hondafan
MODELE 1963 - 2023
BRIO
 

La inceputul anului 2010, in cadrul Targului Auto de la New Delhi, India, avea sa fie prezentat in premiera mondiala prototipul unui model de clasa mica denumit Honda New Small Concept.
In spatele acestui nume codificat, nu sta numai un simplu model de clasa mica ci mai ales platforma sa tehnica, ce urma ca in urmatorii ani sa stea la dispozitia mai multor modele, formand astfel o intreaga familie in mai multe tipuri de caroserii.
Dar pana prezentarea preserie avea sa mai treaca aproape un an de zile, astfel ca spre sfarsitul anului, in cadrul Targului Auto de la Bangkok, Thailanda, avea sa fie prezentat prototipul in forma finala precum si numele sau.
Acesta urma sa fie lansat pe piata sud-est asiatica in cursul anului urmator respectiv pe cea sud-africana, un an mai tarziu.
Modelele Brio sunt pozitionate in paleta modelelor auto Honda sub modelul Fit / Jazz, fiind sunt concepute, dezvoltate, fabricate si comercializate la fata locului.
Tot pe aceasta platforma tehnica aveau sa mai fie construite si modelele Amaze, BR-V si Mobilio, toate patru facand parte din aceasi familie, in ciuda numelor diferite pe care le poarta.
Chiar daca se doreste un automobil de buget, acesta pare unul bine inchegat, folosind materiale de buna calitate, ce lasa per total o impresie buna. Martori stand hayonul fabricat din sticla, scaunele fata cu tetiere integrate si cele doua tipuri de cutii de viteze (manuala si CVT), cu care au fost dotate mereu acestea.
Pe pietele thailandeza sau filipineza, modelul poarta denumirea de Brio Amaze, dovedind astfel inrudirea cu modelul Amaze.
Demn de amintit ar fi faptul ca pe piata indoneziana modelul a fost disponibil si intr-o versiune denumita Satya.
Tot de domeniul curiozitatilor tine si faptul ca acestea au dispus intotdeauna si de o motorizare diesel, lucru extrem de rar intalnit in afara Europei.

HONDA BRIO 2011-2018

HONDA BRIO 2018-

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2023