hondafan
MODELE 1963 - 2020
Acura CL
SUA / CDN: 2000
 

Noua si totodata ultima generatie a modelului CL, isi face aparitia pe piata auto nord-americana in primavara anului 2000, iar conform traditiei, ea este rezervata exclusiv acestei piete. Comparativ cu generatia precedenta, modelul creste sensibil in dimensiuni, ramane in pricipiu acelasi coupe 2+2 locuri clasa medie premium dar creste semnificativ in putere si randament, specificatia V6 si cilindreea de 3.2L fiind echipari unice.

Modelul este al treilea automobil Acura conceput, dezvoltat si fabricat exclusiv in SUA, dupa generatia sa precedenta si prima generatie a modelului TL, facand din acesta - in versiunea de varf - cel mai puternic model de clasa, rivalii sai numindu-se BMW Seria 3 Coupe, Mercedes-Benz CLK si Volvo C70. Chiar daca sportivitatea este cea care are de castigat cel mai mult la aceasta generatie multumita noilor sale dimensiuni datorate platformei comune cu a modelului TL, nici caracterul tipic limuzinelor de lux, nu este neglijat, exteriorului sau tipic unui GT de conceptie europeana clasica, adaugandu-i-se un interior ce reflecta aceste caractere.

In serie, modelul este de gasit pe durata a patru ani, in cursul anului 2003 iesind din productia de serie mare fara un urmas legitim, lasand liber in urma sa un loc pentru un viitor coupe la fel de competitiv si atragator, in ciuda cerintei tot mai mici de care se bucura acest gen de automobile.

Motorizarea modelului:
- 3.2L -24V-SOHC-VTEC -V6 - la 225CP.

Galerie foto:

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2020