hondafan
MODELE 1963 - 2019
HONDA BALLADE
 

Modelul BALLADE este un model de clasa compacta construit pe platforma modelului CIVIC si infratit cu acesta, fiind de gasit in programul modelelor Honda concomitent cu acesta si reprezentand versiunea mai flexibila in echipamente a acestui tip de automobile. Alte diferente majore neexistand practic pe nici o piata a lumii.
Punctul culminant in istoria acestui model este expansiunea activitatii firmei nipone in partea de sud a continentului african datorita acestui model care ajunge sa fie si produs la fata locului dar printr-un acord pentru suport tehnic semnat cu prestigioasa firma germana, Mercedes-Benz. Tot Africa de Sud ramane coltul de lume care va avea in istoria sa patru generatii dar in cinci forme.

In Europa modelul BALLADE isi incepe activitatea sub numele de Triumph Acclaim, fiind totodata si ultimul model ce poarta licenta asupra numelui Triumph, acesta fiind doar inceputul unei colaborari fructuoase intre firmele nipona si englezeasca. Si cea de a III - a generatie CIVIC SEDAN care nu este disponibila in Europa, gaseste modelul BALLADE la a doua sa generatie in Marea Britanie si alte cateva foarte putine piete (ex. Elvetia), aici ca si in Japonia odata cu aparitia celei de a IV - a generatie CIVIC numele modelelor despartindu-se din program pentru totdeauna, adica o viata de doar doua generatii.
Astazi, numele de BALLADE este inexistent in oferta modelelor producatorului nipon de pe orice meridian al lumii ar fi vorba.
Modelele au fost proiectate si dezvoltate exclusiv in Japonia, fabricate fiind in Japonia si Africa de Sud.

JAPONIA

HONDA BALLADE / TRIUMPH ACCLAIM/ HONDA CIVIC SEDAN 1980- 1983

HONDA BALLADE / HONDA CIVIC SEDAN 1983- 1988
HONDA BALLADE SPORTS CR-X 1983- 1988

AFRICA de SUD

HONDA BALLADE / HONDA CIVIC SEDAN / HONDA CIVIC FERIO 1991- 1995

HONDA BALLADE / HONDA CIVIC SEDAN / HONDA CIVIC FERIO 1995- 2000

HONDA BALLADE / HONDA CITY 2011-2014

HONDA BALLADE / HONDA CITY 2014-

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2019