hondafan
MODELE 1963 - 2023
Honda HR-V
Africa de Sud / America de Nord / America de Sud / Asia / Australia / Europa: 2015
 

Dupa o absenta de un deceniu de pe piata automobilistica mondiala a numelui HR-V, la inceputul anului 2013 avea sa fie prezentat prototipul URBAN SUV CONCEPT ce prefigura o eventuala urmatoare generatie a individualistului SUV de clasa compacta.
Presupunerile de pe piata aveau sa se adevereasca in toamna anului urmator, cand in cadrul prestigiosului Targ Auto de la Paris, avea sa fie prezentat prototipul preserie al acestuia, avand acum si un nume concret, HR-V.
De data aceasta insa, noul HR-V avea sa fie comercializat pe toate cele cinci continente dupa ce si productia sa a fost stabilita pe mai multe meridiane ale lumii.
Acesta este construit pe platforma "Global Small Car Platform", aceasi cu a modelului Jazz.
Din aceasta familie de modele, ce toate poarta un nume diferit, mai face parte si modelul WR-V.
La nivel global, modelul este oferit in doua motorizari pe benzina (1.5L si 1.8L) si una pe motorina (1.6L), cu precizarea ca pe nici o piata de desfacere din lume, nu se comercializeaza mai mult de doua motorizari simultan.
In timp ce piata europeana dispune de motorizarea diesel si de cea de 1.5L pe benzina, marea majoritate a pietelor de desfacere dispune de motorizarea de 1.8L, putine dintre acestea comercializand motorizarea intalnita in Europa.
Cum este si normal in anii '10 ai secolului nostru, modelul avea sa fie disponibil si intr-o versiune cu motorizare hibrida.
In cursul anului 2018 modelul este supus unui facelift minor, tot atunci mai avand loc si mici imbunatatiri de rang tehnologic respectiv o revizuire a echipamentelor disponibile.
Modelul a fost fabricat pe continentele african, asiatic, nord-american si sud-american.
Modelul comercializat pe piata europeana a rulat din productie nord-americana mai apoi din cea japoneza.

EUROPA 2015-2021

AFRICA 2015-2022

AMERICA de NORD 2015-2022

AMERICA de SUD 2015-2022

ASIA / AUSTRALIA 2015-2021

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2023