hondafan
MODELE 1963 - 2023
ACURA NSX
 

Modelul NSX, pe anumite piete continentale distribuit prin propria marca mama, HONDA, este un model clasa supersport, disponibil in doua generatii.
Acesta se vrea mai mult decat un vector de imagine al firmei nipone, mai degraba un laborator tehnic si tehnologic de ultima ora ce inglobeaza in el tehnologii aplicate in lumea curselor auto dar nu numai.
Ideea unui asemenea model s-a nascut spre mijlocul aniilor '80, dezvoltarea sa implicand centrele de specialitate atat din Japonia cat si din SUA. Verdictul presei de specialitate: cel mai bun compromis dintre tehnica, comportamentul la condus, confort si sportivitate la aceasta clasa.
Dupa o pauza de mai bine de un deceniu (2005-2016) in care aveau sa fie prezentate mai multe studii ce prezentau o potentiala noua generatie, in cursul anului 2016 avea sa isi faca aparitia pe piata cea de a doua generatie a modelului.
Multe dintre calitatile primei generatii aveau sa fie preluate si pe aceasta noua generatie, lasand loc insa si noilor tehnologii, cea mai insemnata dintre acestea fiind dotarea cu un motor hibrid. Locatia productiei sale avea sa fie mutata in SUA, de altfel aceasta piata fiind in mod traditional si principala piata de desfacere a produselor Acura si Honda.
Aceasta generatie se vrea din capul locului un model exclusivist, lucru subliniat si de catre norma de lucru a doar patru unitati/zi.
Prin urmare si pietele unde avea sa fie comercializat modelul sub sigla brandului Acura sunt foarte limitate: SUA, Canada, Mexic, Panama, China si Kuwait.
Productia modelului avea sa fie oprita spre sfarsitul anului 2022, nu inainte de a mai fi lansat pe piata si un facelift major sub o noua denumire, TYPE S.
Aceasta avea sa fie comercializata intr-un numar limitat de 300 de unitati exclusiv pe piata americana.
La sfarsitul celor 16 ani cat a fost comercializata prima generatie, acesta a insumat un numar de aproximativ 9.000 unitati vandute. Desigur, ne referim aici doar la modelul ce a fost disponibil sub sigla brandului Acura. Numarul total de unitati vandute a celei de a doua generatie a modelului sub sigla Acura, nu este cunoscut.
Daca si cand va mai exista un urmas al acestui celebru model, este incert.

ACURA NSX 1990- 2005
ACURA NSX-T 1995- 2005
ACURA NSX ZANARDI EDITION 1999

ACURA NSX 2016- 2021
ACURA NSX TYPE S 2022

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2023