hondafan
MODELE 1963 - 2024
HONDA T
 

Seria modelelor T, lansata pe piata nipona in vara anului 1963, avea sa fie prima experienta automobilistica a tinerei firme Honda. Aceasta la numai cinci ani de la decizia lui Soichiro Honda de a deveni si constructor auto.
Prin urmare, in perioada 1958-1963, numai putin de cinci generatii de prototipuri aveau sa fie puse la grea incercare de catre inginerii firmei.
Pe langa insemnatatea istorica pe care o simbolizeaza, atat pentru compania nipona in particular cat si pentru industria auto nipona in general, intreaga activitate automobilistica din urmatorii ani, se bazeaza pe platforma acestei serii.
Cele doua versiuni ale seriei T, fac parte din asa-numita "Serie A" a automobilelor Honda, serie ce cuprinde patru tipuri de caroserii diferite: mini-camioneta de fata, o caroserie coupe/cabriolet (modelele seriei S), o caroserie de tip light van (modelele seriei L) si una de tip pick-up (modelele seriei P).
Demn de amintit ar fi si faptul ca aceasta familie tehnica nu a dispus niciodata de o limuzina, in ciuda faptului ca in toamna anului 1965, in cadrul prestigiosului Targ Auto de la Tokyo, fusese prezentat un prototip de acest gen.
Seria modelelor T a fost un real succes automobilistic pentru firma Honda, din punct de vedere al profitabilitatii insa, lucrurile nu au stat deloc asa. Aceasta fiindca productia sa a fost foarte costisitoare, lucru datorat cel putin a doi factori: pretentiile lui Soichiro Honda cu privire la detaliile tehnice si dotarile acestor modele respectiv lipsa completa de experienta in domeniul automobilistic a firmei.
In privinta numarului total de vanzari ale modelului, singurele cifre facute public sunt cele referitoare la piata nipona unde intreaga serie a insumat aproximativ 74.000 unitati.
Numele modelului este acronimul pentru "Truck", literalmente "Camion" respectiv capacitatea cilindrica, sugerand astfel categoria de automobile din care face parte.

HONDA T360 1963-1967
HONDA T500 1964-1967

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2024