hondafan
MODELE 1963 - 2020
INTRO Generatia a VII - a
 

Cea de a VII - a generatie a modelului CIVIC este prezentata oficial in toamna anului 2000 la Salonul Auto de la Paris, lansarea sa pe piata avand loc odata cu inceputul anului urmator, versiunile Type-R si Hibrid ajungand pe piata abia la un an de zile de la prezentarea lor oficiala. De remarcat ca, intreaga gama CIVIC este lansata simultan pe toate pietele intercontinentale, indiferent de specificatiile zonale sau locale, aceasta datorita noului sistem de productie in principalele patru fabrici ale concernului, sistem ce permite o mai mare flexibilitate in implementarea productiei si deci a livrarii produselor.

Intregul pachet al acestei generatii este imbunatatit sau pe alocuri schimbat radical, incepand cu versiunea in cinci usi care se desparte de forma clasica a unui sedan hatchback si continunand cu spatiozitatea castigata prin redefinirea designului interior, randamentul care in versiunea de varf atinge 200CP prin lansarea pe piata europeana a mult asteptatei versiuni TYPE-R, siguranta care la inceput de mileniu trei joaca un rol tot mai important in agenda tuturor constructorilor auto si terminand cu lansarea unei versiuni diesel, motor ce provine din producita poloneza a constructorului nipon Isuzu, el insusi componenta a gigantului american GM. Daca pentru cei mai multi constructori de automobile siguranta pasagerilor este de prim rang, la Honda siguranta pietonilor pare a fi primordiala, astfel ca, aceasta noua generatie include primul automobil din lume ce atinge limita maxima de trei stele la testele Euro NCAP la aceasta sectiune. In timpul acestei generatii, se sarbatoresc trei decenii de la lansarea primei generatii a acestui model si nu in ultimul rand, unitatile produse ce poarta numerele 14 si 15 milioane. Avand in vedere ca, astazi familia CIVIC este produsa in doisprezece tari ale lumii si fiind abia la jumatatea carierei sale pe piata cand este nevoita sa sufere un facelift major (declarat de altfel si cel mai radical facelift suferit vreodata de un model Honda), sansele acesteia de a atinge urmatoarele milioane de unitati nu sant deloc rele.

Productia si vanzarea acestoi noi generatii are loc dupa cum urmeaza:

Productie:
Japonia: sedan + hibrid, 5D hatchback
SUA: coupe, sedan + hibrid
Marea Britanie: hatchback + Type-R, 5D hatchback
Canada: sedan
Brazilia: sedan
Turcia, Thailanda, Malaiezia, Indonezia, Filipine si Pakistan: sedan.

Vanzari:
Europa: coupe, hatchback + Type-R, sedan + hibrid (incepand cu anul 2004) si 5D hatchback, la care sedan nu este disponibil pe toate pietele europene.
America de Nord: coupe, hatchback, sedan + hibrid
Japonia: Type-R, sedan + hibrid, 5D hatchback
Asia: sedan
Australia: sedan si 5D hatchback.

HONDA CIVIC COUPE 2001 - 2005
HONDA CIVIC HATCHBACK / HONDA CIVIC TYPE-R 2001 - 2005
HONDA CIVIC SEDAN / HONDA CIVIC FERIO 2001 - 2005
HONDA CIVIC GX 2001 - 2005
HONDA CIVIC HIBRID / HONDA CIVIC IMA 2001 - 2005
HONDA CIVIC FASTBACK 2001 - 2005

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2020