hondafan
MODELE 1963 - 2023
HONDA P
 

Seria modelelor P, lansata pe piata nipona spre sfarsitul anului 1965, face parte din asa-numita "Serie A" a automobilelor Honda.
Fiind construite pe platforma modelului T360, cele doua versiuni fac parte practic din aceasi familie tehnica, formata dintr-o caroserie coupe/cabriolet (modelele seriei S), mini-camioneta (modelele seriei T), light van (modelele seriei L) si pick-up (modelele de fata).
Demn de amintit ar fi si faptul ca aceasta familie tehnica nu a dispus niciodata de o limuzina, in ciuda faptului ca in toamna anului 1965, in cadrul prestigiosului Targ Auto de la Tokyo, fusese prezentat un prototip de acest gen.
Automobilele de clasa utilitara sunt la mare cautare pe piata nativa din acei ani, dar majoritatea dintre ele se inscriu in doua clase tehnice specifice: cea a microautomobilelor (pana in 3m lungime) si cele de peste 4.20m lungime si motorizari de peste 1.3L.
Cu siguranta ca nu vom stii niciodata daca esecul comercial al celor doua versiuni se datoreaza faptului ca acestea nu se inscriu in nici una dintre cele doua categorii mai sus amintite sau doar lipsei de experienta la aceasta clasa de automobile a tinerei firme Honda si deci neincrederea potentialei clientele in produsele sale.
Numele modelului este acronimul pentru "Pick-up", literalmente "Camioneta", sugerand astfel clasa de automobile din care face parte.

HONDA P700 1965-1966
HONDA P800 1966-1967

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2023