hondafan
MODELE 1963 - 2020
VCM
Variable Cylinder Management - Sistemul de dezactivare a cilindrilor
 

Rolul acestui sistem, intalnit doar la motorizarile in sase cilindri, este acela de a scadea consumul de carburant si implicit de a contribui la o ardere cat mai ecologica a motorului, toate acestea printr-o utilizare cat mai eficienta a motorului, in functie de regimul de mers, acesta dezactivand trei din cei sase cilindri, cu precadere in timpul decelerarii si al rularii constante. Autonomia rezultata de aici se traduce prin castigarea de distanta parcursa, in medie ca. 2km/L.
Acest sistem este insotit la unele modele sau variante (precum PILOT 2WD) de alte doua sisteme adiacente si anume: ANC (Active Noise Control) si ACM (Active Control Engine Mount).
Impreuna au rolul de a controla si reduce zgomotul din interiorul cabinei soferului respectiv de a controla vibratiile ce apar in timpul activarii / dezactivarii celor trei cilindri.
Acest sistem inteligent de management al motorului a aparut la Honda in cursul anului 2003, odata cu lansarea pe piata a noii generatii a modelului INSPIRE, in cursul anului 2004 fiind disponibil si pe modelele ACCORD HIBRID (piata nord-americana), ELYSION, LEGEND si PILOT.

Galerie foto:


 

HONDAFAN 2004-2020