Stiri din lumea auto

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • "Doamna zburătoare" de pe Rolls-Royce împlineşte 100 de ani

    Statueta Spirit of Ecstasy, cunoscută şi sub denumirea de "Doamna zburătoare", împlineşte în 2011, 100 de ani de existenţă. Pentru a sărbători frumoasa vârstă aşa cum se cuvine, oficialii Rolls-Royce plănuiesc o serie de evenimente care vor avea în centrul atenţiei faimosul simbol auto.



    Anul acesta, constructorul britanic Rolls-Royce sărbătoreşte 100 de ani de la crearea statuetei Spirit of Ecstasy. Cunoscută şi sub demirea de "Doamna zburătoare" (The Flying Lady), emblema Rolls-Royce ascunde o poveste de dragoste dintre John Montagu, un aristocrat britanic şi Eleonor Thornton, secretara acestuia. Idila celor doi a avut un final tragic, iar sculptorul Charles Sykes, un apropiat al celor doi a crea o statuie care o înfăţişa pe Eleonor fluturându-şi mantia asemeni unor aripi. În 1911, statueta a devenit simbolul constructorului britanic.

    Pentru a sărbători aşa cum se cuvine cei 100 de ani de existenţă ai statuetei, constructorul britanic va decora fiecare model produs în 2011 cu inscripiţia "Spirit of Ecstasy Centenary-2011". Mai mult decât atât, oficialii britanici plănuiesc ca pe 6 februarie, ziua în care Spirit of Ecstasy a fost înregistrat pentru prima oară, să organizeze o paradă prin centrul Londrei la care vor lua parte 100 de modele Rolls-Royce.

    "Statueta Spirit of Ecstasy este probabil cel mai faimos simbol auto, care decorează partea frontală a modelelor Rolls-Royce de astăzi şi din trecut", a declarat Torsten Muller-Otvos, director executiv al constructorului britanic.
    Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

    Comment


    • Raliul Dakar 2011 în doliu

      Oficialii Dakar 2011 au anunţat decesul a două persoane care făceau parte din stuff-ul de organizare al competiţiei.



      Raliul Dakar 2011, cea mai dură competiţie din motorsport a debutat în prima zi a noului an la Buenos Aires. După o săptămână de concurs, autorităţile chiliene au anunţat decesul a două persoane în oraşele Copiaco şi Arica. Primul accident a avut loc joi.

      Victima acestuia este un funcţionar municipal în vârstă de 46 de ani care a decedat în momentul în care suportul de metal ce susţinea un banner a căzut pe un cablu de înaltă tensiune. Cea de-a doua victimă a fost lovită de fulger în timp ce monta o scenă în oraşul Arica. De asemenea, organizatorii au anunţat că un spectator aflat pe marginea drumului a fost lovit de unul dintre participanţi.

      "Accidentul s-a produs în timp ce spectatorul se afla în afara zonei de siguranţă", au declarat organizatorii Dakar 2011. În urma acestui incident, victima a suferit răni la cap şi în zona pieptului. Din 1979 şi până astăzi, cea mai dură competiţie din motorsport a făcut 61 de victime.
      Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

      Comment


      • DAKAR 2011: Sainz rămâne lider după primele 7 etape

        Carlos Sainz rămâne lider în Raliul Dakar după primele 7 probe speciale, însă Nasser Al-Attiyah s-a apropiat la mai puţin de un minut şi jumătate.


        Finalul săptămânii trecute a programat două noi etape în ediţia 2011 a Raliului Dakar, însă clasamentul nu a suferit modificări majore la vârf.

        Carlos Sainz a câştigat proba de vineri cu un avans de numai 9 secunde în fata coechipierului şi rivalului său de la Volkswagen, Nasser Al-Attiyah, după ce a terminat traseul de 456 km în 4 ore, 53 minute şi 53 secunde.

        Victoria lui Sainz a fost însă facilitată decisiv de Stephane Peterhansel, pilotul echipei BMW fiind lider pe prima secţiune a trasului înainte de a suferi mai multe probleme de natură tehnică. Mai întâi, francezul a ieşit de pe traseu, înainte de a suferi o pană şi de a întârzia nu mai puţin de 12 minute, acest lucru retrogradandu-l pe locul 3 în clasamentul general.

        Iată clasamentul celei de-a şasea etape:

        1. Carlos Sainz Volkswagen 4h53m53s
        2. Nasser Al-Attiyah Volkswagen + 9s
        3. Giniel de Villiers Volkswagen + 9m49s
        4. Mark Miller Volkswagen + 9m50s
        5. Stephane Peterhansel BMW + 12m25s
        6. Krzysztof Holowczyc BMW + 25m26s
        7. Guerlain Chicherit Mini + 28m34s
        8. Orlando Terranova BMW + 38m55s
        9. Guilherme Spinelli Mitsubishi + 44m22s
        10. Ricardo Leal dos Santos BMW + 48m49s
        După o zi de pauză, piloţii au revenit duminică pe traseu, iar de data aceasta victoria i-a revenit lui Al-Attiyah, cronometrat cu 2 ore, 40 minute şi 57 secunde la capătul celor 252 km ai traseului.

        Victoria de etapa i-a permis qatarianului să reducă diferenţa în clasamentul general faţă de Carlos Sainz la numai 1 minut şi 22 de secunde, după ce spaniolul s-a poziţionat pe locul 2 în această etapă. În schimb, Peterhansel a avut din nou un rezultat modest, terminând la 7 minute în spatele liderului după ce a preferat să abordeze etapa cu precauţie pentru a evita noi incidente precum vineri.

        Iată clasamentul etapei a şaptea:

        1. Nasser Al-Attiyah Volkswagen 2h40m57s
        2. Carlos Sainz Volkswagen + 1m20s
        3. Giniel de Villiers Volkswagen + 2m56s
        4. Stephane Peterhansel BMW + 7m40s
        5. Krzysztof Holowczyc BMW + 17m00s
        6. Christian Lavieille Nissan + 20m07s
        7. Ricardo Leal dos Santos BMW + 20m48s
        8. Guilherme Spinelli Mitsubishi + 22m14s
        9. Nani Roma Nissan + 24m39s
        10. Tonnie van Deijne Mitsubishi + 35m10s
        Iată clasamentul general după primele 7 etape:

        1. Carlos Sainz Volkswagen 23h21m58s
        2. Nasser Al-Attiyah Volkswagen + 1m22s
        3. Stephane Peterhansel BMW + 21m11s
        4. Giniel de Villiers Volkswagen + 32m45s
        5. Krzysztof Holowczyc BMW + 1h28m59s
        6. Mark Miller Volkswagen + 2h13m44s
        7. Guilherme Spinelli Mitsubishi + 2h38m50s
        8. Christian Lavieille Nissan + 3h26m41s
        9. Ricardo Leal dos Santos BMW + 3h30m40s
        10. Matthias Kahle SMG + 5h45m10s
        Între timp, constructorul Mini a fost nevoit să abandoneze Raliul Dakar în urma unui accident petrecut chiar în ziua de pauză. Pilotul Guerlain Chicherit a suferit un grav accident cu noul Mini Countryman şi s-a lovit puternic la cap, însă nu a necesitat spitalizare. Echipa a anunţat ulterior că nu are timpul şi componentele necesare pentru a remedia defecţiunile, motiv pentru care s-a retras din competiţie.

        ROMANII CONTINUA EVOLUŢIILE BUNE
        Mani Gyenes şi Marcel Butuza, cei doi piloţi români implicaţi în Raliul Dakar, au continuat evoluţiile bune şi la finalul săptămânii trecute. Gyenes a terminat proba specială de vineri pe locul 28, urcând până pe locul 21 în clasamentul general, în timp ce Butuza s-a poziţionat pe 54 pentru a urca până pe 70 la general.
        Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

        Comment


        • OFICIAL: Noul Hyundai Veloster, urmaşul vechiului Coupe

          Hyundai a dezvăluit la Detroit mult aşteptatul Veloster, modelul cu un design curajos, care îşi propune să calce pe urmele vechiului Coupe.



          După ce a ispitit publicul cu o serie de teasere şi mai multe fotografii spion, coreenii de la Hyundai au dezvăluit azi primele imagini ale noului Veloster, coupe-ul mult aşteptat pe piaţa din Europa şi din Statele Unite. Modelul măsoară 4.22 metri lungime şi 1.79 metri lăţime şi se poate lăuda cu o masă totală de numai 1172 de kilograme.

          Deşi au fost criticaţi îndelung pentru designul anumitor modele din gamă, cei de la Hyundai au încercat de data aceasta ceva mai curajos şi inedit. Biroul de design a adoptat o linie complet neobişnuită în partea posterioară, unde acoperişul vitrat face corp comun cu luneta de mici dimensiuni, încadrată de un al treilea rând de montanţi, puternic profilaţi.

          Aspectul frontal impresionează prin liniile blocurilor optice dar şi prin spoilerul mult mai agresiv. Nu putea lipsi grila tradiţională, care aminteşte de apartenenţa la brand. Detalii de fineţe, care individualizează şi mai bine modelul, pot fi considerate eleronul discret care înglobează lumina de stop, evacuarea trapezoidală dublă şi deflectorul posterior.

          Inovaţie şi în ceea ce priveşte deschiderea uşilor. Veloster vine cu o singură portieră spate, pe partea dreaptă, care adoptă o deschidere tradiţională şi nu opusă ca în cazul modelelor Mazda RX-8 şi Mini Clubman. Pachetul estetic este întregit de mai multe tipuri de jante, disponibile în dimensiuni de 17 şi 18 inch.

          Sportivitatea exteriorului nu are însă un corespondent pe măsură sub capotă, Hyundai instalând pentru început doar un propulsor de 1.6 litri şi 140 de cai putere. Motorul, proaspăt dezvoltat în interiorul grupului, dispune de injecţie directă şi este capabil să ofere un cuplu motor de 167 Nm la 4850 de rotaţii. Partea bună este că producătorul anunţă un consum mai mic de 6 litri în regim de autostradă.

          Noul Veloster are privilegiul de a introduce pe piaţă şi noua transmisie cu dublu ambreiaj DCT, cu şase rapoarte, care poate înlocui cutia manuală oferită în standard.

          Primele informaţii anunţă un preţ destul de accesibil pentru noul Veloster. Pentru piaţa din SUA se vehiculează o etichetă mai mică de 20.000 de dolari, iar pentru cea europeană de aproximativ 15.500 de euro.









          Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

          Comment


          • Kia a prezentat primele schiţe ale noului Rio

            Kia vrea să facă din viitoarea generaţie a lui Rio un rival de temut în segmentul compact. Modelul va debuta la Salonul Auto de la Geneva peste două luni şi a fost desenat de Peter Schreyer. Coreenii au prezentat primele schiţe ale acestui model, care trădează grila faţă caracteristică a noilor modele Kia. De data aceasta, coreenii vor miza pe atracţia emoţională a modelului, nu doar pe un preţ redus de achiziţie şi costuri de deţinere reduse.

            Noua generaţie a lui Kia Rio va debuta alături de frătele său mai mic la Salonul Auto de la Geneva. Atât Rio, cât şi Picanto vor fi modele cheie în noua strategie a constructorului sud-coreean.


            Potrivit lui Peter Schreyer, noul Kia Rio este un model sportiv şi elegant. Profilul modelului este foarte arătos, extrem de apropiat de cel al unui coupe, în timp ce suprafeţele vitrate au dimensiuni mici. Modul în care au fost implementate aceste idei aminteşte de design-ul „lamă” pe care l-au folosit nemţii de la Opel pentru modelele Astra şi Insignia.

            Graţie bosajelor umflate ale aripilor, noul Kia Rio dă un sentiment de mişcare chiar şi atunci când automobilul staţionează. Interiorul modelului a crescut foarte mult în calitate, spun cei de la Kia, iar design-ul va fi mai angular şi modelul va beneficia de mai multă culoare în habitaclu. Potrivit lui Soon-Nam Lee, directorul de marketing internaţional al celor de la Kia, Rio este noul pas important în revoluţia de design a mărcii sud-coreene deţinute de Hyundai. Actualul Rio este cel mai bine vândut model Kia în afara Coreei de Sud în 2010, înregistrând 205.000 unităţi vândute. Noul Rio va debuta la Geneva alături de Picanto.





            Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

            Comment


            • DAKAR 2011: Al-Attiyah se desprinde în câştigător

              Giniel de Villiers a câştigat a 10-a etapă din Raliul Dakar, în timp ce Nasser Al-Attiyah s-a distanţat la 12 minute de Carlos Sainz după ce spaniolul s-a rătăcit prin dunele de nisip.




              Cea de-a zecea etapă din Raliul Dakar a fost marcată de numeroase evenimente neprevăzute, care ar putea contribui decisiv la stabilirea câştigătorului.

              Pe traseul dintre localităţile Copiapo şi Chilecito, victoria i-a revenit Giniel de Villiers, câştigătorul Raliului Dakar din 2009 reuşind să se impună în 2 ore, 53 de minute şi 15 secunde. A fost prima victorie de etapa obţinută în acest an de pilotul sud-african, care a fost urmat în clasament de Krzysztof Holowczyc şi Stephane Peterhansel, doi dintre piloţii echipei BMW.

              Nasser Al-Attiyah, liderul clasamentului general, a terminat etapa doar pe locul patru, însă qatarianul are motive de satisfacţie după ce şi-a consolidat poziţia de lider cu aproape 10 minute în faţa lui Calos Sainz. Spaniolul a pierdut timp preţios după ce s-a rătăcit de mai multe ori prin dunele de nisip, însă rămâne încrezător în şansele sale la victorie.

              "Aceasta a fost o zi absolut catastrofală pentru noi. Ne-am împotmolit într-o dună de nisip după numai cinci kilometri, iar apoi am avut o pană. Ne-am pierdut de mai multe ori, în special la sfârşitul etapei când nu am găsit ieşirea corectă din albia unui rău. Mai mult decât atât, am avut defecţiuni la cutia de viteze şi asta ne-a încetinit din nou. Ar fi putut fi mai bine, dar şi mai rău. Deficitul din clasamentul general nu este inatacabil. Vom da totul până la ultimii metri pentru a încerca să câştigăm", a declarat pilotul echipei Volkswagen la finalul zilei.

              Clasamentul etapei a zecea:

              1. Giniel de Villiers Volkswagen 2h53m15s
              2. Krzysztof Holowczyc BMW + 04m23s
              3. Stephane Peterhansel BMW + 05m38s
              4. Nasser Al-Attiyah Volkswagen + 08m54s
              5. Carlos Sainz Volkswagen + 18m13s
              6. Ricardo Leal dos Santos BMW + 30m51s
              7. Christian Lavieille Nissan + 43m23s
              8. Mark Miller Volkswagen + 1h04m18s
              9. Ronan Chabot SMG + 1h24m18s
              10. Guilherme Spinelli Mitsubishi + 1h33m27s
              Clasamentul general după primele 10 etape:

              1. Nasser Al-Attiyah Volkswagen 33h58m34s
              2. Carlos Sainz Volkswagen + 00h12m37s
              3. Giniel de Villiers Volkswagen + 00h46m57s
              4. Stephane Peterhansel BMW + 01h39m32s
              5. Mark Miller Volkswagen + 03h40m43s
              6. Krzysztof Holowczyc BMW + 03h49m37s
              7. Ricardo Leal dos Santos BMW + 05h48m25s
              8. Christian Lavieille Nissan + 06h27m23s
              9. Guilherme Spinelli Mitsubishi + 07h25m57s
              10. Erik Van Loon Mitsubishi + 13h38m12s
              Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

              Comment


              • Designul noului Dodge Viper va fi inspirat din "formele unei femei goale pe o plajă"

                Designerul-şef al Grupului Chrysler utilizează o comparaţie interesantă într-un interviu în care vorbeşte despre viitoarea generaţie Viper.


                Viitoarea generaţie a lui Dodge Viper, care va fi lansată pe piaţă în 2013, promite un design şi forme cu adevărat atractive. Motivul: designul noului model va fi inspirat din "formele unei femei goale care stă pe plajă", ceea ce înseamnă că vom avea parte într-adevăr de o maşină sexy în adevăratul sens al cuvântului.

                Informaţia vine dinspre Ralph Gilles, directorul de design al celor de la Chrysler, care susţine că noile linii de design ale lui Viper vor sta la baza unui model care va concura cu succes cu cei de la Porsche şi mai ales cu Chevrolet Corvette, rivalul istoric al modelului Dodge.

                Conform aceluiaşi Ralph Gilles, noul Dodge Viper nu va avea target-uri legate de vânzări, ci de profitabilitate. În plus, avem confirmarea că motoarele pe care le va utiliza nu vor fi preluate de la italienii de la Ferrari pe filiera colaborării dintre Grupul Fiat şi Chrysler. În ceea ce priveşte eventualitatea comercializării modelului american în SUA, avem veşti bune: da, noul Viper va putea fi achiziţionat şi de fanii de pe Bătrânul Continent, singurul impediment fiind faptul că modelul va dispune de o ediţie limitată destinată Europei.


                ionutblv
                Senior Member
                Last edited by ionutblv; 14-01-11, 13:10. Reason: poza mai micutza
                Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

                Comment


                • Hoţii din Detroit au furat un BMW Seria 7 care aparţinea oficialilor germani

                  Un BMW Seria 7 care aparţinea oficialilor bavarezi sosiţi la Detroit pentru a participa la salonul auto din oraşul american a fost furat miercuri noapte. La două zile după incident, maşina a fost recuperată de Poliţia din Detroit.


                  Salonul Auto de la Detroit din acest an are de spus o poveste interesantă care ar putea deveni cu uşurinţă scenariul unui film poliţist. Miercuri noapte, un BMW 750i xDrive evaluat la 94.000 de euro și care aparţinea oficialilor germani veniţi la evenimentul auto din Detroit a fost furat din faţa hotelului Westin Book Cadillac.


                  Pentru ca scenariul să se potrivească filmelor americane, cheile se aflau în maşină, întreaga operaţiune dovedindu-se a fi o simplă joacă de copii pentru cei doi hoţi, care au reuşit să plece în mai puţin de un minut. Spre norocul poliţiştilor care lucrează la anchetă, modelul german dispune de sistemul de urmărire BMW Assist.

                  Deznodământul poveştii este unul clasic filmelor americane. Hoţii nu sunt de găsit, însă maşina a fost recuperată şi returnată oficialilor mărcii germane.
                  Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

                  Comment


                  • Mercedes-Benz împlineşte 125 de ani

                    Luna aceasta se împlinesc 125 de ani de la fondarea constructorului german Mercedes-Benz. Pentru a sărbători cum se cuvine frumoasa vârstă, oficialii nemţilor vor organiza o serie de evenimente dedicate celor 125 de ani de tradiţie.


                    Constructorul german Mercedes-Benz va sărbători pe 29 ianuarie 125 de ani de la înfiinţarea companiei de către Karl Benz. În 1886, germanul a patentat la Berlin faimoasa tricicletă pusă în mişcare de un motor pe benzină. Pentru a sărbători aşa cum se cuvine frumoasa vârstă, oficialii Mercedes vor organiza în acest an o mulţime de evenimente şi festivaluri.

                    Primul dintre aceastea va avea loc pe 29 ianuarie în cadrul Muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart. La eveniment vor lua parte numeroase personalităţi din lumea auto, iar invitatul de onoare va fi cancelarul german Angela Merkel. Tot în cadrul Muzeului Mercedes-Benz se va desfăşura şi expoziţia botezată ART125.

                    "Summer of cars" este un eveniment susţinut anul acesta şi de Mercedes, iar participaţii se vor putea bucura de 125 de zile pline de evenimente auto. Mai mult decât atât, pe tot parcurusul anului, expoziţia "125! de ani de inovaţie" va poposi în cele mai prestigioase showroom-uri Mercedes-Benz.
                    Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

                    Comment


                    • Originally posted by zagado26 View Post
                      Dupa ce a castigat titlul de "Masina Anului 2011" in Japonia cu CRZ Honda a anuntat azi inceperea unei faze experimentale privind utilizarea vehiculelor electrice in provincia Saitama, la cativa km. nord de Tokyo, inceputul fiind facut la Torrence, California, SUA.
                      In cadrul acestei operatiuni contructorul japonez va evalua cat de practice sunt diferite moduri de transport ce utilizeaza electricitatea.
                      Ca atare vor fi folosite diferite tipuri de vehicule: autoturisme, scutere, caddy iar informatiile primite vor fi utilizate pentru a usura reincarcarea acumulatorilor.
                      Pentru a realiza aceasta Honda va instala peste tot in regiune statii de realimentare a caror functionare se va face pe baza energiei solare.
                      La sfarsitul actiunii rezultatele ar trebui sa-i permita adaptarea corespunzatoare a vehiculelor in acest sens.

                      http://www.turbo.fr/actualite-automo...ctrique-japon/

                      ca sa subliniez si sa demasc "filozofia" HONDA pe piata auto,care vinde gogosi fanilor brandului si isi permite sa ii si de prosti,aia ca nu mai investesc in autoturisme SPORT sau cu un caracter pronuntat sportiv pe motive ca ei sunt ECO,ca noi astia multi si rai cu ei suntem retardati si BLOCATI IN TRECUT iar nu ei sunt lacomi si panglicari,voi arata ca IMA facut acum mult de 10 ani a fost depasit cu o usurinta uimitoare de cei de la GM indoar 6 luni!i-au depasit pe cei de TOYOTA nu pe cei de la HONDA!
                      Cei de la HONDA nu mai pot fi nici macar alaturati langa marci ale lui GM cu sorginte KOREEA:CHEVROLET CRUISE,campion mondial WTCC!HONDA nu mai exista pe acolo,are un IMA care pe INSIGHT consuma 6.7% iar astia americani,multi si prosti scot asa ceva:

                      http://www.chevrolet.ro/experimentea...puri-volt.html
                      ex CL7 AT 2006
                      CN1 Sport 2005
                      KB 1 2007-"A gloriously good car that no-one in their right mind will ever buy"

                      "The Honda Legend is a highly technically complicated and luxurious bit of kit that seems to be making more of a name for itself as the secondhand sale of the century"

                      Comment


                      • mai degraba, desi GM si-au taiat singuri craca acu vreo 12 ani anuland EV1, tot reusesc sa fie in frunte

                        Comment


                        • Noul Ford Fiesta RS WRC va debuta în Raliul Arctic

                          Ford va testa noul Fiesta RS WRC cu care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri din 2011 în cadrul Raliului Arctic de la sfârşitul lunii ianuarie.




                          Ford a decis să evalueze performantele noului Fiesta RS WRC cu care va ataca titlul mondial în sezonul 2011 al WRC în cadrul Raliului Arctic, prima etapă a Campionatului Finlandez de Raliuri.

                          Evenimentul va avea loc în perioada 28-29 ianuarie, cu numai două săptămâni în înainte de startul noului sezon al Campionatului Mondial de Raliuri, iar Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala vor urca la volan câte o zi.

                          "Probabil că ar fi o idee bună pentru echipă să facă un astfel de eveniment. Nu reprezintă foarte mult din perspectiva de testare, ci doar pentru noi să concurăm cu toţii într-un raliu şi să vedem cum se descurcă maşina", a declarat Hirvonen referindu-se la participarea în Raliul Arctic.

                          Rivalii de la Citroen au adoptat o strategie diferită, preferând să testeze noul DS3 WRC în cadrul unei sesiuni de teste ce va avea loc în Suedia cu numai câteva zile înainte de noul sezon. Startul în ediţia 2011 a Campionatului Mondial de Raliuri va avea loc pe drumuri înzăpezite din Suedia în weekendul 10-13 februarie.
                          Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

                          Comment


                          • Alfa Romeo ar putea lansa un SUV compact în 2012

                            Alfa Romeo ar putea lansa două SUV-uri în următorii trei ani, unul dintre acestea fiind prefigurat de conceptul Kamal, în timp ce al doilea este bazat pe Giulietta.



                            Potrivit australienilor de la GoAuto, Alfa Romeo va realiza un SUV compact bazat pe Giulietta în 2012. La scurtă vreme de la debutul respectivului model, italienii vor lansa modelul Giulia, înlocuitorul lui 159. Primul model Alfa Romeo cu capacităţi off-road va aparţine segmentului premium al pieţei de SUV-uri compacte, deci se va lupta cu modele precum BMW X1, Audi Q3 şi Mercedes-Benz BLK. Deşi oficialii Alfa Romeo recunosc că lansarea unui SUV implică, într-o oarecare măsură, diluarea spiritului sportiv al mărcii, acest lucru se întâmpla acum doar pentru puriştii Alfa şi vine cu beneficiul creşterii vânzărilor.

                            În 2014, cei de la Alfa Romeo vor lansa un SUV mare, despre care se spune că va fi bazat pe Jeep Grand Cherokee. Respectivul model va avea ulterior şi o versiune Maserati care va fi animată de un motor V12 de la Ferrari. Ambele modele au fost prefigurate de câte un concept în 2003 – anume Alfa Romeo Kamal şi Maserati Kubang. Nu este clar dacă SUV-ul Maserati va folosi în continuare platforma celor de la Jeep, dar sunt şanse mari ca acest lucru să se întâmple din moment ce italienii nu au altă platformă la îndemână pentru asemenea aplicaţii.

                            Cei de la Alfa Romeo s-au gândit şi la pasionaţii înfocaţi ai mărcii, care vor primi un succesor al lui Spider în 2013. Modelul este prefigurat de conceptul 2uettottanta prezentat la ediţia din 2010 a Salonului Auto de la Geneva. Dat fiind existenţa unui viitor succesor al lui Alfa Romeo Spider, ne putem aştepta şi la un succesor al lui Brera. Managerul general al mărcii Alfa Romeo în Australia – Andrei Zaitzev, a declarat că puriştii Alfa Romeo sunt oricum puţini la număr şi că majoritatea sunt pasionaţi de modelele lansate în urmă cu 20 sau chiar 30 de ani în urmă, neavând nicio legătură cu gama actuală a producătorului din Milano.
                            Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

                            Comment


                            • pt @razvan.p vis a vis de crz, ca-l "iubeste mult"

                              YouTube - Spoon CR-Z VS Sh*t Civic Type-R Euro
                              dinoc
                              Senior Member
                              Last edited by dinoc; 18-01-11, 19:31.

                              Comment


                              • ..merci!:P
                                eu zic ca e marketing...
                                ex CL7 AT 2006
                                CN1 Sport 2005
                                KB 1 2007-"A gloriously good car that no-one in their right mind will ever buy"

                                "The Honda Legend is a highly technically complicated and luxurious bit of kit that seems to be making more of a name for itself as the secondhand sale of the century"

                                Comment

                                Working...
                                X