hondafan
MODELE 1963 - 2024
ACURA RL
 

Sub numele de Legend apare la sfarsitul anului 1985 primul model de clasa lux a companiei nipone Honda si totodata al unei companii nipone (mai ales la export). Si acest model este un alt rezultat al cooperarii dintre firmele Honda si Rover. Alaturi de modelul Integra, la inceputul anului 1986 cele doua modele formeaza oferta brandului Acura pe continentul nord-american, modele ce de-a lungul timpului si-au castigat prestatia unor automobile de lux, solide, elegante si sportive in masura in care se poate vorbi de aceasta la clasa superioara.Incepand cu cea de a III - a generatie a sa, tot pe continentul nord-american, modelul va cunoaste o rebotezare a sa, astfel ca, din Legend devine RL, masura ce are loc la toate modelele brandului Acura, pentru o noua repozitionare a sa pe piata si mai ales pentru o noua identitate de marca. Tot un model Legend dispune de primul motor cu specific V6 din istoria companiei, la fel si de sistemul SRS intrand in istorie ca si primul astfel de automobil al unui constructor nipon. Chiar daca prezenta lor in Europa este una discreta, pe principalele piete de desfacere ale firmei raman modele importante in oferta firmei, uneori acestora fiindu-le alaturata si o versiune coupe. Toate modelele Legend ruleaza exclusiv din productie nipona.
La sfarsitul celor noua ani cat au fost comercializate cele doua generatii, acestea au insumat un numar de 156.000 unitati vandute.
Numele sau este traducerea din limba engleza pentru "legenda sau traditie" si se vrea a fi un model "legendar" in paleta de modele a constructorului nipon.

ACURA RL 1996- 2004

ACURA RL 2004- 2012
ACURA RL A-SPEC 2005- 2008

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2024