Discutii despre ulei si incalzirea lui

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Salut!
    Mă puteţi ajută vă rog cu o opinie ref Mobil 1 0w40 european car formula produs în Sua?A folosit cineva ? Experienţe? E vorba de o Honda Accord, benzină, 2.0, 2007, 110k km. Alte recomandări? Unde pot găsi Honda 0w30? Multumesc frumos.

    Comment


    • Originally posted by stefbi View Post
      Salut!
      Mă puteţi ajută vă rog cu o opinie ref Mobil 1 0w40 european car formula produs în Sua?A folosit cineva ? Experienţe? E vorba de o Honda Accord, benzină, 2.0, 2007, 110k km. Alte recomandări? Unde pot găsi Honda 0w30? Multumesc frumos.
      Vezi la colegul Tudor !

      Comment


      • Merci, dar nu il mai vand. Este in Bucuresti. Cine nu stie de unde sa-l ia il pot ajuta pe privat.
        Uleiul e bun sau cel mai bun care il fac.
        De folosit l-am folosit dar nu pe Honda. E bun in special unde ai nevoie de un 30 mai robust cum ar fi un 5W30 A3/B4. Nu e cazul la Honda....
        Website Boutique Oils

        Comment


        • Salut, Tudor!
          Poti să imi dai mai multe info, te rog, ref de ce nu ar fi potrivit? În manual imi spune A3/B3. Fiind B4 ar fi recomandat mai mult pt diesel? Poti, te rog să-mi trimiţi un nr tel pe privat? Am mai corespondat. Multumesc

          Comment


          • B din cate stiu se refera la dieseluri, nu la benzina. A3 se refera la Benzina.
            sigpic

            HONDA - THE POWER OF DREAMS
            Honda Civic Type-R FN2

            Comment


            • Originally posted by stefbi View Post
              Salut, Tudor!
              Poti să imi dai mai multe info, te rog, ref de ce nu ar fi potrivit? În manual imi spune A3/B3. Fiind B4 ar fi recomandat mai mult pt diesel? Poti, te rog să-mi trimiţi un nr tel pe privat? Am mai corespondat. Multumesc
              Tipul preferat e 0W-20. Daca nu vrei asta, indicat e sa stai pe aproape cu ambele grade (ex 0W30 sau 5W30 sau chiar 5W20 daca gasesti). In manual din pacate sunt prea multe optiuni si se pierde asta din vedere.
              Ca norme, preferabil ar fi A5 sau A1 sau daca iei ulei din SUA, Ilsac GF-5.
              Website Boutique Oils

              Comment


              • Azi la cafea ti-am gasit o sursa mai credibila decat mine
                Daca stii engleza in linkul de youtube e atinsa de Valvoline ideea vascozitatii in Honde...si cum poate afecta de exemplu vtec-ul sau actionarile hidraulice in general (de la 10:28 la 12:16).
                https://youtu.be/FXqkOZAkXZw?t=10m28s
                Daca nu te deranjeaza ca pierzi din eficienta sau putere, nu cred ca e o problema sa mergi pe 30 dar in general un 40 ar putea da comportamente ciudate uneori sau cum spun ei chiar eroare in bord (aplicabil mai mult daca ai fi avut vtec si pe admisie si pe evacuare).
                Astea fiind spuse Mobilul SUA 0W40 e destul de amarat pt un 40 si in viata reala se transforma intr-un 0w-30 robust pe masura ce e folosit, deci posibil sa fie OK. Ar fi mai degraba bun pt. Honda Diesel fara DPF de ex.
                Website Boutique Oils

                Comment


                • Mulţam. Nu e vb de credibilitate doar că de multe ori am întâlnit info contradictorii pe acest subiect. Oricum, lucrurile sunt mai clare acum şi nu mă mai feresc de 20 Linkul nu s-a postat, încerc să-l găsesc pe youtube.. Hristos a Înviat!

                  Comment


                  • EU am postat foarte rar ,din lipsa de timp .
                    Am o Honda Accord cg8 din 1999 ,am avut ulei Castrol edge si nu am fost multumit de el ,treaba sa schimbat cind am pus Eneos Sustina 5w 30 motorul toarce mult mai lin ,si mersul mai ''rotund'' ,am schimbat si bujiile am pus Denso iridium touqh si treaba este si mai buna ,deci voi merge pe Eneos dar il voi schimba la 6000- 7000 km ,mai ales ca sunt cativa care imi forteaza mana ,si trebuie sa o calc sa le arat ca ''baba '' are vina in ea ..... eee acuma nu ma bag cu masini de peste 150 de cai putere sunt realist cu ce am

                    Comment


                    • sune bine: Sustina 5-30 si bujii Denso; tine-o tot asa.
                      Originally posted by gigi View Post
                      sunt cativa care imi forteaza mana ,si trebuie sa o calc sa le arat ca ''baba '' are vina in ea
                      da-i im plm, lasa-i sa moara prosti.

                      Comment


                      • Discutii despre ulei si incalzirea lui

                        Mi-am luat de curand niste ulei pentru ATR (deh, ma pregatesc de Hondaropa ), Mobil 1 10W40 Full Synthetic (High Mileage) import USA. Eram curios sa aflu data de fabricatie si l-am sunat pe vanzator sa-mi spuna cum descifrez datele de pe bidon.
                        Eu am 10114F24A 5887C. Mi s-a spus ca primele doua cifre reprezinta luna (10=octombrie), a treia cifra reprezinta tipul de ulei (1=full synthetic), iar cifrele patru si cinci reprezinta anul (14=2014). Restul sunt date "interne" cum ar fi fabrica poducatoare, samd.
                        maruta
                        Senior Member
                        Last edited by maruta; 23-07-15, 19:54.
                        CR-V e:HEV
                        JAZZ GD1 CVT
                        Ex: CR-V RE6

                        Ex: RDX TB1
                        Ex: Civic FD1

                        Ex - JAZZ GD1
                        Ex - ACCORD Type-R
                        Ex - DEL SOL EH6

                        Comment


                        • Un link pescuit de prin alte parti :

                          http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
                          Honda Accord - 2006 2.0 Executive

                          Comment


                          • 0w20 mi se pare totusi un pic fortat introdus, din ce am mai citit pe forumuri in US (de unde vine moda asta cu 0w20 IMO) e vorba mai mult de "imagine" si de consum mai mic de carburant, fortand uleiul asta pe piata pentru a indeplini diverse standarde ecologice. Chiar si in carte pentru temperaturi ambiante de 40 de grade se merge deja spre w30/w40.

                            45-49 grade in exterior.. soare, autostrada 1400 km viteza de 160- 170 constant, pauze de maxim 10 minute la fiecare ora pentru fumat si atunci motorul pornit sa dea aer conditionat ... ulei 0w20 ... desert! si.. nu papat ulei nu probleme. sunt la a doua honda civic...prima a murit la peste 600.000 km rulati... pus un alt motor second si vanduta .. actuala e 2014 cu 35000 km rulati... tot 0w20 ceea ce recomanda producatorul. nu mananca ulei! nu are zgomote! merge permanent cu ac perioada martie - noembrie si restul lunilor numai ziua anumite ore. in perioada de vara .. temperatura exterioara peste 40 grade ... deci sa vorbim practic! nu ce scrie prin anumite carti.. daca producatorul meu imi spune 0w20 si am garantie de 100000 km si ultima masina a trecut de 600.000 km fara sa moara natural.. cu schimburi ulei la fiecare 5000 km (aici asa se practica..)concluzia o tragi singur.

                            ps.
                            cea veche ... am folosit mobil 1 full syn.... 5w20 iar ca filtre o parte honda si alta bosch sau k&N. la asta din 2014 ulei honda 0w20 si filtre bosch.tinand cont ca vine concediul de vara.... o sa testez si noul civic lx la drum foarte lung... si voi revenii cu ce se intampla si cum se va comporta




                            Originally posted by rezare View Post
                            0w20 mi se pare totusi un pic fortat introdus, din ce am mai citit pe forumuri in US (de unde vine moda asta cu 0w20 IMO) e vorba mai mult de "imagine" si de consum mai mic de carburant, fortand uleiul asta pe piata pentru a indeplini diverse standarde ecologice. Chiar si in carte pentru temperaturi ambiante de 40 de grade se merge deja spre w30/w40.

                            Eu pun acum 5w30, dupa ce am avut la inceputurile masinii 5w40 sau 0w40. Nu consuma, nu face zgomot, oricum il schimb pana in 10000km. In general nu are rost (si nici nu e bine) sa pui mai gros decat trebuie, dar nici prea subtire cat sa nu-ti mai asigure o presiune suficienta.

                            Recomandarile mecanicilor romani sunt de obicei folclor, au auzit si ei de la unul-altul ca 10w50 sau 10w60 e race si-l recomanda tuturor dupa aia Nu sunt o sursa reliable de informatii.
                            mdx'07
                            Junior Member
                            Last edited by mdx'07; 14-05-15, 13:23.

                            Comment


                            • @ mdx Un amanunt care iti scapa, cifra de inainte si dupa W nu are nici o legatura cu mersul cand uleiul este la temperatura optima. Inclusiv la mersul pe autostrada. Sunt alti indicatori pentru asta.
                              Honda Accord - 2006 2.0 Executive

                              Comment


                              • a folosit cineva in R18, motul 0w20 high rpm 300v ? Sau in orice alt motor, pareri...
                                '08 Fn1 - Invidia Catback, CAI Injen w hydroshield, Omp front braces, Eibach prokit springs, Ferodo ds2500, Oz ultraleggera w Michelin Ps3, GP kit-front/rear

                                Comment

                                Working...
                                X