hondafan
MODELE 1963 - 2021
ACURA NSX
 

Modelul NSX, pe anumite piete continentale distribuit prin propria marca mama, HONDA, este un model clasa supersport, disponibil in doua generatii. Acesta se vrea mai mult decat un vector de imagine al firmei nipone, mai degraba un laborator tehnic si tehnologic de ultima ora ce inglobeaza in el tehnologii aplicate in lumea curselor auto dar nu numai.
Ideea unui asemenea model s-a nascut spre mijlocul aniilor '80, dezvoltarea sa implicand centrele de specialitate atat din Japonia cat si din SUA. Verdictul presei de specialitate: cel mai bun compromis dintre tehnica, comportamentul la condus, confort si sportivitate la aceasta clasa.
Dupa o pauza de mai bine de un deceniu (2005-2016), avea sa isi faca aparitia pe piata cea de a doua generatie a modelului. Multe dintre calitatile primei generatii aveau sa fie preluate si pe aceasta noua generatie, lasand loc insa si noilor tehnologii, cea mai insemnata dintre acestea fiind dotarea sa cu un motor hybrid. Locatia productiei sale avea sa fie mutata in SUA, de altfel aceasta piata fiind in mod traditional si principala piata de desfacere a produselor HONDA si ACURA.
Aceasta generatie se vrea din capul locului un model exclusivist, lucru subliniat si de catre norma de lucru a doar patru unitati/zi. Prin urmare si tarile in care modelul este distribuit in jurul lumii, sunt foarte putine: cele trei tari nord-americane, o tara din America Centrala si doua din Asia.

ACURA NSX 1990-2005
ACURA NSX-T 1995-2005
ACURA NSX ZANARDI EDITION 1999

ACURA NSX 2016-

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2021