hondafan
ACTIVITATEA HONDA IN SPORTURILE CU MOTOR
Formula 1

Formula 1 Campionatul Mondial de Formula 1 a fost intotdeauna pentru Honda cea mai mare provocare in randul sportului auto.

In cele trei perioade distincte cand oamenii lui Soichiro au fost prezenti pe circuitele de Grand Prix au fost castigate peste saptezeci de curse, concretizate in final cu unsprezece titluri mondiale atat in campionatul pilotilor cat si in cel al constructorilor, castigandu-si pentru totdeauna un loc pe tronul Marelui Circ.

Marea provocare
Pe scurt
Statistici


CART

CART America de Nord a fost intotdeauna cea mai mare piata de desfacere pentru modele Honda. Cand japonezii s-au retras din Formula 1 in 1991, era tot mai clar ca fara un suport promotional puternic, vanzarile ar putea fi afectate. In acest fel Honda si-a indreptat atentia spre CART - cel mai renumit campionat al monoposturilor americane.

Debutul s-a consemnat in 1994, Honda dominand campionatul pe perioada prezentei sale reusind sase titluri in campionatul pilotilor, 4 in campionatul motoarelor si 3 in cel al debutantilor.

Pe scurt
Statistici


IRL

Cand CART-ul a cazut in dizgratie si cele mai importante echipe impreuna cu pilotii si sponsorii lor s-au mutat in IRL, campionatul rival, unde fluxurile financiare erau mult mai importante, Honda nu putea decat sa le urmeze exemplul.

Dupa un an de tranzitie in 2003, Honda a domina actualul sezon, reusind sa se impuna pentru prima data in istoria sa in celebra cursa de 500 mile de la Indianapolis unde nu doar ca a reusit dubla - victorie si pole, dar a ocupat primele sapte locuri in clasamentul final.

Pe scurt
Statistici

HONDAFAN 2004-2022