hondafan
MODELE 1963 - 2024
HONDA CIVIC
 

Inainte de anul 1972, (re) numele companiei Honda pe piata internationala era foarte cunoscut la sectorul vehiculelor pe doua roti si cel al agregatelor si utilajelor motorizate dar mult prea putin la sectorul vehiculelor pe patru roti.
O prezenta mediocra in cea mai inalta clasa a sporturilor cu motor, Marele Circ de Formula 1, spre mijlocul aniilor '60 ai secolului trecut, dovedeste spiritul inovativ al firmei dar si cel al pasiunii pentru sporturile cu motor in general.
Renumele firmei insa la categoria vehiculelor pe patru roti, este inca unul foarte modest, intemeietorul firmei visand nu mai putin la a deveni un motorist de exceptie si un constructor auto de prim rang.
La aceasta se mai adauga faptul ca, pana atunci, pe principalele piete auto ale lumii compania exportase numai modele de clasa mica.
Putinele modele de clasa medie care s-au comercializat pe anumite piete de desfacere, nu au putut dovedi ca sunt automobile construite cu experienta si indemanarea unui constructor de automobile cu traditie.
Toate acestea insa, aveau sa se schimbe in vara anului 1972 odata cu debutul primei generatii a modelului Civic.
Acest model are misiunea de a demonstra dorinta la apartenenta lumii automobilistice mondiale si de a consacra marca Honda ca si marca producatoare de automobile in randul producatorilor auto de elita mondiala.
Conceptul de masina cu motor montat pe puntea fata si tractiune fata avea sa se dovedeasca ca unul corect.
Astazi modelele Civic sunt fabricate pe prinipalele continente ale lumii, fiind exportate spre mai bine de 160 de piete de desfacere, de departe fiind cel mai bine vandut model din paleta ofertei constructorului nipon (~600.000buc./an).
Tehnologii precum motorul cu combustie controlata prin miscare rotativa (CVCC) - 1973, tractiunea permanenta cu distributia fortei motrice (RT 4WD) - 1984, cutia de viteze cu transmisie variabila (CVT) - 1996 si tehnologii pentru o inalta siguranta a pietonilor (2001) la cel mai inalt nivel, sunt cele mai insemnate dintre ele si totodata facute cunoscute lumii intregi prin acest model.
Modelului Civic i se substitutie si alte modele precum Ballade si CR-X.
De la lansarea pe piata si pana in zilele noastre, modelul a fost fabricat intr-un numar de peste 20.000.000 unitati.
Numele sau, dat de insusi intemeietorul frmei, tine sa ne aminteasca de dorinta sa de integrare a automobilului in civilizatia urbana (din englezescul: "city civilization").

Istoria modelului Civic pe piata europeana
Istoria modelului Civic pe piata japoneza
Istoria modelului Civic pe piata americana

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2024