hondafan
MODELE 1963 - 2023
HONDA QUINT
Japonia: 02.1980
 

Paleta modelelor "sonore" mai este inca odata imbogatita, atunci cand modelul de clasa compacta Quint, isi face aparitia pe piata auto ca si o completare a paletei modelelor Civic, de data aceasta intr-o caroserie cu doua volume si cinci usi.
Daca la baza sa sta platforma modelului Civic, motorul si transmisia sunt preluate de pe modelul Accord, toate acestea imbinate cu o echipare mai bogata fata de primul amintit, facand din acesta o oferta atractiva in paleta modelelor constructorului nipon.
Caracterul sau tipic, este noul concept de automobile dezvoltat de Honda odata cu inceputul aniilor '80 si anume, tractiune pe puntea fata, suspensie independenta la toate cele patru roti, dimensiuni compacte si dotari maxime, spatiozitate si variabilitate garantate si nu in ultimul rand o arhitectura interioara eficienta precum si motoare econome si ecologice.
Usoara alura sportiva care nu lipseste de pe nici un automobil Honda al acelor vremuri, nu este nici ea neglijata daca se tine cont de cei 90CP la o greutate maxima de 900kg si o accelaratie de 11,8 sec., 0-100km/h.
Forma sa se vrea imbinarea ideala dintre stilul elegant al unei limuzine si flerul sportiv al unui hatchback.
Ca si dotari de serie sau tehnologii disponibile pe acest model, se vor gasi un motor in patru cilindri pozitionat transversal, un carburator inversat in doua trepte, aprindere prin bobina, o cutie de viteze in cinci trepte sau Hondamatic in trei trepte, un regulator de presiune al fortei de franere si un ajustor hidraulic al farurilor. Numele sau, simplul cuvant "quintet" reprezinta in domeniul muzical cinci reprezentanti sonori, in intelesul figurat acesta vrandu-se modelul auto dotat cu cinci portiere.
Modelul este conceput si dezvoltat in Japonia, tot acolo fiind si produs intre anii 1980- 1985.

Motorizarea modelului:
- 1.6L -SOHC -CVCC - 90CP la 5.500rpm.

Galerie foto:

1981-1985

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2023