hondafan
MODELE 1963 - 2023
HONDA PRELUDE
 

Modelul Prelude, cel mai bun reprezentant al coupe-urilor cu tenta sportiva la clasa medie a producatorului nipon, a fost disponibil in cinci generatii si comercializat pe principalele piete de desfacere ale firmei Honda timp de peste doua decenii.
Acesta a fost si va ramane un coupe cu veleitati sport dar mai ales un automobil pur japonez, toate generatiile sale fiind concepute, dezvoltate partial si fabricate exclusiv in tara mama.
Totodata a fost si modelul ce adesea a adus cu el noi tehnologii in productia de serie, astfel ca, sistemul de directie integrala (4WS), suspensia independenta sau sistemul automat al repartitiei fortei motrice, aveau sa fie de gasit pentru prima data pe unul din aceste modele.
Designul sau exterior a fost mereu unul dinamic si elegant, atemporar, conferindu-i astfel o silueta inconfundabila in paleta modelelor producatorului nipon dar si cea automobilistica.
Spre uimirea multora, Honda nu a dezvoltat niciodata o versiune cabriolet, combi sau TYPE-R pe baza acestui model, unele dintre aceste tipuri de caroserie insa existand in numar limitat pe o piata sau alta, dezvoltate de catre specialisti locali.
Numele sau "sonor" provenit din limba engleza este traducerea a ceea ce inseamna un "preludiu" in muzica clasica, partea de inceput a unei compozitii, in intelesul figurat vrandu-se modelul ce da tonul oriunde si in orice situatie s-ar afla.

HONDA PRELUDE 1979- 1982

HONDA PRELUDE 1983- 1987

HONDA PRELUDE 1988- 1991

HONDA PRELUDE 1992- 1996

HONDA PRELUDE 1997- 2001

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2023