hondafan
MODELE 1963 - 2021
ACURA LEGEND
 

Sub numele de LEGEND apare la sfarsitul anului 1985 primul model de clasa lux a companiei nipone Honda si totodata al unei companii nipone (mai ales la export).
Si acest model este un alt rezultat al cooperarii dintre firmele Honda si Rover. Alaturi de modelul INTEGRA, la inceputul anului 1986 cele doua modele formeaza oferta brandului Acura pe continentul nord-american, modele ce de-a lungul timpului si-au castigat prestatia unor automobile de lux, solide, elegante si sportive in masura in care se poate vorbi de aceasta la clasa superioara. Tot un model LEGEND dispune de primul motor cu specific V6 din istoria companiei, la fel cum tot un model LEGEND dispune de sistemul SRS intrand in istorie ca si primul astfel de automobil al unui constructor nipon.
Chiar daca prezenta lor in Europa este una discreta, pe principalele piete de desfacere ale firmei raman modele importante in oferta firmei, uneori acestora fiindu-le alaturata si o versiune coupe.
Toate generatiile modelului LEGEND au fost produse exclusiv in Japonia cu exceptia primei generatii care pentru inceput a fost produsa in Marea Britanie.
Numele sau este traducerea din limba engleza pentru "legenda sau traditie" si se vrea a fi un model "legendar" in paleta de modele a constructorului nipon.

ACURA LEGEND 1986-1990
ACURA LEGEND COUPE 1987-1990

ACURA LEGEND 1991-1996
ACURA LEGEND COUPE 1991-1995

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2021