hondafan
MODELE 1963 - 2024
HONDA JADE
 

In toamna anului 2009, in cadrul Targului Auto de la Tokyo, avea sa fie prezentat in premiera mondiala prototipul Skydeck Concept Car.
In ciuda faptului ca dupa acest eveniment nu avea sa se mai auda nimic despre acesta, in spatele cortinelor, firma nipona in cooperare cu partenerul strategic local de pe piata chinezeasca, Dongfeng Automobile Company, lucrau de zori la adaptarea sa pentru productia de serie.
Asfel ca in primavara anului 2012, in cadrul Targului Auto din capitala Chinei, avea sa fie prezentat prototipul Concept S, de altfel acelasi prototip prezentat la Tokyo cu trei ani mai devreme dar adaptat gusturilor si nevoilor de pe aceasta piata.
In primavara anului urmator, in cadrul aceleiasi manifestari, avea sa fie prezentata oficial versiunea preserie ce urma a fi lansata pe aceasta piata cateva luni mai tarziu.
Acesta este un monovolum de clasa compacta, construit pe platforma tehnica a modelului Civic (a IX-a generatie), in paleta modelelor auto acesta putand fi privit drept urmas al modelului Stream.
Ulterior avea sa fie lansata si o versiune cu motorizare hibrida, mai apoi ambele versiuni de motorizare avand sa fie oferite spre comercializare si pe piata japoneza. Oarecum o decizie interesanta din doua puncte de vedere, daca tinem cont de faptul ca versiunea cu motorizare hibrida nu avea sa fie comercializata pe piata chinezeasca in ciuda faptului ca prototipul Concept S era dotat cu o astfel de motorizare.
In cursul anului 2020 modelul avea sa iasa din productie.

HONDA JADE 2013- 2020
HONDA JADE HYBRID 2015- 2020

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2024