hondafan
MODELE 1963 - 2019
ACURA RSX / Honda Integra
2001
 

Cea de a IV - a generatie a modelului INTEGRA, pentru piata nipona al V-lea tip de design, este lansata pe piata la jumatatea anului 2001, de data aceasta intr-o singura forma de caroserie, cea coupe. Pe piata sant trimise doua specificatii, una de baza si una TYPE-R. Acestea sub numele acesta nu sant de gasit decat pe piata domestica si pe cel de al V -lea continent, fiindca spre Europa nu se intrevede un export al sau, iar pe piata nord-america modelul primeste numele de RSX ramanand pe mai departe in oferta brandului Acura, conform traditiei.

Designul are la baza vechea linie deja devenita traditie, usoarele schimbari la blocurile optice fiind vizibile precum un eleron la versiunea TYPE-R si motoare de specificatie DOHC-i-VTEC, motoare de ultima generatie in oferta constructorului nipon. Si de data aceasta tehnologia de ultima ora disponibila pe acest tip de automobile impreuna cu sportivitatea dusa pana la extrem (110CP/L) fac din acest model, unul demn de apreciat in special in lumea automobilistilor sportivi, nu de putine ori insa, fiind numit si modelul etalon la clasa sa, in special pe continentul nord-american.

Modelul este proiectat si dezvoltat de catre centrele de specialitate din Japonia si America de Nord, produs fiind exclusiv in Japonia.

Motorizarile intercontinentale:

America de Nord:
- 2.0L -16V-DOHC -i-VTEC - la 160CP in doua variante
- 2.0L -16V-DOHC -i-VTEC - la 200CP

Japonia si Australia:
- 2.0L -16V-DOHC -i-VTEC - la 160CP in 4 variante
- 2.0L -16V-DOHC -i-VTEC - la 200CP (Australia), 220CP (Japonia).

Galerie foto:

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2019