BENJK: '15 Civic Sedan LS 1.8 i-VTEC M/T, Urban Titanium Metallic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by DarthMaul40 View Post

    Imi pare rau pentru ce ai patit cu masina, important e sa fii teafar si sanatos.
    da, asta e cel mai important. mulțumesc

    Originally posted by DarthMaul40 View Post
    mie mi-a platit masina la valoarea pietei (au cautat pe bazaruri online o masina cu specificatii identice de marca, model, an, dotari si mi-au dat suma respectiva).
    la mine e specificată o sumă în contract, probabil la allianz e diferit și se reevaluează mașina la data accidentului?
    '10 CR-Z 1.5 i-VTEC IMA
    Ex: '15 Civic 4D 1.8 i-VTEC

    Comment


    • eu am primit de la Allianz sum asigurata + epava sa o vand eu
      "Ethics. That's always so inconvenient."
      Cal Lightman

      Comment


      • Originally posted by benjk View Post

        Asta scrie în condițiile de asigurare:

        ”„„în cazul producerii evenimentului asigurat care provoacă dauna totală a autovehiculului asigurat, stabilirea preţului recuperarilor (epavei auto) se poate face printr-un sistem specializat de evaluare on-line (eventualele costuri de expertiza se vor suporta 50% de Societate, 50% de Asigurat).

        Daca evaluarea prin sistemul specializat on-line nu este posibilă, valoarea recuperărilor se determină de Societate ţinând cont de valoarea pieselor şi subansamblelor neavariate sau, în cazul unor neînţelegeri, printr-un expert neutru (costurile expertizei se vor suporta 50% de Societate, 50% de Asigurat).

        În cazul producerii evenimentului asigurat care provoacă dauna totală a autovehiculului asigurat, valoarea indemnizaţiei se va diminua cu valoarea recuperarilor, cu contravaloarea primelor datorate până la sfârşitul perioadei de asigurare, respectiv anului de asigurare în care s-a produs dauna pentru asigurările încheiate pentru o perioadă mai mare de un an si cu contravaloarea eventualei franşize înscrisă în poliţă.”””


        Inspectorul lichidator mi-a explicat că voi primi banii pe epavă de la licitatorul care va câștiga licitația online. La întrebarea mea dacă îmi garantează suma, mi-a dat un răspuns evaziv, cu alte cuvinte, mașina e proprietatea mea, ei doar o listează la licitație și apoi îmi dau datele firmei care organizează licitația pentru a finaliza tranzacția.
        In cazul asta, vei primi suma asigurata din contract, mai putin contravaloarea ratelor restante, daca mai sunt.

        Comment


        • așa sper și eu. între timp am încercat să evaluez ce a rămas din mașină pe la firme de dezmembrări. toți mă întreabă „care e prețul?” însă asta încerc și eu să aflu de la ei... Un ES accidentat puțin mai rău decât a mea în Germania e aproape 2000 E. asta e singura referință, și mi se pare puțin... În fine, aștept rezultatul licitației, măcar să știu că îmi iau suma asigurată.

          Pe de altă parte, încă nu știu ce mașină să îmi cumpăr... Mă gândesc la: un civic de generație mai veche (cei care ați avut/aveți, care e experiența după 100k km? mai merită? Aș vrea să țin mașina măcar 5-6 ani. Sau un Hibrid de la Toyota: Prius sau Auris. sau altceva? Mercedes?
          '10 CR-Z 1.5 i-VTEC IMA
          Ex: '15 Civic 4D 1.8 i-VTEC

          Comment


          • Ieri am vândut Honda. Sau, ce a mai rămas din ea. Așa că povestea aproape s-a încheiat, mai aștept încă restul de bani din partea asigurătorului. Totul a decurs foarte elegant și transparent, Generali e o firmă serioasă și cu oameni pregătiți. Ce îmi pare rău e că puteam să iau probabil cu vreo 400 €€ mai mult, dacă nu alegeam să transport mașina pe asigurare la Asko (600 km de locul accidentului). Dar asta pentru că m-am gândit că va fi reparată, nu daună totală, și pentru că NU eram familiarizat cu condițiile din contract în astfel de cazuri. Dar, pe total sunt mulțumit, suma primită este una corectă, teoretic aș putea să-mi iau o mașină identică cu ea. Dar, cum spuneam mai sus, studiez variantele disponibile, și apoi voi alege ceea ce mi se pare mai potrivit pentru mine. Probabil că nu voi mai scrie aici, vă mulțumesc tuturor pentru comunitatea care mi-a dat încredere de la început și unde am găsit informații atunci când am avut nevoie. Mergem mai departe cu mai multă încredere și cu mai multă experiență probabil. Să aveți un an cu bucurie și cu timp de calitate pentru ceea ce iubiți!
            '10 CR-Z 1.5 i-VTEC IMA
            Ex: '15 Civic 4D 1.8 i-VTEC

            Comment


            • Mi-au rămas jantele originale și un kit complet de revizie. O să le postez și aici. Încă nu m-am gândit la un preț.
              '10 CR-Z 1.5 i-VTEC IMA
              Ex: '15 Civic 4D 1.8 i-VTEC

              Comment


              • Probabil că nu voi mai scrie aici.
                De ce sa nu mai scrii??
                Personal ,as fi curios sa vad ce masina vei achizitiona si ce plusuri si minusuri vei descoperi la ea ,in comparatie cu honda

                Comment


                • sigur, voi actualiza thread-ul de îndată ce voi face trecerea la o altă mașină. Probabil că apoi ar trebui închis, la asta mă refeream în primul rând. E bine că mai există oameni curioși. Și eu am aceeași curiozitate
                  '10 CR-Z 1.5 i-VTEC IMA
                  Ex: '15 Civic 4D 1.8 i-VTEC

                  Comment


                  • Originally posted by benjk View Post
                    Mi-au rămas jantele originale și un kit complet de revizie. O să le postez și aici. Încă nu m-am gândit la un preț.
                    Salut! Imi pare rău pt eveniment. Bine că nu ai pățit nimic. Tablele și fiarele se înlocuiesc.
                    Ce inseamna kit revizie?
                    Cat vrei pe jante?

                    Comment


                    • Mulțumesc!
                      kit revizie înseamnă: filtru de aer, filtru de ulei ambele OE, filtru polen Mann, 7 litri ulei motor Honda 0W20 luate de pe Autohut, am dat 666+1 lei pe ele, am factura.
                      Pe jante nu m-am hotărât încă cât să cer, trebuie să fac o evaluare.
                      '10 CR-Z 1.5 i-VTEC IMA
                      Ex: '15 Civic 4D 1.8 i-VTEC

                      Comment


                      • Salut, vând următoarele:

                        1. Jante HONDA OEM (poze atașate) - 590 €€Euro
                        2. filtru de aer, filtru de ulei ambele OE, filtru polen Mann, 7 x 1L ulei motor Honda 0W20 (cu factură) - 666 lei.

                        Poze cu jantele: https://photos.app.goo.gl/Sc6iSCJfwWaRpbkD7
                        dimensiuni: Rim 6.5Jx16 ET45; Bolt pattern: 5x114.3; THD M12x1.5; CB 64.1
                        benjk
                        Senior Member
                        Last edited by benjk; 16-01-19, 13:16.
                        '10 CR-Z 1.5 i-VTEC IMA
                        Ex: '15 Civic 4D 1.8 i-VTEC

                        Comment


                        • Cred ca ar fi mai ok sa faci topic nou pe aria de vanzari.
                          The other car : SAAB 900NG / 2.0 Turbo / Stock / Black. (SOLD)
                          https://www.instagram.com/iamrusu/

                          Comment


                          • Ok. Asa voi face. Sper ca nu am încălcat vreo regula ceva
                            '10 CR-Z 1.5 i-VTEC IMA
                            Ex: '15 Civic 4D 1.8 i-VTEC

                            Comment


                            • Originally posted by gigi View Post
                              Personal ,as fi curios sa vad ce masina vei achizitiona si ce plusuri si minusuri vei descoperi la ea ,in comparatie cu honda
                              Încă nu m-am decis, dar îmi umblă mintea la Mazda 3. Am probat azi una (doar prin parcarea unui dealer, că nu avea asigurare... e o poveste mai lungă. O să v-o spun. Mașină din 2016, sedan, 2.0, echipare Attraction (bi-xenon, pilot automat, LED la poziții, stopuri, dublu clima etc). băieții cer 15.000 €, DAR mașina are doar 8xx km, prima înmatriculare în august 2018. Întreb care e faza, mi se spune că au fost în procedură de faliment (fost dealer Mazda) și blocați la vânzare până la data de mai sus, a aparținut băncii (probabil sechestru pe bunuri, nu mă pricep). Puțin dubios, dar na, e posibil. Însă mașina nu mai are garanție. deloc - istoricul (verificat ulterior la un dealer mazda) nu arată nici o intervenție în service, nu a fost schimbat ulei nimic în aproape 3 ani. Asta nu mi-a plăcut. Ce nu mi-a mai plăcut e că băiatul părea destul de slab informat despre mașină, adică știa în mare ce s-a întâmplat (a condus-o șefu'), dar când îl luai la întrebări despre revizii, garanție, zicea că nu contează, că ei așa fac la KIA (reprezintă acum KIA și mai încă ceva). Așa o fi, nu știu un mecanic ce ar spune, zic. În fine, ceea ce n-am înțeles totuși deloc a fost că zice: mașina e pe firmă, dar voi o cumpărați de la persoană fizică. Am rămas cam încurcați, că nu pot pricepe ce înseamnă asta. Oricum, nu știu ce să cred, dacă e vorba doar de neglijență, situație complicată cu banca (nu s-au gândit că e importantă revizia, poate nici nu știau dacă o mai recuperează), sau de alte dubioșenii ascunse.
                              De altfel, mașina părea ok, nu avea urme de uzură, n-am mai ridicat-o pe elevator să mă uit, dar mi-a plăcut cum se mișca, motorul are zvâc, la treapta 1 și 2, nu știu dacă am ajuns într-a 3-a. Cred, nu sunt sigur, dar așa am avut senzația, că la plecare are un demaraj mai bun decât Honda 1.8. Motorul puțin mai zgomotos (e din cauza compresiei de 14:1?). Mi-ar fi plăcut un test mai extensiv.

                              Voi ce spuneți? ați lua o astfel de mașină? Ați încerca să mai negociați? vi se par riscuri majore în cazul ei? Sunt curios ce spun colegii mai cu experiență.
                              '10 CR-Z 1.5 i-VTEC IMA
                              Ex: '15 Civic 4D 1.8 i-VTEC

                              Comment


                              • ȘI un alt caz. Tot Mazda 3, aceleași dotări, motorizare ca cea de mai sus dar varianta după facelift, 2017, mașină de test drive la un dealer, se pare servisată ca lumea, deci garanție. Cât ați da pe o astfel de mașină, ținând cont de devalorizare, valoarea la revânzare etc.? 16.000 vi se pare mult? 17.000 exagerat? Care ar fi un preț corect?
                                '10 CR-Z 1.5 i-VTEC IMA
                                Ex: '15 Civic 4D 1.8 i-VTEC

                                Comment

                                Working...
                                X