hondafan
MODELE 1963 - 2019
Acura TSX
SUA: 03.2003
 

Modelul TSX (Touring Sports eXperience), ce-si face aparitia pe piata auto nord-americana in primavara anului 2003 sub sigla brandului Acura, este un sedan de clasa medie si totodata un model complet nou pentru acest brand in intreaga sa istorie.

Modelul nu este altceva decat binecunoscuta versiune europeana / nipona a modelului ACCORD, echipat mai bogat si sensibil urcat in randament, vrandu-se al II-lea model de baza al brandului sub care este comercializat, pozitionat fiind intre modelele RSX si TL.

Caracterul sau nu se diferentiaza prin detalii majore fata de celelalte versiuni intercontinentale, designul sau dinamic si sportiv caruia i se adauga o caroserie aerodinamica exemplara, combinat cu cele mai noi solutii tehnice disponibile pe aceasta clasa de automobile, precum si motorul sau de 2.4L - DOHC -i- VTEC de ultima generatie, fac din acesta o oferta auto mai mult decat interesanta. Caracterul de limuzina transportatoare nu ramane nici el pe dinafara, modelul putand fi transformat cu cea mai mare usurinta dintr-un sedan sportiv intr-o adevarata limuzina de familie, flexibilitatea si practicabilitatea interiorului sau fiind unul pe gusturile si masura cerintei pietei contemporane.

Cum continentul nord-american dispune deja de un model ACCORD, iar modelul TSX este mai mic si mai slab motorizat, dar mai luxos si mai bogat echipat, unora nu li se va parea logic ca un model de brand premium sa fie aliniat sub unul de brand conventional, explicatia insa, este una simpla:
- Acura are acum o paleta a modelelor mai completa ca niciodata, acest tip de automobil lipsind cu desavarsire in istoria de doar saptesprezece ani a acestei marci.
- Targetul de piata al celor doua modele este prea diferit pentru ca, acestea sa-si faca concurenta reciproca, nu in ultimul rand prin diferenta de brand, un aspect decisiv in decizia achizitionarii unui automobil.

Asemeni versiuniilor europeana / sud-americana si nipona / australiana si acest model este conceput si dezvoltat in Japonia, fabricat ca si model Acura TSX fiind tot acolo intre anii 2003 - 2008.

Motorizarea sa:
- 2.4L -16V-DOHC -i-VTEC - la 200CP in doua variante.

Galerie foto:

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2019