Discutii Honda Trading Romania

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Asa este setul era complet de 4 placute. Comparatia am facut-o de fata cu ei de la aceeasi cutie / sigiliu Honda, pana la desfacere / analiza macroscopica (glumind un pic) . Nu stiu in ce conditii mi-au fost vandute mie (adaos practicat etc), insa singurul dezavantaj a fost ca am asteptat 2 saptamanii sa vina din Austria (parca Augsburg, sper sa nu ma insel).
    http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v...al+blue+pearl/

Comment

• E bine ca erau originale , spun asta pentru ca am vazut in viata mea si cateva cazuri de piese contrafacute .

LE: Sa nu intelegeti ca am vazut cazuri de piese contrafacute pt Honda. Piesele in cauza erau pentru o marca frantuzeasca. In cazul pieselor Honda nu pot sa ma pronunt pentru ca nu sunt in cunostinta de cauza.

Comment

• 1. Eu, cand am luat piese (subliniez, piese, nu consumabile) pentru Honda de la Augsburg, acestea au venit in punga sigilata cu sigla Honda si cu teztul "Honda Genuine Parts".

2. Consumabilele (filtru aer, ulei, filtru ulei), le-am luat din State si toate poarta sigla Honda pe ele (nu pe ambalaj, pe produs).

Costin, care este parerea ta, sunt originale? Sunt la fel de bune ca cele pe care mi le-ar vinde un dealer? Nu vorbim de pret, ca ne tavalim pe jos! Sa mai iau? Sa renunt?
        "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
        "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

• In primul rand trebuie sa precizez ca nu am intrat in contact cu piesele Honda (nici originale si nici aftermarket) si in momentul de fata nu as putea spune care si cum sta treaba. Eu ce am scris am scris la modul general.

In principiu daca are sigla Honda pe piese si codurile de productie sunt autentice si identice cu cele de pe masina (nu ma refer la coduri echivalente), ar trebui sa fie originale. Dar in continuare subliniez ca in momentul de fata nu sunt in masura sa spun sigur daca sunt originale sau nu. Cel mai sigur te poate ajuta un om de la receptie service sau un mecanic de la o reprezentanta autorizata Honda. Dar din cate am vazut din activitatea ta pe forum cred ca esti mai in masura sa le deosebesti . Dupa cum spuneam urmaresc de ceva vreme forumul Honda.

In momentul de fata cred ca trebuie sa deschizi ochii foarte bine cand iti service-ezi masina pentru e vorba de siguanta ta si de masina ta(investitia ta).

Comment

• Cred ca in weekend am sa pun niste poze, ca sa fiu mai explicit (acum mi-e asa o lene... ). Sincer, pe mine ma intereseaza sa pun tot ce este mai bun pentru masina mea, bineinteles la un pret acceptabil.

Totusi, un pic de poze cu uleiul (e cam la 50-80%% din pretul de la dealer)....

Multumesc pentru aprecieri...
            Attached Files
            "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

• Delphi la ce interval este recomandata schimbarea uleiului in State?

Comment

• Pai, depinde de regimul de mers, ca si la noi. In manualul de Civic sedan din State nu scrie, pentru ca ala are "Maintenance Minder". In general, am vazut (de pe forumurile de profil) ca utilizatorii acolo il schimba cam intre 5.000 si 8.000 miles, sau cam la 6 luni, depinde care survine prima.

Comment

• In Europa se recomanda la 20.000 de km sau un an de zile. Intreb deoarece exista proprietati diferite ale uleiurilor europene versus cele din state , si poate de aici apare si diferenta de pret.

Comment

• Foarte corect pusa problema. Felicitari pentru rationament.
                    ,,A life spent making mistakes is not only more honorable, but more useful than a life spent doing nothing" G.B.Shaw

Comment

• Deci, voi spuneti ca uleiurile europene sunt mai bune?

Comment

• Originally posted by Ionut Saviuc View Post
                        si poate de aici apare si diferenta de pret.
                        Diferenta mare de pret este si la litrul de benzina, spre exemplu. Atat de mare incat mama aditivilor din cea europeana n-ar putea oferi o explicatie acceptabila.
                        Diferenta poate sa fie si din motive de fiscalitate (tva un exemplu foate bun), de politica de mediu dusa de cele doua uniuni, de imensul aparat birocratic european care trebuie sustinut s.a.m.d.
                        In orice caz, piesele cumparate din State (nu consumabile) s-au potrivit fara repros. Ca nu au aceleasi coduri, asta e alta mancare de pesti (sic!), ba chiar aceeasi piesa de peste Ocean, in decursul anilor, a primit coduri diferite.
                        Diferentele dintre uleiuri eu le pun pe seama politicii de mediu promovata de UE, respectiv SUA.

Comment

• @vtin: - asta era o intrebare capcana, ce te bagi? Tii cu ursul?

@Ionut: Daca vreti sa vorbim despre preturile din USA si preturile de la noi, facem un alt topic. Nu numai uleiurile costa mai putin in State, totul costa mai putin in State! Si in plus, este de calitate mai buna! Cel mai tare ulei sintetic de acolo, AMSOIL, pe care ei il recomanda a se schimba la 25.000 miles (40.000 km), in conditii normale, sau 15.000 miles (24.000 km) in conditii severe, costa 10,3 $. Este echivalent cu un ulei mineral prost de la no: http://www.amsoil.com/storefront/azo.aspx

Mobil1 adus din USA de colegul mobiloil, este un ulei excelent comparat cu porcaria pe care o vinde Mobil la noi. Si este cam la jumatate de pret! Daca iei in considerare transport, taxe vamale, profitul importatorului... Iti spun eu cat costa in USA Mobil1: sub 3$! Adica, aproximativ 10 lei. Cand sunt promotii la Walmart, il gasesti cu 0,99$. Crezi ca e "Ulei de la Bunica"? Nu, e un ulei mult mai bun decat mobilul vandut la noi, toti colegii care l-au folosit au fost fericiti.

Lamelele de stergatoare pe care le folosesc acum, sunt aduse din State. Pret final, aprox. 27 lei. Cu cat se vand astea la dealer? Crezi ca ale mele se termina in doua saptamani? Crezi ca imi lasa guma pe parbriz? Sa nu mai vorbim de filtru aer, filtru ulei, samd... Sa nu mai vorbim de bielete, bucse, capete de bara, ambreiaje....

Eu zic saru' mana ca mi-am luat sedan si pot sa aduc piese si consumabile din State.

Comment

• Originally posted by Delphi View Post
                            @vtin: - asta era o intrebare capcana, ce te bagi? Tii cu ursul?
                            Stapane, stapane, puteam sa spun ca noi cumparam rahat la pret de delicatesa?! Si ca mirosim ecologic?!

Comment

Deci, voi spuneti ca uleiurile europene sunt mai bune?

In principiu Mobil recomanda in SUA schimbarea uleiului in functie de specificatiile din cartea tehnica a masinii ei spunand ca poate rezista la fel de bine 3000 de mile sau 15000. De ce multi producatori de masini recomanda acolo schimbul la un numar redus de mile nu stiu dar este o certitudne. Ma gandesc ca poate fi din cauza benzinei cu cifra octanica mai mica.....Ce nu inteleg insa este de unde atatea probleme cu uleiul Mobil la noi. Eu de vreo 8-9 ani nu folosesc decat Mobil1 5w40(cei drept luat dn franta pentru, ca e mai ieftin nu din alt motiv) pe toate hondele- accord diesel, cr-v, accord type r, s2000, etc si nu am avut nici o problema.
                              ,,A life spent making mistakes is not only more honorable, but more useful than a life spent doing nothing" G.B.Shaw

Comment

@vtin: - asta era o intrebare capcana, ce te bagi? Tii cu ursul?

@Ionut: Daca vreti sa vorbim despre preturile din USA si preturile de la noi, facem un alt topic. Nu numai uleiurile costa mai putin in State, totul costa mai putin in State! Si in plus, este de calitate mai buna! Cel mai tare ulei sintetic de acolo, AMSOIL, pe care ei il recomanda a se schimba la 25.000 miles (40.000 km), in conditii normale, sau 15.000 miles (24.000 km) in conditii severe, costa 10,3 $. Este echivalent cu un ulei mineral prost de la no: http://www.amsoil.com/storefront/azo.aspx

Mobil1 adus din USA de colegul mobiloil, este un ulei excelent comparat cu porcaria pe care o vinde Mobil la noi. Si este cam la jumatate de pret! Daca iei in considerare transport, taxe vamale, profitul importatorului... Iti spun eu cat costa in USA Mobil1: sub 3$! Adica, aproximativ 10 lei. Cand sunt promotii la Walmart, il gasesti cu 0,99$. Crezi ca e "Ulei de la Bunica"? Nu, e un ulei mult mai bun decat mobilul vandut la noi, toti colegii care l-au folosit au fost fericiti.

Lamelele de stergatoare pe care le folosesc acum, sunt aduse din State. Pret final, aprox. 27 lei. Cu cat se vand astea la dealer? Crezi ca ale mele se termina in doua saptamani? Crezi ca imi lasa guma pe parbriz? Sa nu mai vorbim de filtru aer, filtru ulei, samd... Sa nu mai vorbim de bielete, bucse, capete de bara, ambreiaje....

Eu zic saru' mana ca mi-am luat sedan si pot sa aduc piese si consumabile din State.
                                eu am pus la ultimul schimb ulei MOBIL 1 adus de colegul mobiloil si pot sa spun ca este super.dar are abia 3000km!
                                voi face un feedback extrem de minutios!
                                ex CL7 AT 2006
                                CN1 Sport 2005
                                KB 1 2007-"A gloriously good car that no-one in their right mind will ever buy"

"The Honda Legend is a highly technically complicated and luxurious bit of kit that seems to be making more of a name for itself as the secondhand sale of the century"

Comment

Working...
                                X