoasa, directie servotronic.

                          Daca optezi pentru un diesel TDI, echipare Style, motor de 2 litri si 170 CP, pretul este de 25.118 euro, inclusiv TVA. Pachetul de echipare Sport, de top, include printre altele scaune fata sport, cruise control, control presiune pneuri cu avertizare sonora si luminoasa, volan si schimbator viteze in piele.

                          Preturile de achizitionare oscileaza intre 18.837 euro si 25.118 euro, TVA inclus. Pentru a downloada lista de preturi, click aici.

                          ================================================== =============

                          Brembo a inceput dezvoltarea franelor ceramice ieftine !

                          http://www.auto.ro/news/Brembo-a-inc...ramice-ieftine

                          Se pare ca zvonurile de la sfarsitul anului trecut incep sa capate forma, Brembo si SGL Group demarand dezvoltarea franelor ceramice ieftine pe care ni le-au promis, telul fiind ca ele sa coste cu maximum 50% mai mult decat solutiile clasice.

                          Clientii obisnuiti vor ramane, cum ar fi Aston Martin, Audi, Bentley, Bugatti, Daimler AG, Ferrari, Lamborghini sau Porsche, dar Brembo e increzator ca va reusi sa intre si pe piata mainstream.

                          Pentru a reduce pretul, cele doua companii au dezvoltat un nou proces de productie, prin care au eliminat total necesarul de forta de munca umana de pe linia dedicata, ceea ce creste semnificativ productivitatea, reducand in paralel costul productiei.

                          ================================================== ============


                          Volvo XC60 primeste o "atitudine" Cobra !

                          http://www.automarket.ro/stiri/volvo...bra-21637.html

                          Pentru cei nemultumiti de look-ul "cuminte" al noului XC60, casa de Tuning Cobra Technology & Lifestyle, specializata in modificarea SUV-urilor, ofera un pachet de accesorii sportive.
                          Tunerii au pregatit o bara de protectie din inox, un cadru cromat pentru grila frontala, panouri de protectie si praguri laterale. Pachetul este completat de un set de jante din aliaj cu dimensiuni de 18, 19 si 20 de inch, disponibile cu mai multe tipuri de design.
                          Pentru cei mai pretentiosi, Cobra pune la dispozitie jante Action Sport sau Katana completate de pneuri cu dimensiuni 255/45 R20.
                          via | CarScoop


                          ================================================== ===============


                          Primele imagini Hyundai Accent facelift !

                          http://www.auto.ro/news/Primele-imag...ccent-facelift

                          Hyundai a pregatit pentru piata coreeana un facelift pentru popularul model Accent/Verna, denumit Verna Transform.

                          La exterior, noul Hyundai Verna Transform se prezinta cu blocuri optice redesenate, o noua grila formata din doua bare pe care sta plasat logo-ul Hyundai. Tot la capitolul schimbari punctam si bara de protectie fata noua si una pe spate reconceputa.

                          In interior noul Verna Transform dispune de o consola centrala upgradata, materiale de o calitate mai buna, iar luminile instrumentelor de bord au fost schimbate din verde in albastru.

                          Noul Accent/Verna facelift disponibil cu un motor in patru cilindri de 1,6 litri, face acum economie de combustibil. Un instrument pe tabloul de bord numit “eco lamp” va ghida soferul spre un stil de sofat economic. Luminita verde va informa soferul ca se afla in grafic conform standardelor de consum economic, in timp ce luminita rosie va arata ca ai facut exces de combustibil.

                          Noul Verna va iesi pe piata coreeana incepand cu jumatatea lunii iunie. Data oficiala pentru celelalte piete nu a fost inca facuta publica.

                          tokyodream
                          Senior Member
                          Last edited by tokyodream; 03-06-09, 19:33.
                          Iubesc masinile japoneze. Ele nu mint, nu inseala !
                          ACURA & HONDA SUV FAN CLUB ROMANIA - http://daimyo.ro/index.php?action=forum

                          Comment


                          • DISAPPEARING CAR DOOR
                            http://www.disappearing-car-door.com/
                            I don't care about other cars , i just love my Honda

                            Comment


                            • Toyota va lansa primul camion cu propulsie hibrida !

                              http://www.auto.ro/news/Toyota-va-la...pulsie-hibrida


                              Toyota se pregateste de lansarea pe piata a primului camion cu propulsie hibrida..

                              Geneo-Hybrid este alimentat de un motor diesel 2.5l, care functioneaza in combinatie cu un motor electric si foloseste baterii nichel metal, pentru a reduce consumul de combustibil si emisiile de CO2 cu peste 50 de procente. Compania spune ca acest lucru nu va afecta performantele camionului.

                              Bateria se va reincarca de la motorul in functiune, neavand nevoie de o incarcare de la priza. Eficienta puterii este consolidata prin utilizarea energiei recuperate.
                              "Toyota a fost un lider in dezvoltarea hibridelor timp de mai multi ani, afirmandu-si pozitia prin popularul vehicul Prius. Acesta este un mare pas inainte pentru industria noastra", a declarat Brett Wood, reprezentant al grupului Toyota.

                              Hibridul Toyota va fi disponibil pe piata din Japonia, o lansare pe piata din SUA fiind inca incerta.

                              ================================================== =============

                              Lamborghini va dezvolta un sistem de propulsie hibrid !

                              http://www.stiriauto.ro/articol/6490...pulsie-hibrid/

                              Lamborghini a anuntat ca va dezvolta un sistem de propulsie hibrid, disponibil pentru modelele viitoare. Producatorul italian sugerase tomana trecuta, atunci cand a prezentat conceptul Lamborghini Estoque, ca o versiune hibrida a supercarului cu patru usi era luata in considerare. Lamborghini a creat un plan conform caruia va reduce nivelul emisiilor de CO2 ale vehiculelor cu 35% pana in 2015, si, mai mult, intentioneaza sa reduca cu 30 % nivelul emisiilor fabricii sale, pana anul viitor. Compania a investit 35 de milioane de euro in acest proiect.

                              Dar dezvoltarea unui sistem hibrid reprezinta doar o parte din planul producatorului italian de a reduce emisiile. Lamborghini isi va imbunatati motoarele, va reduce greutatea vehiculelor, va introduce un sistem stop-start si chiar si vehicule

                              pe biocombustibil.

                              ================================================== ==========

                              Noul Ariel Atom V8 va costa peste 160.000 dolari !

                              http://www.automarket.ro/stiri/noul-...ari-21801.html

                              Presedintele companiei britanice Ariel a dezvaluit faptul ca noul Atom V8 va costa peste 160.000 de dolari din cauza faptului ca acest model va avea un motor V8 diferit de cel al lui Caterham Levante. Mai exact, motorul V8 al lui Ariel Atom va fi compus din doua blocuri motor de la Suzuki Hayabusa, care vor primi numeroase piese fabricate la comanda. Doar motorul acestui model de nisa va costa circa 50.000 de dolari.
                              Transmisia secventiala cu sase trepte care echipeaza noul Ariel Atom V8 are un pret de 17.000 de dolari, iar franele Alcon si numeroasele componente din fibra de carbon ridica pretul modelului britanic de nisa la nivelul unui supercar. Pretul versiunii V8 a lui Ariel Atom este de aproape trei ori mai mare decat pretul versiunii standard al acestui model. Cu toate acestea, noul Ariel Atom V8 promite performante la un nivel mai ridicat decat cel oferit de majoritatea supercar-urilor.
                              Via | Autocar



                              ================================================== ===============

                              Asa va arata noul Audi Q7?

                              http://www.automarket.ro/stiri/asa-v...-q7-21781.html

                              Dupa ce in acest an a prezentat un facelift subtil pentru cel mai mare SUV din gama sa, Q7, designerii Audi se pregatesc de finalizarea formelor viitoarei generatii a modelului german. Dar pana in 2011, atunci cand vom pune mana pe primele fotografii oficiale ale noului model, publicatiile online auto spaniole au realizat deja o prima ipoteza de design care vizeaza viitorul Q7 asa cum va arata el peste doi ani.
                              In viziune iberica, diferentele fata de actualul Q7 vor fi evidente, cele mai clare vizand blocurile optice frontale si liniile generale, care devin ceva mai agresive si mai ascutite. Grila single-frame, "stampila" celor de la Audi, va primi o forma noua, hexagonala, in timp ce proiectoarele de ceata se vor transforma intr-o bagheta care se va regasi foarte bine in liniile modelului german. Designerii de la Ingolstadt nu vor schimba radical dimensiunile lui Q7, model care oricum se numara printre cele mai mari optiuni de pe piata din punctul de vedere al dimensiunilor.
                              Printre motorizarile de care va dispune noul Q7 se numara si unul de 2.0 litri. Este vorba de derivarea de 210 CP a propulsorului TFSI cu patru cilindri regasit pe modelele mai mici ale Grupului VW. Evident, iubitorii performantelor se vor putea baza in continuare pe toate celelalte motorizari din gama Q7. Avem insa si o veste proasta pentru cei care asteapta din nou o versiune V12 TDI: aceasta nu va mai fi produsa, din cauza cererii sale scazute si a costurilor de fabricatie foarte ridicate.
                              via | Zamparuedas

                              Iubesc masinile japoneze. Ele nu mint, nu inseala !
                              ACURA & HONDA SUV FAN CLUB ROMANIA - http://daimyo.ro/index.php?action=forum

                              Comment


                              • China opreste importul modelelor Renault: "Nu sunt sigure!"

                                Miercuri, 10.06.2009</SPAN>
                                de Mircea Mester

                                Statul chinez a luat astazi o decizie controversata, interzicand temporar importul unor modele ca Laguna, Megane si Scenic din cauza "unor probleme de siguranta".
                                Guvernul chinez a anuntat astazi ca a oprit importul modelelor Renault in statul asiatic. Conform autoritatilor din China, aceasta masura a fost luata din cauza unor "probleme de siguranta".
                                Conform raportului, unele modele importate in China nu s-au ridicat la nivelul standardelor si regulilor chinezesti, astfel ca forul national care raspunde de siguranta traficului a hotarat sa impuna blocarea temporara a importurilor. "Exista mai multe probleme de siguranta ascunse", spune comunicatul emis de guvernul chinez, fara a specifica insa care sunt acestea.
                                In urma hotararii de guvern, in China nu vor mai intra modele precum Scenic, Laguna 2 si Megane 2, extrem de populare in Europa. In anul 2008, China a importat cu putin sub 3000 de modele Renault.
                                Decizia guvernului chinez este cel putin bizara in conditiile in care toate cele trei modele amintite au reusit punctaje excelente - cate cinci stele la siguranta pasagerilor adulti - la testele de siguranta organizate de institutul EuroNCAP. Mai mult, campaniile de promovare Renault se bazeaza in Europa mai ales pe faptul ca marca franceza este singura care are in gama 11 modele cu punctaj de cinci stele la testele EuroNCAP.




                                via | AFP

                                http://www.automarket.ro/stiri/china...ure-21847.html
                                Iubesc masinile japoneze. Ele nu mint, nu inseala !
                                ACURA & HONDA SUV FAN CLUB ROMANIA - http://daimyo.ro/index.php?action=forum

                                Comment

                                Working...
                                X