Stiri din lumea auto

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Analizele pentru permisul auto se vor face dupa reguli noi






    Analizele pentru obtinerea permisului auto se vor face de acum inainte dupa reguli noi si doar in centrele medicale, policlinicile sau spitalele care au contract cu sistemul de asigurari, potrivit unui ordin al ministrului Sanatatii.

    Cei care vor sa ofere astfel de servicii trebuie autorizati de directiile de sanatate judetene. Lista centrelor unde se pot face astfel de analize va fi publica si va fi afisata la sediul DSP-urilor.

    Analizele trebuie facute in centrele in cauza atat de cei care vor permis pentru categoria B, dar si de conducatorii de tramvai sau autovehicule.

    "Faptul ca se cere acestor centre medicale sa aiba contract cu asigurarile certifica servicii de calitate si ca respectivele cabinete sunt autorizate. Listele centrelor medicale unde se pot face analize vor fi publice, afisate la sediul DSP-urilor, dar si la politie sau scolile auto.

    Nu se schimba nimic in privinta sumelor de bani care trebuie platite pentru analizele respective
    ", a declarat Oana Grigore, de la Biroul de Presa al Ministerului Sanatatii, pentru
    Evenimentul Zilei.

    Dupa ce ordinul va fi publicat in Monitorul Oficial, unitatile care se afla in contract cu casele de asigurari pot depune dosare in vederea autorizarii la directiile de sanatate publica.

    Directiile de sanatate vor fi obligate sa faca publice lista cuprinzand numele unitatilor de asistenta medicala autorizate pentru examinarea ambulatorie, precum si datele de contact ale acestora si sa o actualizeze permanent.

    Costurile pe care viitorii soferi sau de cei carora le expira permisul vor fi nevoiti sa le plateasca pentru fisa medicala, ce include consultatii la ORL, oftalmologie sau psihiatrie, variaza intre 80 de lei si peste 450 de lei.



    Sursa: Ziare.com
    Iubesc masinile japoneze. Ele nu mint, nu inseala !
    ACURA & HONDA SUV FAN CLUB ROMANIA - http://daimyo.ro/index.php?action=forum

    Comment


    • Cea mai mare reprezentanta auto din lume va fi construita in Istanbul si se va numi Autopia Europia. Aceasta va avea o suprafata de 216.000 de metri patrati.

      Autopia Europia din Istanbul va deveni cea mai mare reprezentanta auto din lume, aceasta urmand sa ocupe o suprafata de 216.000 de metri patrati impartiti pe cinci etaje. Arhitectii acestei cladiri nu si-au imaginat-o ca pe o reprezentanta auto ci mai degraba ca pe un mall auto.

      In interiorul cladirii vor exista 200 de showroom-uri, 48 de ateliere auto, 42 de companii de asigurari si 24 de banci. Fiecare etaj al cladirii va avea o inaltime de sase metri si va ocupa o suprafata de 30.000 de metri patrati. Daca toate acestea inca nu v-au starnit interesul, circuitul de drive test care va fi construit pe acoperisul cladirii o sa o faca.

      Autopia Europia se afla in prezent in constructie, iar dupa inaugurare sunt asteptati anual 6 milioane de vizitatori.


      http://www.e-transport.ro/module.php...&news_id=50342
      Viata e un joc de rahat....dar grafica e bestiala!
      https://www.facebook.com/bacaniaharalamb.ro?ref=hl

      Comment


      • @tokyodream: s-au terminat stirile?
        '17 Civic TypeR FK8 Championship White
        '08 RAV4 2.0 VVTi 4WD
        ex : 06' Civic 5d 2.2 i-CTDI 140cp
        ex: '09 Civic TypeR Nighthawk Black

        Comment


        • Saab 9-5 2010
          Vanzarile noului Saab 9-5 2010 au inceput deja, iar urmatorul videoclip este prima reclama a modelului de top al fabricantului auto.

          Cea mai puternica versiune Saab 9-5 2010 vine echipata cu un motor V6 de 2.8 litri ce dezvolta 300 cai putere si un cuplu de 400 Nm, in timp ce versiunea de baza a primit un motor de 2.0 litri in 4 cilindri ce produce 160 cai putere.

          Noul Saab 9-5 2010 este disponibil in 2 nevele de echipare, Vector SE si Aero, iar pretul acestui model pentru piata auto din Europa porneste de la 31,500 Euro si ajunge pana la 45,000 Euro pentru versiunea de top.

          Urmariti prima reclama video cu noul Saab 9-5 2010:
          YouTube - Introducing the new Saab 9-5

          sursa
          '18 BMW X1 18xd
          '15 BMW i3 range extender
          ex:'12 Honda Civic 1.8i A/T / '10 Honda CR-Z GT/ '09 Infiniti EX 37/ '07 Mini Cooper S Cabrio / '07 Lexus IS220 / '04 Ford StreetKa / '07 Honda Civic 5D / '06 Citroen C4 Coupe

          Comment


          • si totusi pe criza asta si cu deficitul inregistrat de companie Lexus nu se lasa... oare de ce nu merge si la suratele noastre?
            http://www.4tuning.tv/W9zZHEwbYIq/Le..._sampanie.html
            pana una alta... spor in plan si numai bucurii!!!

            Comment


            • Japonezii de la Mitsubishi Motors au facut inconjurul lumii cu prima masina electrica produsa in serie, Mitsubishi i-Miev. Auto.ro a testat simpatica citadina, iar concluzia a fost mai mult decat imbucuratoare motiv pentru care salutam inca o data initiativa constructorilor de a deveni pe cat de eco cu putinta.

              Printre cei care s-au mai aratat interesati de Mitsubishi i-Miev se afla si celebrul Arnold Schwarzenegger, Guvernator al Statutului American California. Astfel, reprezentanta Mitsubishi Motors din America de Nord va da spre folosinta doua automobile Mitsubishi i-MiEV, Statului American California pentru evaluarea acestora in flota de teste.

              Aceasta decizie a venit in urma interesului aratat de catre Biroul Guvernatorului si Departamentul de Servicii Generale din statul California de a include automobile electrice cu emisii poluante zero, cum este modelul i-MiEV, in flota de vehicule a statului California.

              In timpul conferintei de presa, Guvernatorului Schwarzenegger i s-a prezentat modelul Mitsubishi i-MiEV, timp in care acesta s-a familiarizat cu comenzile automobilului. El le-a explicat ziaristilor ca automobilele electrice sunt necesare pentru a sustine un sistem de transport nepoluant in Statul California.

              Prin aceasta oportunitate, comitetele din Legislatura Statului California vor castiga experienta astfel incat sa propuna constructia unei infrastructuri pentru automobilele electrice.

              Mitsubishi i-MiEV este comercializat in Japonia din luna iulie a anului 2009. Este un automobil eficient, propulsat de un motor electric si poate transporta patru adulti. Bateriile pot fi incarcate de la o priza normala.
              http://www.auto.ro/stiri/Schwarzeneg...subishi-i-Miev
              Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

              Comment


              • Asigurarea minune: iti recuperezi banii in 7 zile


                Asirom a lansat o polita de asigurare care permite unui client RCA al companiei sa solicite direct acesteia despagubirea pentru daunele produse in urma unui accident rutier din vina altui sofer. Ulterior, Asirom va recupera banii de la asiguratorul vinovatului.
                Denumita Casco Partener, polita scuteste clientii RCA ai companiei de timpul pierdut si neplacerile cauzate in urma unui incident auto cu un sofer asigurat la alta companie.
                Cei de la Asirom estimeaza ca recuperarea individuala a daunelor produse in urma unui incident auto poate dura si cateva luni.
                Compania sustine ca noua polita garanteaza ca banii vor fi primiti in cel mai scurt timp posibil, in cel mult om saptamana de la acceptarea dosarului complet. Cei de la Asirom spun ca vor reusi sa vanda peste 100.000 de polite Casco Partener pana la sfarsitul anului.
                Tariful de prima variaza intre 30 si 160 de lei/an, in functie de categoria vehiculului si de suma asigurata declarata, platita integral la incheierea contractului.
                Polita, valabila doar pentru Romania
                Polita este valabila pentru accidentele care au avut loc in Romania si se poate incheia pe perioade de sase sau 12 luni.
                Un client care detine o Dacia Logan 1.4 va plati 414 lei pentru achizitionarea pachetului RCA si Casco Partener. Anterior, pentru acelasi autovehiculul, polita RCA costa 466 lei. Totodata, tariful de prima pentru Casco Partener se ridica la 44 lei pentru Dacia Logan 1.4.
                Asirom are circa 600.000 de clienti, care au incheiat o polita de asigurare auto obligatorie. Polita Casco Partener nu se adreseaza clientilor care detin o asigurare facultativa Casco.
                (sursa:stiriauto.ro)
                » Citeste si:
                Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

                Comment


                • Saab cu motoare de BMW?

                  Criza economica, dar si globalizarea, ii impinge pe tot mai multi constructori auto la parteneriate. Daca Renault, Nissan si Mercedes au batut palma, producatori precum Saab sau BMW, candva rivali, acum au de gand sa se infrateasca. Cel putin la platforme tehnice. Astfel, suedezii de la Saab ar putea folosi motoare de BMW.

                  Constructorul suedez Saab, aflat intr-o situatie financiara dezastruoasa, ar putea sa utilizeze motoare produse de BMW pe viitoarea generatie a modelului 9-3 si pe viitorul Saab 92, modelul de oras pe care il planuiesc suedezii peste doi ani.

                  Conform unor informatii publicate de revista auto britanica Autocar, in discutie este unitatea de 1,6 litri utilizata in gama Mini, aceasta urmand sa fie utilizata in diverse variante de putere.

                  Motorul turbo de 1,6 litri va fi declinat de inginerii Saab, care vor utiliza intrega expertiza tehnologica de care beneficiaza in ceea ce priveste supraalimentarea si tehnologiile adiacente pentru dezvoltarea unor versiuni care vor putea acoperi o gama larga de gusturi ale viitorilor clienti.

                  Astfel, Saab urmeaza sa primeasca versiunile de 184 si de 112 CP ale motorului turbo de 1,6 litri dezvoltat de nemti, suedezii mergand pe o calibrare a acestora in functie de propriile nevoi.

                  Ideea unui astfel de schimb ar fi agreata si de oficialii BMW, care declarau recent ca nu au nicio problema legata de imprumutul propriilor motoare catre alte parti interesate.

                  Interesant este faptul ca, propulsorul de 1,6 litri nu este in intregime dezvoltat de BMW, ci in colaborare cu al doilea mare constructor auto european, grupul PSA Peugeot-Citroen.

                  Acest material poate fi preluat doar cu citarea sursei StiriAuto.ro
                  Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

                  Comment


                  • Primul autoturism Morgan va fi livrat in Romania peste cateva luni


                    Importatorul marcii auto de lux britanice Morgan, Pro Auto Industries, va livra in cateva luni prima masina din acest an si discuta cu un potential client vanzarea celui de-al doilea automobil. "in 2009 am vandut trei unitati, iar anul acesta vom livra un Morgan Roadster 4 Seater, in valoare de 49.000 lire sterline, si negociem o comanda pentru un model Morgan AeroSuperSports, care costa aproximativa de 140.000 de lire sterline", a declarat pentru Mediafax Anda Mancas, project manager Pro Auto Industries.



                    Ea a precizat ca anul viitor dealerul ar putea sa deschida primul showroom Morgan din Romania.
                    "Suntem hotarati sa deschidem un showroom, insa acest lucru nu se va intampla mai devreme de anul viitor. Faptul ca in momentul de fata nu avem showroom nu ne impiedica sa reprezentam compania Morgan Motors in Romania si sa vindem marca cu succes", a afirmat reprezentantul importatorului Morgan.
                    Pro Auto Industries este un grup compus din cinci firme. Pe langa reprezentanta Morgan, grupul cuprinde societati in domeniul fabricatiei de benzi adezive, produse pe baza de pudreta de cauciuc, produse pentru tratarea apelor si solurilor contaminate, produse cu destinatie auto si detergenti specifici etc. Grupul de firme Pro Auto Industries este detinut de omul de afaceri Laurentiu tigau.


                    Acest material poate fi preluat doar cu citarea sursei StiriAuto.ro
                    Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

                    Comment


                    • Amenzile de circulatie, prea mici in Romania


                      Sancţiunile blânde aplicate pentru abaterile de la legea circulaţiei au ca efect înmulţirea accidentelor rutiere cu urmări tragice. Agenţii rutieri se confruntă cu zeci de accidente şi cu o medie de şase morţi în fiecare zi. Poliţiştii acuză indulgenţa legislaţiei şi sugerează, drept soluţie, înăsprirea amenzilor.
                      Un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) plasează România în coada Europei la capitolul siguranţa rutieră.
                      Cifrele sunt grăitoare: în primele patru luni ale anului, 730 de oameni au pierit în 3.000 de accidente rutiere – o medie de şase morţi pe zi. Iar alte 2.700 de persoane au suferit răni grave. Şi asta în condiţiile în care şi numărul accidentelor şi cel al deceselor sunt în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
                      Directorul Poliţiei Rutiere, comisarul-şef Lucian Diniţă, identifică mai multe cauze pentru rata înaltă a mortalităţii pe şoselele din România:
                      „Infrastructura este proastă, şoselele sunt de multe ori un pericol pentru şoferi. Mai sunt lipsa de educaţie a participanţilor la trafic şi dispreţul lor faţă de reguli şi legislaţie. Iar acestea din urmă sunt consecinţa amenzilor foarte mici. Avem cele mai mici amenzi din Europa”.
                      Amenzile, ignorate de şoferii români

                      Statistica Poliţiei Rutiere arată că, în perioada ianuarie-aprilie, au fost aplicate peste 950.000 de amenzi. Cu toate acestea, numărul morţilor a scăzut nesemnificativ. „Amenzile nu mai sperie pe nimeni. După ce că sunt mici, nici măcar nu le plătesc. Le contestă în instanţă şi mai şi câştigă”, spune Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere.
                      Poate de aceea – indică statistica – 233 de oameni au murit şi alţi 625 au fost grav răniţi în accidente rutiere doar pentru că nu au purtat centura de siguranţă. O abatere care în România se sancţionează cu 120 de lei, adică puţin peste 28 de euro. Iar dacă amenda este plătită în termen de 48 de ore, valoarea ei scade la jumătate – 60 de lei, deci 14 euro.
                      Spre comparaţie, Franţa pedepseşte lipsa centurii de siguranţă cu 135 de euro, Belgia şi Germania, cu 50 de euro, iar Marea Britanie – ţară recunoscută pentru amenzile uriaşe şi asprimea poliţiştilor rutieri – cu 600 de euro!
                      Cum e în UE

                      În Uniunea Europeană, abaterile grave – conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau conducere fără permis – sunt pedepsite exemplar.
                      În Marea Britanie, de pildă, amenda pentru şoferii băuţi este între 3.000 şi 6.000 de euro, în Germania, de 1.500 de euro, iar în Franţa porneşte de la 135 de euro şi poate ajunge la 4.500. Dacă alcoolemia depăşeşte o anumită limită stabilită de legislaţia statului respectiv, se lasă şi cu amendă, şi cu închisoare.
                      Lucru care se întâmplă şi în România atunci când alcoolemia depăşeşte 0,40 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Dar amenzile sunt, în comparaţie, mult mai mici: între 540 şi 1.200 de lei, adică 128-285 de euro.
                      În UE, viteza excesivă este pedepsită drastic, în funcţie de numărul kilometrilor pe oră cu care se depăşeşte viteza legală. În Franţa, amenda porneşte de la 135 de euro dacă viteza legală este depăşită cu 20 până la 49 km/h şi ajunge la 1.500, dacă eşti prins circulând cu mai mult de 50 km/h peste limită. În ambele situaţii îţi va fi interzis să mai conduci pe teritoriul francez vreme de trei ani.
                      În Marea Britanie, amenda cea mai mică se aplică în intervalul 1-24 km/h peste viteza legală şi creşte exponenţial până la limita superioară – peste 96 km/h, abatere sancţionată cu 900 de euro. Acestea sunt însă amenzile minime. În anumite situaţii, instanţa poate impune sancţiuni mult mai mari, până la 3.000 de euro.
                      Viteza excesivă, aspru pedepsită


                      Amenzi de circulaţie în Uniunea Europeană


                      (sursa:adevarul.ro)
                      Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

                      Comment


                      • Originally posted by ionutblv View Post
                        Primul autoturism Morgan va fi livrat in Romania peste cateva luni
                        Este unul in Iasi... pffff cum arata, salivez de fiecare data cand il vad
                        '09 Audi A6, 2.0, A/T, Grey
                        Fosta:
                        '08 Honda Civic Sedan 1.8 M/T, Taffeta White
                        Javascript motherfucker in Iasi?
                        http://hondafan.etp.ro/gallery/v/andrei_r/

                        Comment


                        • Un tren incarcat cu peste 200 de modele Dacia a deraiat in Austria

                          Trenul deraiat in Austria a produs pagube de peste 5 milioane de euro.


                          Trenul era incarcat cu peste 200 de modele Dacia care urmau sa fie comercializate in Franta. Acesta era incarcat cu modele Logan MCV, Sandero si noul SUV Duster. Modelele au fost impartite cate 20 pe vagon, iar numarul total de vagoane a fost de 16. Zece dintre acestea s-au desprins de locomotiva si au deraiat.

                          Pagubele estimate de firma de logistica se ridica la 5 milioane de euro, locomotiva este inclusa in acest estimativ. Reprezentantul Ansett Logistics, Nicolae Alexandru, a declarat ca locomotiva a fost dotata cu o cutie neagra, iar primele investigatii indica o defectiune tehnica a sistemului de fanare. Transportul si locomotiva erau asigurate astfel ca Dacia nu va avea pierderi financiare, singura problema fiind intarzierea transportului. Oficialii austrieci au declarat ca pagubele aduse liniei ferate sunt de aproximativ 1 milion de euro.

                          Deocamdata nu se stie exact numarul de autoturisme avariate grav, dar se pare ca cele prezente in vagoanele deraiate sunt distruse in proportie de 80%. Accidentul a socat atat oficialii Dacia, cat si cei austrieci, Dacia trimite saptamanal 4-5 transporturi spre Franta. Vagoanele deraiate s-au oprit doar la cativa metri de o casa aflata in apropiere.





                          galerie foto:


                          Data: 18 Iunie 2010
                          Sursa : Reuters.com
                          Raspund la 0743.10.80.80 California Scents ORIGINAL BLVScents

                          Comment


                          • Vad ca Ionut s-a reprofilat acuma

                            Comment


                            • Vrei sa zici Tokionut?
                              http://hondafan.etp.ro/gallery/v/den1grator/

                              Comment


                              • Acuma apar pe e-bay...piese de sandero la vanzare !
                                Volkswagen Golf V, 2.0TDI, BKD, MTM Engine Performance Upgrade, GOODRIDGE Brake Lines Hoses, Front&Rear EBC Turbo Groove Brake Discs, Front&Rear EBC Redstuff Brake Pads, Zandvoort 17" + GY Eagle F1 Asymmetric, Hella Xenon-look Headlights, Hella LED Clear Taillights

                                Comment

                                Working...
                                X