hondafan
MODELE 1963 - 2024
ACURA VIGOR
1992
 

Odata cu inceputul anului 1992 isi face aparitia pe piata automobilistica nipona si de data aceasta si in afara ei, cea de a patra generatie a modelului de clasa medie, Vigor. Avea sa fie ultima generatie a unui model ce poarta acest nume si totodata prima ce este disponibila si in afara granitelor tarii native si anume pe continentul nord-american, dar sub brandul Acura. In portofoliul Acura acesta este pozitionat intre modelele Integra si Legend.
De aici si decizia ca, la export sa fie dotat exclusiv cu motorul de 2.5L in cinci cilindri.
Designul sau ramane in linii mari, acelasi, unul conservativ, micile retusuri nefacandu-se remarcate la prima privire, dimensiunile sale insa, in special latimea sa, sant primul lucru care bat la ochi. Confuzia intre designul acestuia si cel al modelului geaman, Inspire este si ea usoara si de inteles, deoarece diferentele nu exista decat in detaliu. Dupa iesirea din oferta gamei, locul ii va fi luat de modelul TL.
La sfarsitul celor cinci ani cat a fost comercializat modelul, acesta a insumat un numar de 44.000 unitati vandute.
Modelul a fost conceput si dezvoltat de centrele de specialitate din Japonia si SUA, fabricat fiind la propriile uzine din Sayama (prefectura Saitama, Japonia) intre anii 1992-1994.

Motorizarea modelului:
- 2.5L - 20V-SOHC- 176CP la 6.300rpm.

Galerie foto:

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2024