hondafan
MODELE 1963 - 2024
HONDA INSIGHT
 

Modelul Insight, indiferent de perioada in care a fost comercializat pe piata auto internationala, a insemnat intotdeauna automobilul de clasa compacta cu motorizare hibrida al producatorului nipon.
Acesta simbolizeaza mai mult decat un simplu automobil cu motorizare hibrida, statutul sau fiind unul mult mai inalt. Aceasta datorita faptului ca avea sa fie primul model auto in serie mare al firmei Honda cu o astfel de motorizare respectiv al doilea automobil de gen dupa renumitul model Prius al producatorului auto nipon Toyota.
De reamintit ar mai fi si faptul ca toate generatiile sale au dispus de un motor montat pe puntea fata si tractiune pe puntea fata. De neuitat si faptul ca ani de zile acesta avea sa fie cel mai ieftin automobil de gen iar de cele mai multe ori inscriindu-se in topul celor mai econome si ecologice modele auto.
Intre fiecare geneatia a sa, a existat o pauza de cel putin trei ani de zile, nefiind deci o prezenta continua si stabila in portofoliul firmei nipone.
De remarcat si schimbarea tipului de caroserie de la o generatie la alta, o practica unica in istoria producatorului nipon in cei peste 50 de ani de activitate automobilistica.
Toate generatiile acestui model au fost concepute de catre centrele de specialitate din Japonia si SUA, fabricate fiind in Japonia (toate trei generatii) si SUA (doar a III-a generatie).
Numele sau este traducerea din limba engleza pentru "intelegere" sau "intuitie", in intelesul figurat acesta vrandu-se modelul auto ce dispune de un spirit de observatie asupra mediului inconjurator, intuind momentul potrivit pentru lansarea in serie mare a tehnologiilor avansate in favoarea acestuia fara insa a neglija placerea de a conduce pe care trebuie sa o ofere fiecare automobil marca Honda.


HONDA INSIGHT COUPE 1999- 2006

HONDA INSIGHT FASTBACK 2009- 2014

HONDA INSIGHT SEDAN 2018- 2022

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2024