Cum mi-am luat teapa cu o masina cu concursul HACHI MOTORS IASI

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Bine ca nimeni nu se leaga de "samsar" care e fix nevinovat dar cu noroi se arunca aiurea. Da, sunt sustinator al lui Hachi si aveti cuvantul meu ca nici nu am discutat pana acum cu ei despre acest sibiect dar ii stiu de cand mi-am luat masina din 2006 si de atuci toate masinile le rezolv la ei si sunt extra multumit.

Bine ca se gasesc amenintari cu degete taiate, Moldoa, incendii, bataii, in general instigari ale unor rozatoare din sparele calculatorului dar astia nu pot gandi mai departe de faptul ca uite cumparatorul se poate intelege si cu Hachi (care nu e exclus sa fi gresit dar sigur fara intentie) si cu vanzatorul si o sa se rezolve amiabil. Dam cu noroi dar nu ne uitam la "samsar" care a zis ca nu a obligat pe nimeni sa cumpere masina, si nici nu stia de accident. Daca nu stia, e ok dar pana si proprietarul nu e convins de asta. Poate chiar nu s-a vazut ca e lovita pentru ca poate cumparatorul nu s-a gandit da ceara verfcarea asta iar Costel s-a uitat la motor, la articatii, etc. I-ar fi trimis la concurenta, la ATI sa ceara istoric daca era complice?

Situatia e neplacuta dar hai sa ne gandim putin cum il purem eventual ajuta pe om cu preturi pentru piese ca suntem multi care pot ajuta aici pe forum, in acest sens.
    Accord '06 2.2 i-CTDI Exec

Comment

Foarte bine subliniat Cristi. Ce a fost a fost,intrebarea este ce se poate face de acum inainte. Oricum,fara a ofensa pe nimeni, riscul pe care ti-l asumi cand cumperi ceva la mana a..... apartine cumparatorului.

Comment

Cred ca nu mai vedeti esentialul. Aici nu e vorba de cine isi asuma riscul si cine nu. E vorba de integritatea dealerului carea dat un OK in urma unei verificari superficiale.
        '12 Honda Civic 5D 1.8 M/T Sport, Urban Titanium Metallic

Comment

Totul e bine cand se termina cu bine , stiti ce ma amuza , toata lumea sare in capul lui Hachi la un necaz , insa daca s-ar anunta ca Hachi face ceva petrecere lansare auto , unde s-ar da de baut si de mancat toti ar sustine si ar lauda Hachi motors pt initiativa lor...

Comment

Originally posted by Mirobo View Post
            Foarte bine subliniat Cristi. Ce a fost a fost,intrebarea este ce se poate face de acum inainte. Oricum,fara a ofensa pe nimeni, riscul pe care ti-l asumi cand cumperi ceva la mana a..... apartine cumparatorului.
            Sunt de acord, riscul imi apartine si principal vinovat sunt eu. Problema este ca riscurile pe care le-am vazut eu acolo, erau ca masina sa nu fie buna, sa imi dea ala in cap si sa imi ia banii si masina. Omul nu a acceptat nici un fel de transfer bancar, mi-a zis ca vrea banii in euro, cash. Mi-a propus si sa mergem de la aeroport la ATI unde pot verifica istoricul masinii si imi face el o programare pentru verificarea tehnica. Eu, ca sa incerc sa imi protejez interesele cat de mult pot, am schimbat banii in euro, i-am lasat in cont si mi-am facut o programare de retragere la o sucursala a bancii din Iasi spunandu-i acest lucru prin telefon ca sa fiu sigur ca nu va incerca nimic. Ca sa imi inlatur orice dubiu cu privire la masina, am sunat la domnul Costel Grierosu cu 3 zile inainte de a merge (chiar inainte de a-mi lua biletul de avion) si l-am intrebat daca pot face la Hachi o verificare a masinii in vederea cumpararii si daca am nevoie sa fac programare pentru asta. Mi-a zis ca bineinteles ca se poate, si nu e nevoie sa stie dinainte ora, ca imi poate gasi un elevator liber sa facem verificarea. Eu am crezut ca asta va fi atuul meu, ca daca samsarul are aranjat la ATI sa imi spuna ca masina e buna, voi evita acea capcana. In rest, totul e istorie, daca s-au inselat, sau a fost rea intentie nu voi afla niciodata. Ionut Saviuc a fost destul de amabil cu mine sa imi dea o mana de ajutor in diminuarea costurilor urmatoare. Si in conditiile astea costurile vor fi mari, si fondurile pentru ele inexistente. Asa ca eu platesc oricum un pret pentru ca mi-am asumat acest risc, desi am incercat sa il minimizez cat am putut...
            09 Accord 2.0 A/T Executive Milano RED
            http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/razbanica/

07 CR-V 2.0 A/T Sparkle Grey Pearl
            http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/razbanica/crv/

Comment

Si care e legatura (cu problema care se discuta aici) ?

Comment

Originally posted by Laddu View Post
                Si care e legatura (cu problema care se discuta aici) ?
                nu reusesc sa inteleg intrebarea...
                09 Accord 2.0 A/T Executive Milano RED
                http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/razbanica/

07 CR-V 2.0 A/T Sparkle Grey Pearl
                http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/razbanica/crv/

Comment

Razbanica sunt sigur ca toti cei de la Hachi te vor ajuta, daca eu pot face ceva pentru tine, te rog sa ma anunti cand ajungi in Iasi.

Comment

Originally posted by razbanica View Post
                    nu reusesc sa inteleg intrebarea...
                    am postat in acelasi timp aproape. Nu era pentru tine, era pentru:

Originally posted by picutex View Post
                    Totul e bine cand se termina cu bine , stiti ce ma amuza , toata lumea sare in capul lui Hachi la un necaz , insa daca s-ar anunta ca Hachi face ceva petrecere lansare auto , unde s-ar da de baut si de mancat toti ar sustine si ar lauda Hachi motors pt initiativa lor...

Comment

Originally posted by picutex View Post
                      Nu stiu cum e pe la tine, dar nu toata lumea e cu foamea-n gat sa cada pe spate la mancare gratis Imi suna a galeata cu ulei pentru voturi, nu peste tot merge.

Hachi a continuat bine o situatie inceputa extrem de prost. Oricum i-a dat o gaura in buget omului prin lipsa de preocupare, dar daca prin eforturile ulterioare aduc banii dati pe masina (cei 15k + reparatiile) la o valoare apropiata de cea reala pe piata a unei masini fara problema e ok dpmdv.
                      ex Accord 2.0 ES M/T 2007 CL7
                      Accord 2.4 Executive M/T CU2 2008
                      Suzuki SX4 1.6 GLX 4WD 2008
                      Mitsubishi Outlander 2.3 Invite 4WD 2012

Comment

Da, pe la el prin Moldova toti sunt cu foamea-n gat, nu? Pe la voi e altfel. Asa s-au gandit si altii, ca dau lovitura.
                        CristiZ
                        Senior Member
                        Last edited by CristiZ; 20-10-12, 21:56.
                        Accord '06 2.2 i-CTDI Exec

Comment

@Razbanica - nu poti posta aici toate datele care le ai despre samsar? (nume, telefon etc. poate si o poza)
                          [Poate altii vor cauta pe internet, inainte de a cumpara, datele vanzatorului si vor gasi acest topic.]
                          Mazda 6 Kombi, 2.5l, 192 CP, Soul Red

Comment

Jos palaria pt reactia domnului Ionut Saviuc, cu el mergi mai departe, restul deja devine istorie !
                            Honda CR-V 2.0 i-VTEC A/T Executive, 2008, Black Pearl.
                            "Gândiţi pentru voi înşivă şi nu urmaţi paşii celorlalţi. Când rămâi fără vise, viaţa nu mai are nici un sens. De aceea mă voi strădui până la moarte să ating un scop.Trebuie să continui să îţi urmezi visele." Soichiro Honda
                            "Vreau să ştiu cum gândeşte Dumnezeu. Restul sunt detalii fără importanţă." Albert Einstein

Comment

Originally posted by CristiZ View Post
                              Da, pe la el prin Moldova toti sunt cu foamea-n gat, nu? Pe la voi e altfel. Asa s-au gandit si altii, ca dau lovitura.
                              Nu stiu ce crezi tu ca ai inteles, dar ai ratat esentialul. Nu are legatura cu moldova sau "pe la noi", are legatura cu faptul ca "dat mancare pe gratis" nu e suficient pentru un dealer auto, cum nu e suficient nici pentru un vot, pentru un pus de termopan sau pentru orice masura a calitatii unui serviciu in afara de un restaurant. E un "exemplu" ce nu are nici o legatura cu nimic, e absolut zero pentru ceea ce cauta un om normal cand se duce la un dealer/service. Ce inseamna insa foarte mult pentru un service e sa fie in stare sa faca o verificare a unei masini lovita aparent in mod evident conform celei de-a doua pareri (si confirmata de propietarul initial al masinii). Cand ma duc in service ma duc pentru mecanici, nu pentru bucatari sau barmani.

Imi place insa sageata catre omul pagubit, ca doar el e de vina, nu?
                              rezare
                              Senior Member
                              Last edited by rezare; 20-10-12, 23:14.
                              ex Accord 2.0 ES M/T 2007 CL7
                              Accord 2.4 Executive M/T CU2 2008
                              Suzuki SX4 1.6 GLX 4WD 2008
                              Mitsubishi Outlander 2.3 Invite 4WD 2012

Comment

Fiind parte implicata am preferat sa nu postez pana nu am o situatie exacta a problemei, dar vreau sa punctez niste lucruri:

1. Sistemul european de la Honda nu ne permite sa vedem decat lucrarile efectuate in garantie asupra masinii si campaniile de recall in service, nu piesele comandate pentru masina respectiva sau datele cand s-au efectuat reviziile. Datorita acestui fapt colegii mei l-au indreptat catre ATI ca fiind cel care a efectuat lucrarile asupra masinii, mai ales datorita faptului ca primul proprietar este notarul lor de casa si implicit o alta relatie decat una normala client service.

2. Singurile parti care s-a dovedit ca stiau de accident sunt primul proprietar , precum si ATI conform devizului de 48.000 ron inaintat catre primul proprietar. De ce nu i s-a comunicat lui Razbanica acest lucru de catre fostul service si i s-au dat doar devizele de mecanica nu este o intrebare la care pot raspunde ,si nici nu doresc sa aprofundez acest subiect.

3. Urmatorii doi proprietari ai masinii sunt persoane de care e mai " safe" sa nu pomenim.

4. Greseala Hachi , deoarece trebuie sa recunosc " culpa morala" putea avea loc din "incompetenta" si "rea vointa datorata unor beneficii materiale ale angajatului" dupa cum foarte bine s-a precizat aici, dar nimeni nu a luat in calcul si a treia varianta care putea fi " constrangerea" angajatului.

5. Lucrurile sunt mult mai complicate decat par, dar in momentul de fata si clientul si eu avem o problema de rezolvat iar cred ca este mai util sa gasim solutii decat sa amenintam de carje, degete si alte lucruri , sau sa ne dam cu parerea fara a sti toate datele problemei.

6. In momentul in care se doreste achizitia unui bun de piata de 21-22.000 eur, la 15.000 incercati sa va adresati catre firmele consacrate. Noi in firma suntem 14 oameni, care in medie avem 1,5 membrii ai familiei adica in total 35, care in momentul de fata trebuie sa fim atenti. Va rog sa faceti o evaluare financiara acestei situatii, cat costa sa iti fie frica sa mearga copilul la scoala singur sau nevasta la cumparaturi.

7. Imi pare rau ca in ziua respectiva eram in Bucuresti si nu in Iasi , altfel masina nu era evaluata deloc. Nu am nevoie de lumea interlopa sa intre in firma la mine.

O sa revin cu o concluzie finala.

Cu stima,

Ionut Saviuc
                                Ionut Saviuc
                                Senior Member
                                Last edited by Ionut Saviuc; 21-10-12, 18:50.

Comment

Working...
                                X