hondafan
MODELE 1963 - 2023
ACURA VIGOR
1992
 

Odata cu inceputul anului 1992 isi face aparitia pe piata automobilistica nipona si de data aceasta si in afara ei, cea de a patra generatie a modelului de clasa medie superioara VIGOR. Avea sa fie ultima generatie a unui model ce poarta acest nume si totodata prima ce este disponibila si in afara granitelor tarii native si anume pe continentul nord-american, dar sub brandul Acura, acolo avand rolul de a mici discrepanta ce era intre modelele INTEGRA si LEGEND. De aici si decizia ca, la export sa fie dotat exclusiv cu motorul de 2.5L, pe mai departe insa cu bine- cunoscutii sai cinci cilindri.

Designul sau ramane in linii mari, acelasi, unul conservativ, micile retusuri nefacandu-se remarcate la prima privire, dimensiunile sale insa, in special latimea sa, sant primul lucru care bat la ochi. Confuzia intre designul acestuia si cel al modelului geaman, INSPIRE este si ea usoara si de inteles, deoarece diferentele nu exista decat in detaliu. Dupa iesirea sa din oferta gamei locul ii va fi luat de modelul Acura TL respectiv pe piata nativa de modelul Honda INSPIRE / SABER.
La sfarsitul celor cinci ani cat a fost comercializat modelul, acesta a insumat un numar de 44.000 unitati vandute.
Si aceasta ultima generatie a prestigiosului model VIGOR este conceputa, dezvoltata si fabricata intre anii 1992-1994 / 1995 in Japonia.

Motorizarea modelului:

- 2.5L - 20V-SOHC- la 176CP.

Galerie foto:

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2023