Teapa de 315 milioane trasa de Hachi Motors

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #91
  Pare logica si simpla treaba.
  Daca de acum inainte achizitia unei Honde implica vreun dubiu despre primirea masinii pe care am platit-o, nu vad cum as putea sa mai cumpar.

  Hai ca au rezolvat-o si p-asta.
  FN2-ul papa:

  Comment


  • #92
   Nu Doc, tu nu ai inteles sau te faci ca nu intelegi; spatiul unei firme nu e o parcare publica, marfa din acel spatiu trebuie sa aiba acte, altfel e ilegal, e evaziune fiscala, etc. Si tu stii foarte bine ca e asa, doar ai firma...sper ca doar necunoasterea te face sa afirmi ce afirmi, si ca nu le tii partea din vreun motiv pe care nu il spui.
   http://hondafan.etp.ro/gallery/v/den1grator/

   Comment


   • #93
    Originally posted by robertkiran View Post
    Am achitat o factura proforma cu OP. Adica am bagat din contul meu in contul lui Hachi Motors 31595 de lei. Factura fiscala nu au facut, au spus ca aceasta se va face cand ridic motorul. Lucru care nu s-a mai intamplat ... Nu s-a semnat nici un act de predare primire ... ce sa semnez daca nu am primit motorul?
    LE pe factura proforma era trecuta seria sasiului, culoarea motorului, tipul acestuia, tara de provenienta. Deci destule date ca sa poata fi identificat.
    Nu sunt avocat, dar aici e o problema: nu cred ca poti plati ceva in baza unei facturi proforme (poate doar pe incredere umanista ). Proforma e un fel de poza la factura fiscala. Cel putin, stiu sigur ca nu se inregistreaza.

    Comment


    • #94
     Originally posted by Doc View Post
     Deci, inca o data se confirma ca teapa ti-a dat-o un SRL din Iasi si toata tevatura asta trebuie rezolvata local, cu ajutorul autoritatilor.
     Iti scriu si aici, te rog sa te limitezi la numele SRL-ului sau persoanei care te-a tepuit si nu la numele Honda. Honda Romania sau Japan nu are nicio legatura cu ce ai patit tu. De asemenea, forumul acesta nu este camp de bataie si nicinu este implicat in vreun fel in disputa dintre tine si dealer. Problemele tale se rezolva la tribunal si nu pe forumuri.
     Doc teapa mi-a dat-o un SRL din Iasi, dar nu unul oarecare, ci unul care era dealer Honda. Eu nu m-am dus la un butic m-am dus la magazinul de mai jos. Pe care scria mare de tot HONDA.
     Attached Files

     Comment


     • #95
      Mai spun doar atat: eu am fost tepuit de un magazin pe care scria mare de tot HONDA
      Attached Files

      Comment


      • #96
       Originally posted by [g] View Post
       A fost tepuit de Hachi, dar sub sigla Honda.
       Daca ma duc la Asko, tot Honda scrie pe fatada - am si garantia "brand"-ului.
       HTR avea idee de ce se intampla acolo, gen probleme cu plata, dar a lasat treaba sa curga - singura lor problema era ca pierdeau reprezentarea in zona Moldovei.
       Cum naiba sa se spele pe maini asa? Tu din momentul in care ai facut verificarea business-ului la start iti iei mana de pe ei? Asta e tot? Ca au indeplinit conditiile de start al afacerii?
       Ei s-au scos bine merci, s-a scufundat corabia si le-au ras in fata clientilor luand toate masinile si motocicletele din sediul Hachi - dupa ei, potopul.
       Apropo de tepele recente din Iasi, mi-e ca apare un purtator de cuvant de la HTR sa spuna ca le-a fortat mana rachetii...
       De acord. E o pata de rusine pe obrazul HTR si cam arata felul in care isi gestioneaza afacerea. Plus incercarea de pozitionare ca marca premium in Romania care, din punctul meu de vedere, este o greseala.

       Comment


       • #97
        Nu se poate separa Hachi de HTR pentru ca HTR a garantat pentru Hachi atunci cand le-a dat licenta de functionare. De asta nu apare honda pe orice firma, ci doar pe cele agreate de htr.

        htr este si ea responsabila de intamplare.
        ex Accord 2.0 ES M/T 2007 CL7
        Accord 2.4 Executive M/T CU2 2008
        Suzuki SX4 1.6 GLX 4WD 2008
        Mitsubishi Outlander 2.3 Invite 4WD 2012

        Comment


        • #98
         Eu singura vina pe care o vad la Honda Romania este faptul ca probabil nu-si auditeaza riguros dealerii. Pe de alta parte nu inteleg de ce nu ti s-a facut o factura fiscala pentru acel avans. Din cate stiu proforma reprezinta doar un document informativ asupra produselor si valorii ce urmeaza a fi facturate, nu reprezinta un document de plata.

         Comment


         • #99
          Factura proforma este un document care se emite pentru a putea plati ceva in avans. Este foarte des folosita in relatiile comerciale.
          "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
          "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

          Comment


          • Iata ce spun cei de la Legestart: " În condiţiile în care o factură „pro forma” nu are nicio valoare juridică, nu este un document justificativ de înregistrare în contabilitate, şi nu generează nicio obligaţie, nici faţă de cel care o emite, nici faţă de cel care o primeşte, şi cu atat mai mult fata de terte persoane, un asemenea formular nu va fi acceptat: de bănci pentru perfectarea unor credite ...."
           In cazul de fata terta persoana este importatorul.
           ,,A life spent making mistakes is not only more honorable, but more useful than a life spent doing nothing" G.B.Shaw

           Comment


           • robert tu ai platit in baza proformei - nu e ceva neobisnuit, se poarta in multe industrii care au ca referinta eur
            dar cand ai mers la ei dupa ce ai facut plata ei ar fi trebuit sa iti emita si factura finala; s-a intamplat asta?
            "Ethics. That's always so inconvenient."
            Cal Lightman

            Comment


            • Domo nu e reprezentantul direct al lui bosch sau whirpool in romania, e doar un re-vanzator. Asta nu se intelege aici, ca in cazul asta Hachi nu este doar un vanzator ci este reprezentatul direct al marcii, prin intermediul HTR. HTR, care nu este o firma oarecare ce importa marca Honda, este reprezentantul oficial al marcii in Romania.

             Deci da, omul are toata dreptatea din lume sa traga la raspundere Honda in mod direct.

             Daca treaba asta se intampla acum ceva ani, cand Honda nu avea prezenta oficiala in Ro, iar Carpati era importator, alta era situatia. Atunci se putea da vina pe Carpati, fara sa poti trage la raspundere Honda.
             Accord CL7 Executive 2.0 M/T Arctic Blue Pearl
             Accord CL9 Type-s 2.4 M/T Carbon Bronze Pearl
             ex - Civic 5D Executive 1,8 M/T Milano Red

             Comment


             • Am citit tot si nu mi vine sa cred ce se intampla in Romania de azi.Oameni buni HTR reprezinta interesele Honda in Romania,nu se poate ca un reprezentant direct al acesteia sa faca asa ceva cu un client.

              Consider ca atat Hachi dar si HTR in egala masura se comporta execrabil iar cei de la Honda vor avea enorm de pierdut cu asemenea firme care le distrug imaginea intr un moment de criza.
              Uite asa HTR si Hachi distrug un nume mare (Honda) intr o tara unde teapa e obiectiv principal.Din cauza acestor nesimtiti numele Honda e terfelit fara nici o vina,la fel se intampla si cu alte nume mari.
              Problema si mai grava e ca sunt mai multi pagubiti, deci nu e un accident ci un obicei al reprezentantului oficial si al dealerilor carora li se rupe de client.
              Pe termen lung pagubitul va fi Honda si noi fanii.
              Daca eram in locul pagubitilor cred ca "o luam cu capul".Sper ca cei de la Honda(am inteles ca au fost sesizati) vor lua masuri ca aceste practici "mioritice" sa nu se mai intample pe viitor.
              Civic EP3,Civic FN2
              După ce ai gândit – hotărăşte-te, după ce te-ai hotărât – nu te mai gândi. proverb japonez

              Comment


              • Am unit cele doua topicuri.
               Ex: Civic 1.8 Executive NHB 2007/ Del Sol ESI/ Del Sol VTi
               2 roti

               Comment


               • Originally posted by dragostan View Post
                Domo nu e reprezentantul direct al lui bosch sau whirpool in romania, e doar un re-vanzator. Asta nu se intelege aici, ca in cazul asta Hachi nu este doar un vanzator ci este reprezentatul direct al marcii, prin intermediul HTR. HTR, care nu este o firma oarecare ce importa marca Honda, este reprezentantul oficial al marcii in Romania.

                Deci da, omul are toata dreptatea din lume sa traga la raspundere Honda in mod direct.

                Daca treaba asta se intampla acum ceva ani, cand Honda nu avea prezenta oficiala in Ro, iar Carpati era importator, alta era situatia. Atunci se putea da vina pe Carpati, fara sa poti trage la raspundere Honda.
                Honda Trading este acum exact ce era inainte Carpati Motors. Honda nu este prezenta direct in Romania. Tinand cont de noile informatii, refa te rog rationamentul.
                Eu un singur lucru pun in discutie: cine acuza Honda Trading are vreo dovada ca sunt complici cu Hachi?
                ,,A life spent making mistakes is not only more honorable, but more useful than a life spent doing nothing" G.B.Shaw

                Comment

                Working...
                X