hondafan
MODELE 1963 - 2019
Honda Quint / Honda Quintet
JAP: 02.1980 / EU: 09.1981
 

Paleta modelelor "sonore" mai este odata imbogatita, atunci cand modelul de clasa compacta, QUINT (la export QUINTET) ce este lansat pe piata nipona la inceputul anului 1980, Europa 1981 la Salonul Auto de la Frankfurt, isi face aparitia ca si o completare a paletei modelelor CIVIC, de data aceasta intr-o caroserie cu doua volume si cinci usi. Daca la baza sa sta platforma modelului CIVIC, motorul si transmisia sa sant preluate de pe modelul ACCORD, toate acestea imbinate cu o echipare mai bogata fata de orice model CIVIC, face din acesta o oferta atractiva in paleta modelelor constructorului nipon.

Caracterul sau tipic, este noul concept de automobile dezvoltat de Honda odata cu inceputul aniilor 80 si anume, tractiune pe axa frontala, suspensie independenta la toate cele patru roti, dimensiuni compacte si dotari maxime, spatiozitate si variabilitate si nu in ultimul rand o arhitectura interioara eficienta precum si motoare econome si ecologice. Sportivitatea care nu lipseste de pe nici un automobil Honda, nu este nici ea neglijata daca se tine cont de cei 80 / 90 CP la o greutate maxima de 900kg si o accelaratie de 11,8 sec., 0-100km/h. Forma sa se vrea imbinarea ideala dintre stilul elegant al unei limuzine si flerul sportiv al unui hatchback.

Ca si dotari de serie sau tehnologii disponibile pe acet model, se vor gasi un motor in patru cilindri pozitionat transversal, un carburator inversat in doua trepte, aprindere prin bobina, o cutie de viteze in cinci trepte sau Hondamatic in trei trepte, un regulator de presiune al fortei de franere si un ajustor hidraulic al farurilor. Din lipsa succesului de pe piata europeana, in ciuda faceliftului minor pe care-l va cunoaste odata cu inceputul anului 1983, modelul este disponibil pana spre sfarsitul acelui an, la numai doi ani, exportul sau spre batranul continent, fiind oprit. Numele sau, simplul cuvant "quintet" ce reprezinta in domeniul muzical pe cei cinci reprezentanti sonori, are acelasi inteles si in domeniul auto cu precizarea ca, cei cinci artisti principali, sant cele cinci portiere ale modelului.

Modelul este conceput si dezvoltat in Japonia, tot acolo fiind si produs intre anii 1980-1985.

Motorizarea intercontinentala:

Europa:
- 1.6L -sohc- la 80CP in doua variante

Japonia:
- 1.6L -sohc- la 90CP in 6 variante.

Galerie foto:

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2019