hondafan
MODELE 1963 - 2023
HONDA ACCORD
 

Modelul Accord este reprezentantul emblematic al producatorului nipon la clasa medie, atat pe piata autohtona cat si la export. Este modelul care deschide usa tuturor pietelor lumii, dar mai ales care avea sa etaleze compania ca si constructor auto de talie mondiala.
De-a lungul timpului, toate generatiile au cunoscut succesul dorit pe o piata sau alta. Succesul sau imens avea sa duca la decizia de a separa modelele intercontinentale tocmai pentru a putea fi oferita clientelei respective modelele concepute si fabricate la fata locului in locul modelelor de import.
Indiferent ca vorbim de echiparea sa in versiune de lux (pe piata japoneza), castigarea a numeroase premii nationale si internationale, titlul de "Cea mai vanduta masina anului" in diferite tari ale lumii sau prezenta sa in sporturile cu motor, inclusiv liga proprie precum Accord Type-R Challenge, modelul Accord stie mereu sa atraga clientii de partea sa.
Plecand de la prima generatie care a fost proiectata, dezvoltata si fabricata exclusiv in Japonia, astazi modelul este un adevarat "Global-Player", fiecare piata principala a firmei nipone, proiectandu-si si fabricandu-si singura modelul la fata locului.
Doua dintre generatiile sale aveau sa fie produse si pe continentul european.
Numele Accord* vine din dorinta personala a lui Soichiro Honda fiind traducerea din limba engleza pentru "acord", in intelesul figurat acesta vrandu-se a fi acordul dintre om, societate si automobil.
Pentru a evita orice confuzie din evolutia sa, ne-am propus sa separam intreaga sa istorie intercontinentala in trei piete principale, dupa cum urmeaza mai jos.

Istoria modelului Accord pe piata europeana
Istoria modelului Accord pe piata japoneza
Istoria modelului Accord pe piata americana

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2023