hondafan
MODELE 1963 - 2019
HONDA CR-X
 

Modelele CR-X (Civic Racing eXperimental) in cele trei generatii ale sale, sant modelele de clasa subcompacta cu alura sportiva - uneori extrema - ce fac parte din familia CIVIC, numele - cu exceptia ultimei generatii - si platforma lor impartind-o mereu cu acesta din urma. Conceptul de baza este unul simplu: "Meca minimum - Man maximum" insemnand accentul care este pus tot mai mult pe om si apoi pe mecanica, omul fiind acela ce sta in mijlocul intregii actiuni. Dimensiunile acestora de automobil clasa subcompacta, un centru de greutate jos, o greutate scazuta si o putere mare pentru aceasta clasa de masini, fac din aceste modele adevarate sageti ale strazilor, competitorii lipsindu-i cu desavarsire, sau in rare cazuri existand unul cu adevarat.

In paleta modelelor constructorului nipon, modelele CR-X vor fi mereu pozitionate sub modelele CIVIC, paralel cu cele INTERGA. In istoria automobilelor Honda, aceste modele prefigureaza ca printre cele mai de succes modele construite vreodata, toate aceste trei generatii fiind un real succes pe toate pietele lumii, ne mai trebuind amintite de trimiterea acestora in motorsport sau potentialul lor de tuning.

Odata cu aparitia versiunii TYPE-R a modelului CIVIC, viata acestor "mici" rachete este numarata, astfel ca, in primavara anului 1998 iese din productie ultimul model cu un nume de CR-X, in prima jumatate a anului 2000 fiind livrate si ultimele exemplare.

Chiar daca in lumea profana se inmultesc tot mai tare zvonurile cum ca, va exista o a IV - a generatie a acestui model de succes, e greu de schitat o noua pozitionare a sa in noua paleta de modele a constructorului nipon, cererea pietei fiind cu totul alta ca in anii de succes ai acestui model, sansele sale de a fi disponibil pe toate pietele lumii fiind si ele scazute dar nu imposibile.

Toate cele trei generatii sant proiectate, dezvoltate si fabricate exclusiv in Japonia, pe piata automobilistica fiind de gasit intre anii 1984-1998.

HONDA CIVIC CR-X / HONDA BALLADE SPORTS CR-X 1983-1987

HONDA CR-X 1988-1991

HONDA CRX del SOL / HONDA del SOL 1992-1998

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2019