Probleme schimbator de viteze - cablu timonerie

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Probleme schimbator de viteze - cablu timonerie

Salut. Am o Honda Civic 1.8 din 2012 la care cablul de timonerie care intra in tija metalica de la schimbatorul de viteze nu ma sta "clipsat", adica iese pur si simplu de pe tija in momentul in care misc de schimbator. Cablul are in capat o "bucsa" albastra din plastic prinsa cu o clema din sarma. Acea bucsa albastra nu prezinta urme de uzura sau rupere. Intrebarea mea este daca are cineva aceasta piesa, sau cablurile de timonerie cu totul. Daca a mai avut cineva aceasta situatie, este posibil sa lipseasca vreo piesa care sa fi sarit si nu o mai gasesc? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. O zi faina!

Nu vreau sa vorbesc prostii dar parca ceva asemănător am văzut eu la Accord ul meu CL7 cānd am umblat pe la schimbătorul de viteze. La capătul cablului era o piesa de plastic ce se prindea de un suport printr-o rotire la 45 de grade aproximativ dar se simtea un clic la final, semn ca acolo se oprea. Pentru strāngere am folosit o șurubelnița cu care am bătut ușurel tangențial cu un ciocănel ca să o fac sa se rotească, cu mana īmi era greu. Asigură-te ca dacă ai băgat și rotit bucsa, sa fie rotita pana la capăt ca să nu se slăbească și sa iasă de acolo. Dacă te referi la bila aceea care acționează un cablu, ea e asigurata de doua sārme otelite care ar trebui sa n-o lase sa iasă, verifica sa fie totul la locul lui.

Comment

Working...
    X