hondafan
MODELE 1963 - 2024
INTRO Generatia a VI - a
 

Cea de a VI - a generatie a modelului CIVIC este lansata oficial la Salonul Auto de la Frankfurt in toamna anului 1995, disponibila fiind odata cu inceperea anului urmator. Familia CIVIC ne intampina cu sloganul "Tehnologii pentru oameni", pentru inceput fiind lansate trei forme de caroserie (coupe, hatchback si sedan), versiunea combi urmand abia 2 1/2 ani mai tarziu iar versiunea sedan fastback ramanand pe mai departe in program cu usoare modificari.

Si aceasta generatie va cunoaste un real succes asemenea celorlalte generatii anterioare, dat fiind faptul ca, 70% din vanzarile firmei pe pietele europeana, orientala si panasiatica merg pe contul acestui model. Modelele acestei noi generatii cresc sensibil in dimensiuni, in mare parte pastreaza linia si conceptul dat de generatia precedenta, siguranta este insa un cuvant cheie, iar motoare si mai puternice dar si altele mai putin poluante sant la fel de importante pentru a garanta succesul acestuia pe piata. Farurile in sticla transparenta, ehiparea in premiera mondiala a unui automobil CIVIC cu cutie de viteza cu variatie continua a rapoartelor de transmisie (CVT) si un nou model TYPE-R alaturat liniei de succes cu acelasi nume din care fac parte automobile Honda de prima mana la categoria lor, fac din noua generatie o oferta interesanta pe piata auto. Si modelul CR-X DEL SOL mai este disponibil pe piata in primii doi ani ai acestei generatii, dar de indata ce prototipul SSM primeste unda verde de productie, sfarsitul micii rachete este grabit, iar tot in aceasta generatie are loc lansarea unui model propulsat pe gas electric.

In Europa se fabrica de data aceasta trei modele de caroserie, celelate doua fiind importate fiecare de pe alt continent. Modelele fabricate in aceasta generatie ating cifrele de productie 11, 12 si 13.000.000, de neuitat vanzarile record din America de Nord, de la an la an, pe durata intregii generatii, de departe cel mai bine vandut model de clasa compacta. Intreaga gama a modelelor CIVIC a fost produsa intre anii 1995 - 2000.

Modelele hatchback si sedan sant castigatoarele premiului "Masina Anului" in Japonia in anul 1995.

HONDA CIVIC COUPE 1995-2000
HONDA CIVIC HATCHBACK / HONDA CIVIC TYPE-R 1996-2000 / 1997-2000
HONDA CIVIC SEDAN / HONDA CIVIC FERIO / HONDA BALLADE 1996-2000
HONDA GX / NGV 1997-2000
HONDA CIVIC AERO DECK 1998-2001

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2024