Acces limitat la aria "La un pahar de vorba"

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Acces limitat la aria "La un pahar de vorba"

  Asa cum am anuntat cu ceva timp in urma, vream sa limitam accesul la aria "La un pahar de vorba" (in discutii mai sunt si alte arii - cele comerciale, dar despre asta mai tarziu).
  Motivele sunt pe mana si la nevoie le mai pot enumera odata, cert e insa ca prin aceasta masura speram sa renuntam la ideea de moderare anonima, idee care inca polarizeaza.
  In practica, treaba e destul de simpla, cei neinregistrati nu vor mai avea acces acolo, cei inscrisi vor avea acces doar de la un anumit numar de posturi in sus.
  Cifrele propuse de mine sunt 100, 500 si 1.000.
  In discutie mai e si propunerea de a aplica aceasta masura retroactiv la care posturile acumulate la aceasta arie, sa nu mai fie contorizate (pentru a se evita post-hunting.ul).
  Deocamdata nu e relevant ca alte detalii se mai discuta pe marginea acestui subict ci doar parerea userilor despre cifra potrivita care trebuie acumulata pentru a primi accesul la aria cu pricina.

  Consider ca prin aceasta masura vin in intampinarea criticilor acestei arii, si nu sunt deloc putini dar pastrand-o pe mai departe, fie si cu aceasta schimbare, consider ca si adeptilor ei le vin in intampinare, mai ales ca majoritatea dintre ei activeaza acolo de multa vreme si n-ar trebui sa aibe probleme in a indeplini aceasta noua conditie.
  Pierzatorii acestei masuri vor fi putini si pe timp limitat.
  Un alt compromis mai potrivit in a multumi ambele tabere, n-as stii.

  Poll.ul ramane deschis 10zile dupa care se va inchide automat.
  67
  De 100 de posturi
  46.27%
  31
  De 500 de posturi
  37.31%
  25
  De 1.000 de posturi
  16.42%
  11

  The poll is expired.

  HONDA. The finest from Japan. Since 1963.

 • #2
  O intrebare: prin limitare sa inteleg ca nu o mai vad respectiva arie sau ca nu o sa pot posta fara acel numar minim de posturi?
  Volkswagen Golf V, 2.0TDI, BKD, MTM Engine Performance Upgrade, GOODRIDGE Brake Lines Hoses, Front&Rear EBC Turbo Groove Brake Discs, Front&Rear EBC Redstuff Brake Pads, Zandvoort 17" + GY Eagle F1 Asymmetric, Hella Xenon-look Headlights, Hella LED Clear Taillights

  Comment


  • #3
   Cel mai probabil: da la ambele variante.
   Ex: Civic 1.8 Executive NHB 2007/ Del Sol ESI/ Del Sol VTi
   2 roti

   Comment


   • #4
    Votat 1000. Ar fi foarte bine venita si eliminarea contorizarii mesajelor de pe aria Diverse.

    Pot face cumva sa elimin aria Diverse sau cea cu un pahar de vorba din lista ce apare cand apas butonul "new posts"?

    Comment


    • #5
     Votat si eu 1000 si ar fi frumos atunci ca contorizarea posturilor sa se faca doar in ariile tehnice, si acolo o moderare in litera regulametului!
     Volkswagen Golf V, 2.0TDI, BKD, MTM Engine Performance Upgrade, GOODRIDGE Brake Lines Hoses, Front&Rear EBC Turbo Groove Brake Discs, Front&Rear EBC Redstuff Brake Pads, Zandvoort 17" + GY Eagle F1 Asymmetric, Hella Xenon-look Headlights, Hella LED Clear Taillights

     Comment


     • #6
      Am votat. Din punctul meu de vedere o limita prea mare de posturi pt aria respectiva ar duce incet la o diminuare masiva a numarului de membri. Asta nu e neaparat rau atata timp cat raman doar cei care isi pot aduce cu adevarat o contributie la sporirea calitatii informatiilor, dar mi-e teama ca nu va fi chiar asa.

      Eu postez, zic eu, in mod egal in aria asta vs celelalte arii. Folosesc forumul ca sa ma informez asupra masinii mele si ma consider pasionat, dar pe de alta parte mi-am facut prieteni aici si imi place sa socializez. E drept, socializarea se poate face si sub alte forme, dar parca nu mai are acelasi farmec.

      just my 2 cents...
      Accord CL7 Executive 2.0 M/T Arctic Blue Pearl
      Accord CL9 Type-s 2.4 M/T Carbon Bronze Pearl
      ex - Civic 5D Executive 1,8 M/T Milano Red

      Comment


      • #7
       Am votat 1000 in speranta ca astfel vor fi stimulate postarile de calitate si mai putin vorbaria aiurea.

       Comment


       • #8
        Votat. Sunt de acord cu eliminarea contorizarii posturilor pe aceasta sectiune a forumului.
        Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...

        http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/Andrei+V/

        Comment


        • #9
         Clubul are azi, 15.10.2010, 5287 de membrii, din care 947 activi. Cred ca 500 de postari reprezinta un numar echilibrat! In diverse imprejurari am cunoscut deja, tete a tete, multi hondari, care sunt, fara exceptie, oameni deosebiti, cu o mare pasiune:HONDA. Exista, uneori, mici "intepaturi" verbale, dar aproape intotdeauna se asterne pacea, iar micile razboaie au rezultate benefice, certurile, in general, intaresc prieteniile ! Fie ca parerea majoritatii sa se impuna, iar clubul sa pastreze aceeasi linie de pasiune si decenta! In definitiv, daca nu ne-ar face placere, nu ne-am face publice gandurile si ideile unor prieteni virtuali si nu numai. Aici poti afisa o idee utila sau poti, de multe ori, invata cate ceva. Daca cenzura, uneori, din pacate, necesara, capata o mare amplitudine, notiunea de "club select" se destrama si, din nefericire, atunci trebuie analizata intrebarea: Nu cumva am ceva mai bun de facut? Sa fim, insa, rationali si optimisti si sa evidentiem latura frumoasa a acestui club, dupa parerea mea, deosebit. Cu respect, acelasi !
         Last edited by WillyCR-VFAN; 15-10-10, 22:16.
         Honda CR-V 2.0 i-VTEC A/T Executive, 2008, Black Pearl.
         "Gândiţi pentru voi înşivă şi nu urmaţi paşii celorlalţi. Când rămâi fără vise, viaţa nu mai are nici un sens. De aceea mă voi strădui până la moarte să ating un scop.Trebuie să continui să îţi urmezi visele." Soichiro Honda
         "Vreau să ştiu cum gândeşte Dumnezeu. Restul sunt detalii fără importanţă." Albert Einstein

         Comment


         • #10
          Pentru a functiona ca o bariera pentru noii membri este indeajuns o limita de 100 de post-uri. Un user chiar nu ar trebui sa stranga 1000 de post-uri pentru a accesa acea arie ca doar nu e cea mai importanta si plina de secrete zona din tot forumul ca sa trebuiasca securizata in acest mod...
          E foarte buna masura cu eliminarea contorizarii pe acea arie, chiar si retroactiv - eventual cu o votare separata pentru retroactivitate.

          LE: Nu stiu daca mi-a fost inregistrat votul...
          '08 Civic Sedan 1.8 ES A/T Galaxy Gray Metallic

          Comment


          • #11
           Aţi înnebunit.

           Înţeleg perfect ideea de a nu contoriza posturile de acolo, dar nu şi intenţia de a limita accesul membrilor.

           Se cheamă discriminare, pe criteriul numărului de posturi. Se poate face, la fel de bine, şi pe criteriul lungimii... limbii, tot discriminare se cheamă. Ştiu că forumul e privat, dar nu cred că o astfel de iniţiativă e în interesul general al forumului (adică al membrilor, că ei sunt forumul).

           Contează prea puţin părerea mea singulară, aşa că dacă-i ordin... cu plăcere. Doar că era fair dacă poll-ul avea şi opţiunea 0. Dar nu e obligatoriu să fie fair, aşa că faceţi ceea ce credeţi că e de făcut. N-o să moară nimeni din asta.
           '16 Suzuki SX4 S-Cross 1.4 BoosterJet 4WD 6MT Spirit Canyon Brown Metallic

           Comment


           • #12
            Nu a innebunit nimeni, stai linistit, eventual exprima-ti parerea fara a jigni pe nimeni, cu atat mai putin pe cei care au luat decizia asta! Nu e nici o discriminare. Se numesc drepturi dobandite. Avand activitate in domeniul X, dobandesti dreptul de a activa in domeniul Y. Ca atare, nu s-a pus criteriul lungimii limbii, ci a numarului de posturi.
            E foarte simplu si de inteles! Si tocmai in inteserul forumului s-a luat masura asta, pentru a se limita continutul non-constructiv, si a stimula calitatea in detrimentul cantitatii.

            Comment


            • #13
             N-am vrut să jignesc pe nimeni, iar dacă cineva se simte jignit de postul meu îmi cer scuze. Pentru mine formula "ai înnebunit" e - dacă e folosită cu privire la mine - o formulă suficient de amicală încât să nu mă simt jignit.

             Pentru a ţine sub control conţinutul "non-constructiv" ar fi (eventual) suficientă limitarea posibilităţii de a posta, nu şi a accesului (în "read-only"). Totuşi, trebuie să spun că orice limitare adusă accesului membrilor contravine ideii de forum. Şi, aşa cum spunea şi un antescriitor, cred că pe termen lung va scădea numărul de membri. Marea majoritate a acestora nu au de spus în fiecare zi, poate nici măcar în fiecare lună, ceva interesant despre maşina lor. Dar unii dintre ei spun lucruri foarte interesante non-auto. Şi e păcat să nu aibă dreptul să facă asta.

             Poate, înainte de a vota, ar trebui să vă imaginaţi că vă înscrieţi astăzi, cu 0 posturi şi aflaţi că vă trebuie 100/500/1000 de posturi pentru "off-topic". Ce-aţi zice şi ce-aţi face? Eu probabil că aş zice "Io-te-i mă şi pe ăştia, s-au dat dracu'!" şi m-aş limita să citesc informaţiile tehnice de care am nevoie, fără să mai postez.

             V-aţi gândit că s-ar putea ca prin măsura asta, în cazul celor care nu s-au cărat şi insistă să poarte discuţii non-auto, să stimulaţi posturile de umplutură pe ariile tehnice, scrise numai pentru a obţine "permisul"? Şi că în felul ăsta veţi muta "gunoiul" din coşul destinat prin toată casa?

             De fapt eu nu prea înţeleg de ce e necesară limitarea discuţiilor non-Honda, câtă vreme sunt bine delimitate în interiorul forumului şi pot fi ignorate de cei neinteresaţi. Sunt probleme de resurse hardware? Sau de resurse umane (moderatori)?

             Îmi amintesc că acum ceva vreme apăruse pe Softpedia ideea (chiar şi un poll) de a se introduce înregistrarea prin SMS a noilor useri, pentru a scăpa de clone şi spammeri. Nu s-a pus şi în practică...

             Şi încă ceva: dacă decideţi să nu mai contorizaţi posturile non-tehnice, apoi făceţi-o pentru toată lumea, de când forumul. Aşa ar fi echitabil, pentru a nu crea un avantaj membrilor actuali în faţa celor viitori. Şi abia după asta puteţi limita accesul celor cu mai puţin de 1000 de posturi contorizate.
             Last edited by bekxy; 16-10-10, 05:58.
             '16 Suzuki SX4 S-Cross 1.4 BoosterJet 4WD 6MT Spirit Canyon Brown Metallic

             Comment


             • #14
              Originally posted by hondatu
              Asa cum am anuntat cu ceva timp in urma, vream sa limitam accesul la aria "La un pahar de vorba" (in discutii mai sunt si alte arii - cele comerciale, dar despre asta mai tarziu). (........) In practica, treaba e destul de simpla, cei neinregistrati nu vor mai avea acces acolo, cei inscrisi vor avea acces doar de la un anumit numar de posturi in sus.
              Cifrele propuse de mine sunt 100, 500 si 1.000. In discutie mai e si propunerea de a aplica aceasta masura retroactiv la care posturile acumulate la aceasta arie, sa nu mai fie contorizate (pentru a se evita post-hunting.ul).(......)
              1. Eu nu am inteles la ce se refera "accesul": nu mai putem posta la aria respectiva fara un anumit numar de posturi sau nu mai putem nici macar sa citim ce scriu ceilalti?
              2. Nu vad de ce ar trebui un anumit numar de posturi ca sa pui niste bancuri sau ca sa informezi colegii de forum despre starea unui drum pe care tocmai ai fost.
              3. Corecte mi se par doar urmatoarele propuneri:
              a) Sa nu se contorizeze posturile de la aria respectiva.
              b) Sa nu se poata vedea aria respectiva de catre cei neinregistrati.

              Asa ca nu voi vota, pentru ca nu mi se pare corect sa limitezi accesul unor membri ai forumului care ar trebui sa aiba drepturi si obligatii egale cu toti ceilalti. Consider ca aceasta masura restrictiva va duce la mutarea in aria tehnica a "off-topicului", a postarilor de dragul de a posta si a diverselor ciondaneli care mai apar.

              Apropo de ciondaneli, vin cu propunerea sa fie sterse de catre moderatori imediat ce apar, iar cei care au chef de asa ceva sa se ciondaneasca linistiti exclusiv pe PM. Consider ca e loc suficient pe PM pentru spalarea rufelor murdare.

              LE: Sper ca initiativa acestui poll, care vrea sa impace si capra si varza, sa nu se transforme in ceva asemanator celebrului vers: "Vrem egalitate, dar nu pentru căţei!"
              Last edited by Alicia; 16-10-10, 14:55.
              "(...)Toți pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă, / Quintesență de mizerii de la creștet până-n talpă.(...) Toți se scurseră aicea și formează patrioții, / Încât fonfii și flecarii, găgăuții și gușații, / Bâlbâiți cu gura strâmbă sunt stăpânii astei nații!" MIHAI EMINESCU, Scrisoarea III http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/Alicia/

              Comment


              • #15
               Originally posted by Alicia View Post
               1. Eu nu am inteles la ce se refera "accesul": nu mai putem posta la aria respectiva fara un anumit numar de posturi SI nu mai putem nici macar sa citim ce scriu ceilalti?
               2. Nu vad de ce ar trebui un anumit numar de posturi ca sa pui niste bancuri sau ca sa informezi colegii de forum despre starea unui drum pe care tocmai ai fost.
               3. Corecte mi se par doar urmatoarele propuneri:
               a) Sa nu se contorizeze posturile de la aria respectiva.
               b) Sa nu se poata vedea aria respectiva de catre cei neinregistrati.
               1. Raspunsul ti l-ai dat singura!
               2. Tu te limitezi doar la niste exemple usor de inteles din punctul tau de vedere, eu te anunt insa ca intre timp mai exista si alt gen de topicuri care au fost criticate cu voce tare tocmai pentru ca nu au absolut nimic util in ele, ba mai mult, trag in jos calitatea si imaginea forumului. Te pot asigura ca acel grup consistent de membrii care sunt de aceasta parere, nu e unul tocmai de neglijat.
               3.
               a) sigur vom ajunge la aceasta masura
               b) automat va fi asa.
               HONDA. The finest from Japan. Since 1963.

               Comment

               Working...
               X