Dension, Xcarlink, DMC, Yatour, Gromaudio etc.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Cam cat de greu este de montat Yatour + bluetooth si butonel, oare ma voi descurca ?
    Aveti idee unde m-as putea duce in cazul in care nu ma descurc ?
    '07 Civic 5D 1.8 MT Executive Alabaster Silver Metallic

    Comment


    • #62
      Trebuie desfacute ornamentele de pe consola centrala ca sa poti ajunge la mufa de sub unitatea radio. Apoi doar tragi cablul prin torpedou spre dispozitivul Yatour.
      In principiu nu e greu, cu putina atentie sa nu rupi clemele ornamentelor .. Daca nu esti sigur pe tine, cu vreo 100lei cred ca il montezi la o reprezentanta Honda.
      '07 Honda Accord 2.0 i-Vtec A/T, Executive

      Comment


      • #63
        Salutare!

        Eu am Dension cu Bluetooth, l-am luat din UK si mi l-am montat singur pe Accord acum 2 ani. Are doar intrare USB și aux in. DAC-ul este foarte bun, muzica sună mai bine decât cea din unitatea de CD. Uneori face probleme, in sensul că nu mai vrea să citească stick-ul până nu îl scot și îl bag din nou, sau alteori până nu decluplez și recuplez unitatea. Nu îi plac toate stick-urile, pe unele pur și simplu le "șterge", în sensul că le face necitibile, deși fișierele rămân încă pe ele, ascunse. De asemenea, trebuie ca fișierele să fie aranjate într-o anumită structură specifică pe stick, pentru a organiza muzica și pentru a putea citi toate fișierele audio. În acest sens, trebuie să fie doar 4 foldere în root, (spre exemplu Pop, Classic, Rock, Electronic), și apoi în aceste 4 patru foldere adăugate subfolderele cu albumele. Practic, dension-ul citește stick-ul ca pe o magazie de 4 cd-uri, în care primul cd este primul folder, al doilea cd al doilea folder, șamd.

        Partea cea mai neplăcută este că nu afișează pe display nicio informație, decât CD - Track XX, dar aceasta din cauza CD-Playerului de la Honda, iar nu din cauza Dension-ului. Informațiile gen filename sau tags pot fi afișate numai pe sistemele audio cu XM (disponibile la unele modele Accord din afară).

        Dension vine de asemenea cu un microfon cu cablu lung, care poate fi agatat in diferite locuri în habitaclu. După conectarea telefonului la Dension prin BT, apelurile telefonice pot fi acceptate apăsând tasta CH + de pe volan, și respinse apăsând CH -. Eu am și sistemul BT original Honda, și atunci trebuie să aleg să îl conectez fie la unul fie la celălalt. Desigur, cel de la Honda este mai avansat (agendă, redial, etc), dar microfonul este mai prost amplasat și sunetul mai slab. Problema este însă că atunci când Dension-ul este activ, apelurile nu pot fi preluate prin BT-ul de la Honda (cu alte cuvinte, acesta nu mai este practic utilizabil). Dension-ul suportă și BT streaming, (redarea muzicii de pe telefon direct prin BT, fără cablu), funcție pe care eu o folosesc foarte des. De asemenea, telefonul se poate conecta prin USB la Dension, fiind citit ca un usb drive și încărcat în același timp.

        De menționat de asemenea că CD-player-ul nu mai funcționează după instalarea Dension-ului, și, din motive necunoscute, radio-ul abia dacă mai prinde 2-3 stații.

        Dacă ar fi să mă întorc în timp știind acum tot ce știu despre el, mi-aș fi ales în schimb Grom sau Xcarlink.

        Comment


        • #64
          XCarLink / Yatour nu face niciuna din problemele alea, dar nu am modulul BT.
          În schimb nu îmi citește toate MP3 VBR...
          cci
          Senior Member
          Last edited by cci; 04-08-15, 21:54.
          Mazda 6 Kombi, 2.5l, 192 CP, Soul Red


          Comment


          • #65
            Unul din marele avantaje pentru Grom ar fi suportul tehnic foarte bun (în USA, unde sunt și făcute (nu China) ) , bug-urile se rezolva prin update-uri de firmware. Plus ca se adaugă mereu funcționalități noi, de ex suport pentru Google Music, streaming din cloud. Și sunt singurii care au și suport pentru Android (nu doar iPhone). Poate reda FLAC, AAC, OGC, MP3, etc... Iar calitatea audio este excelenta.
            In curând scot și un modul nou pentru DAB radio.
            dinoc
            Senior Member
            Last edited by dinoc; 04-08-15, 23:04.

            Comment


            • #66
              Intrebare pentru cei care au montat yatour pe fk2:
              Se poate baga in cotiera prin gaurica aceea sau trebuie demontat capul cu portul usb, card sd si aux ?
              '07 Civic 5D 1.8 MT Executive Alabaster Silver Metallic

              Comment


              • #67
                Dupa ~6 luni de utilizare a unui modul GROM audio USB3 + extensie Bluetooth m-am decis sa-i fac un review cat pot eu de obiectiv.

                Tot echipamentul l-am achizionat de aici de pe forum, de la Dinu(dinoc), caruia ii foarte multumesc si pe aceasta cale, pentru ca a avut rabdare si mi-a raspuns la toate intrebarile, mai mult sau mai putin cretine, plus nenumaratele teste de calitate a apelurilor prin BT.

                Ca sa fie clar de la inceput, eu il folosesc in proportie de 95% pentru apeluri hands-free si 5% pentru ascultat muzica.

                Muzica:
                -calitate exemplara, mult peste orice CD audio facut de mine sau original. Decodorul (sau cum s-o numi) de sunet face o treaba excelenta. Nu-s eu mare meloman, dar imi place ca muzica sa se auda cat mai fidel. Nu sunt mare fan bubuiala, desi ascult multa muzica dance/trance/house nu-mi place sa simt bass-ul in stomac. Toate genurile de muzica se aud foarte bine pe sistemul Premium Sound al accord-ului, de la trance/bubuiala, pana la rock, jazz si muzica clasica.
                -redarea prin USB e foarte simpla, pe site-ul celor de la grom gasesti informatii clare despre cum trebuie ordonata muzica in foldere, simplu si la obiect.
                -prin BT, aplicatia mea de la LG G3 mai pune pauza random la muzica. Cu aplicatia celor de la Grom totul e perfect, nicio pauza, sunet clar si fidel, etc.
                -de mentionat este faptul ca prin BT absolut totul se trimite in boxele masinii(navi, youtube, etc), atat de pe android, cat si pe IOS. Prin USB, IOS-ul trimite tot, android-ul stie sa trimita doar muzica.

                BT hands-free, partea care pe mine m-a interesat cel mai tare:
                -inceputul a fost greu: probleme de conexiune, probleme de calitate a convorbirii, etc. Cei de la grom recomanda montarea microfonului langa oglinda retrovizoare centrala, acolo unde defapt este si microfonul sistemului stock de BT. Dorel aici de fata l-a montat cum stia el ca a mai vazut la altii, pe stalpul A. De acolo veneau 99% din problemele de calitate a suntelui. L-am mutat langa oglinda, problem solved.
                -deasemenea a mai fost o problema cu un oarecare bazait pe care-l auzea interlocutorul atunci cand eu vorbeam. Problema s-a rezolvat simplu printr-un update de soft. Unitatea mea nu era chiar cu ultimul update, le scot baietii destul de des.
                -ca o paranteza, asta e un mare plus: update-urile se fac simplu si rapid, prin USB. Mai mult, au un suport foarte bun, eu am discutat direct cu ei pe site, printr-o aplicatie de messenger. Simplu si rapid, mi-au raspuns la intrebari. In plus acolo ii poti anunta si de eventuale bug-uri descoperite, pe care ei le rezolva la primul update, daca e posibil.
                -conexiunea cu telefonul e mult mai simpla si mai rapida decat cu sistemul stock al masinii. E important totusi ca, dupa ce s-a facut prima oara conexiunea, sa nu mai dezactivati BT-ul din telefon. Eu il dezactivam si il porneam fie dupa ce am pornit motorul, fie chiar inainte. De multe ori aveam probleme, telefonul aparea conectat, interlocutorul ma auzea, dar eu nu-l auzeam pe el. De cand am aflat ce nu trebuie sa fac, problema asta mai apare in 2% din cazuri. Foarte rar, nu ma deranjeaza, totul ok. Cand mai apare, opresc motorul, repornesc, totul ok.
                -IMPORTANT: caltatea convorbirii e peste sistemul stock al masinii. As zice ca e mult peste, dar eu n-am apucat sa folosesc BT-ul masinii atat de mult cum am folosit GROM-ul. Ideea e ca ma inteleg cu oamenii si la 140km/h, pe autostrada, cu trapa deschisa in modul tilt. Unii mai sensibili se plang, dar cei mai multi ma aud suficient de bine incat sa purtam conversatii de 1 ora fara sa fie deranjati.
                -de spus ar mai fii ca in momentul in care primesti un apel, GROM-ul trece automat in modul AUX, indiferent unde erau inainte(radio, cd, etc). Raspunzi de pe volan si gata. In momentul in care initiezi un apel, trebuie sa treci tu manual pe modul aux al player-ului, daca nu esti deja acolo.
                -o alta chestie improtant de mentionat este ca volumul in convorbire este fix acelasi cu cel al muzicii/radio-ului. Nu poate fi setat individual. Cu alte cuvinte, daca asculti muzica la volum 4 si te suna cineva, trebuie sa cresti manual volumul pana pe la 8-9 ca sa-l auzi ok. Reversul medaliei e valabil, daca esti in blana cu muzica, la 30, cand raspunzi o sa-ti urle nevasta/prietena de parca ai uitat de ziua ei. Va trebui s-o temperezi manual la volum 8-10.

                Cam atat imi vine in minte acum.

                Per total, sunt extrem de multumit de alegere. Eu l-am cumparat in principal pt handsfree, iar partea cu muzica a venit bonus. Calitate similara a convorbirii cred ca obtii doar cu un Parrot de 700-800 lei, GROM-ul fiind ~900, dar avand in plus USB si BT-stream.

                Sper ca va fi de folos cuiva romanul meu. Bafta!
                Accord CL7 Executive 2.0 M/T Arctic Blue Pearl
                Accord CL9 Type-s 2.4 M/T Carbon Bronze Pearl
                ex - Civic 5D Executive 1,8 M/T Milano Red

                Comment


                • #68
                  Salut,

                  Eu mi-am montat acum vrea 2 luni yatour folosindu-ma de tutorial de pe net. cu blueetooth si buton. 3 ore. recomand. totu functioneaza ok. daca vrei, da, se poate monta si in cotirea. butoanele de pe volan functioneaza.

                  Comment


                  • #69
                    Calitate audio, streaming bluetooth, smartphone-uri conectate... Un preț?
                    Nu te opri aici, daca ai testat prea putin in oraș, sa vedem daca la drum lung se poarta la fel de exemplar.


                    Sent from a toy that has more power than all of NASA back in 1969 when it sent two astronauts to the moon, of course, using Tapatalk.

                    Comment


                    • #70
                      Aveți idee daca yatour merge pe accord 2007 cu navigatie?
                      Honda Accord Type S 2.4 190 CP, Touareg 3.0 V6 240 CP
                      epitesti.ro
                      anunturi.epitesti.ro

                      Comment


                      • #71
                        Da, e compatibil. (cel cu mufa alba).
                        -------------------
                        There is no point of having if you can't share.

                        Comment


                        • #72
                          Adică acesta: http://www.importplaza.ro/interfata-...ge_artdet_tabs

                          Multumesc!
                          Honda Accord Type S 2.4 190 CP, Touareg 3.0 V6 240 CP
                          epitesti.ro
                          anunturi.epitesti.ro

                          Comment


                          • #73
                            Da, acesta.
                            -------------------
                            There is no point of having if you can't share.

                            Comment


                            • #74
                              Originally posted by ThinkerTalkerDoer View Post
                              Calitate audio, streaming bluetooth, smartphone-uri conectate... Un preț?
                              Nu te opri aici, daca ai testat prea putin in oraș, sa vedem daca la drum lung se poarta la fel de exemplar.


                              Sent from a toy that has more power than all of NASA back in 1969 when it sent two astronauts to the moon, of course, using Tapatalk.
                              ok... pai... yatour cu iphone control.

                              1. instalarea se face conectand modulul la mufa pt magazia de cd-uri. cablajul apoi se face in functie de situatie. unde vrei sa fie microfonul, unitatea, etc.

                              eu am pus microfonul langa oglinda, iar restul sunt in compartimentul de aub unitatea audio.

                              TIMP MONTAJ: 3 h.

                              2. pret (modul principal, cablu pt iphone, modul bluetooth, microfon) 550 ron.

                              3. nu a avut NICIODATA O EROARE.

                              4. calitatea sunetului, sursa iphone:

                              a. pe line in, ok.
                              b. pe bluetooth, sub cea de line in, dar acceptabila.
                              c. pe mufa dedicata de iphone, impecabil!

                              5. calitate apel prin bluetooth, acceptabila. de auzit se aude foarte bine, dar cand vorbesti, rar, se intampla sa nu fie perfect. niciodata sa faca imposibila o conversatie.

                              6. butoanele de pe volan merg.

                              a. cand tel e pe bluetooth in streaming poti sa pui pauza + volum.

                              b. cand tel e pe bluetooth in apel poti sa raspunzi/inchizi + volum.

                              c. cand e conectat tel pe mufa de ilhone, dai next, back, volum.

                              7. tel se si incarca pe mufa de iphone.

                              8. de fiecare data cand te urci in masuna tre sa faci pairing cu modulul bluetooth care oricum nu poate suporta mai mult de o conexiune simultana.

                              9. modulul bluetooth e compatibil cu orice tel am incercat.

                              10. RECOMAND





                              Sent from my iPhone using Tapatalk

                              Comment


                              • #75
                                http://www.ebay.de/itm/USB-MP3-iPhon...125ed#shpCntId

                                Stie cineva un locsor cu pret mai bun, etc?
                                '07 Civic Type S - Alabaster Silver - 1.8 VTEC - M/T

                                Comment

                                Working...
                                X