unixro: '19 Honda Civic Type R GT Polished Metal Metallic

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
    Sheva_C
    Senior Member

• Sheva_C
    replied
    Pacat ca nu e buton de apreciere pe aici . Bravo, esti tare ! Asta am vrut sa spun si eu, dar mie nu prea mi-a iesit . Toate cele bune!

Leave a comment:

• Wydarr
    Senior Member

• Wydarr
    replied
    Plec o saptamana in concediu si uite ce faceti pe aici.. tztztztz...
    Ca sa arunc si eu doi centi la discutia de pe pagina anterioara, cred ca depinde foarte mult ce intelege fiecare prin "a merge pe circuit cu masina" si aici este o functie si de pilot si de durata.
    Are nevoie masina de mods daca subsemnatul se da o data pe an pe circuit si scoate un timp penibil? Hell no.
    Are nevoie de mods daca se da un pilot care scoate 9/10 sau 10/10 din masina in cele 20 de minute de sesiune pe Adancata. Probabil ca nu, sau daca da, relativ minore.
    Si povestea continua pe masura ce solicitarile pe masina sunt mai mari, duratele de folosire mai indelungate. Asa cum spunea
    Xander
    Senior Member
    Xander nici Porsche din fabrica nu poate sa faca toata ziua ture de Nurburgring, exceptand probabil vreun GT3 RS.

Referitor la masina in valoare absoluta, folosind ca termen de comparatie un parametru arbitrar (timpii scosi in general pe circuite), masina este (din nou din punctul meu de vedere) super competenta (dincolo de ce oricare dintre noi de pe forum vom putea sa scoatem din ea). Luati ca si termen de comparatie cele 8 milioane de masini inmatriculate in Romania si un FK8 probabil se situeaza in primul procent ca si performante. Ceea ce la o masina de 40K EUR, care este atunci cand vreau super comfortabila si in care au loc patru oameni si bagaje pentru o saptamana este pentru mine "the sweet spot".
    La o masina care are garantie 5 ani sau 160,000 km.
    Ah, ca ma uit cu jind la un RS7, visez ca a doua masina un Lotus Evora sau un Ariel Atom Supercharged da, dar alea raman vise. (Pana primesc un tupac dupa ceafa de la nevasta ca "de ce ma mai uit la alte masini cand am MASINA". )
    Plus ca, nu in ultimul rand, un om cu salariu la corporatie, familie si credite, isi poate permite ratele la leasing si intretinerea la dealer, ceea ce la un Porsche, Ferrari sau McLaren, nu prea cred ca e cazul.

Ca sa concluzionez rant-ul destul de lung, sportish, lamish, scumpa, ieftina cu suport de picior de doi lei, cu infotainmentul acela oribil cu care m-am obisnuit cum te obisnuiesti cu un vecin manelist, oamenii au trebuit sa faca niste compromisuri ca sa o scoata la un pret. Parerea mea este ca atunci cand alegi un FK8 in detrimentul unui Golf R, alegi o dinamica mai buna, un spatiu de stocare mai generos si un anumit look, in defavoarea unul look / feel premium. Fata de Focus RS este "ride quality", portbagajul si interiorul, fata de Megane RS este fiabilitate si partea practica si asa mai departe. De undeva trebuie sa vina compromisul. Asa ca nu va mai plangeti ca va ia mama lui proces verbal.

Ah si ca si P.S. Exceptand cazul in care aveti niste super combinatii pe la dealeri (de care sa imi spuneti si mie pe privat), nu mai puneti RS3 si A45 in aceeasi clasa cu CTR. RS3 e cu cel putin 15K EUR mai scump decat CTR la dotari similare, iar A45... ma duc sa plang in WC singur.

Va doresc o seara buna si ma pregatesc sa va povestesc pe threadul personal despre cum am trecut de 20K km si am spart 2300 de RON intr-o saptamana pentru ca... Bucuresti.

Leave a comment:

• Xander
    Senior Member

• Xander
    replied
    Originally posted by unixro View Post
    Azi mi-am dat comanda de OZ Superturismo pana la urma. O sa vina abia in Octombrie asa ca numa bine =)) . Acum sa ma decid si la cauciucuri de iarna oscilez intre Michelin PA5 si Continental ce o fi pe acolo
    MIchelin PA pentru o masina cu astfel de valeitati sportive!

Leave a comment:

• Sheva_C
    Senior Member

• Sheva_C
    replied
    Azi mi-am dat comanda de OZ Superturismo pana la urma. O sa vina abia in Octombrie asa ca numa bine =)) . Acum sa ma decid si la cauciucuri de iarna oscilez intre Michelin PA5 si Continental ce o fi pe acolo
    Superturismo pe 18" am si eu. Vin superb si merg cu piulitele originale (a fost ditamaia discutia pe topicul unui coleg). Nu-ti trebuie nici inele de centrare. Sunt omologate pentru FK8. Eu am mers pe Nokian WR A4.

Leave a comment:

• ticker
    Administrator

• ticker
    replied
    Michelin all the way

Leave a comment:

• unixro
    Senior Member

• unixro
    replied

Leave a comment:

• unixro
    Senior Member

• unixro
    replied
    madhorsefuzzy
    Member
    madhorsefuzzy indicele de viteza sa zicem.. oricum nu prea conteaza asa mult. Dar altii le-au omologat cu 225/40/R18 , 235/40R18 , 245/40/R18 unde mai pun ca merg fara probleme si mai sus . Nici macar 19 nu e unde Honda chiar are jante (ca doar asa venea fk2) spre deosbire de 18.

Leave a comment:

• alexme24
    Senior Member

• alexme24
    replied
    Multumesc. Mi se pare incredibil de complicat. Raman la pragurile clasice) si lumina ambientala pe usi, aia e mai usor de montat)

Leave a comment:

• madhorsefuzzy
    Member

• madhorsefuzzy
    replied
    Frumoasa masina. Sa te bucuri de ea!

Asa inca un motiv de "bucurie". Voiam un set de Titan ts-5 sa le fac ca roti de iarna. Surpriza ei nu fac cu j8, 8.5 Honda Romania a omologat doar 235/40/R18 Y (daca chiar vreau sa respect si Y ... )
    Legal in Ro ai voie pentru iarna sa scazi cu 1 unitate indicele de viteza. Asa ca poti pentru iarna in loc de Y sa pui W.

Leave a comment:

• unixro
    Senior Member

• unixro
    replied
    Uite instructiunile pentru ele https://www.coxmotorparts.co.uk/wp-c...E12TEA600B.pdf

Leave a comment:

• alexme24
    Senior Member

• alexme24
    replied
    Originally posted by Sheva_C View Post
    Le-au executat baietii de la Asko in 45 min . Nu cred ca as fi reusit singur.
    si unde ti-au legat firele ca isi ia curent?

Leave a comment:

• Sheva_C
    Senior Member

• Sheva_C
    replied
    La cele de pe cox ma uitam intial dupa am decis ca nu prea merita deranjul pentru niste praguri (e mult de desfacut pentru instalare)
    Le-au executat baietii de la Asko in 45 min . Nu cred ca as fi reusit singur.

Leave a comment:

• unixro
    Senior Member

• unixro
    replied
    Eu le-am luat de pe https://autocovr.com/ si pragurile si placuta pentru suportul de picior. Vin cu dubluadeziv pe spate asa ca le lipesti pur si simplu (preferabil cat de cat drept ) . Mai au niste placute pentru interior dar nu sunt convins ca arata bine. La cele de pe cox ma uitam intial dupa am decis ca nu prea merita deranjul pentru niste praguri (e mult de desfacut pentru instalare)

Leave a comment:

• Sheva_C
    Senior Member

• Sheva_C
    replied
    Originally posted by hondaru View Post
    Totusi la 40k nu pot spune ca e chiar chilipir Type R insa nu este foarte departe de concurenta mai ales la clasa ce se vrea compacta unde se lupta si Megane, Focus, A(S)3, AMG45, Golf.
    Clar nu este un chilipir, dar raman la ideea ca merita fiecare cent pe care-l platesti. Bineinteles, fiecare face ce vrea cu banii lui, fiecare are propriile judecati.
    Sheva_C
    Senior Member
    Sheva_C - un intercooler cel putin

Si pentru ca Honda nu a vrut las aici un atasament, din pacate nu e chiar aceeasi culoare la footrest cu pedale dar decat plasticul ala obosit..
    Pragurile le-ai avut sau le-ai pus tu? Eu le-am pus pe cele iluminate, luate de pe Cox. Se vad foarte fain.

Xander
    Senior Member
    Xander Spun ca se alege cu sufletul pentru ca este altceva, chiar si pentru un alt hot hatch si desi multa lume intoarce capul, nu multi ar cumpara-o, chiar daca si-ar permite-o, tocmai din cauza ca e mai ciudatica.

Leave a comment:

• unixro
    Senior Member

• unixro
    replied
    hondaru
    Senior Member
    hondaru AMG -16l/100km , Type R 15-16l/100km... mare diferenta din punctul asta de vedere in oras. In schimb la pret no comment sunt 15K fata de A35. In A45 vechi aveam o problema reala ca nu aveam loc in el platforma noua e mai ok. Megane RS a iesit din discutie cu ale sale roti minunate pe spate

A legat de bare singura diferenta e undeva la peste 250 km/h urca putin mai greu, dar cum traiesc in Romania nu prea imi pasa . Cand e cu bicla sus masina nici o simte (poate la consum dar oricum nu ma mai uit la el).

Asa inca un motiv de "bucurie". Voiam un set de Titan ts-5 sa le fac ca roti de iarna. Surpriza ei nu fac cu j8, 8.5 Honda Romania a omologat doar 235/40/R18 Y (daca chiar vreau sa respect si Y ... )

Leave a comment:

Working...
X