CB1000R

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • CB1000R

  Si eu posesor relativ nou (martie anul asta), si DA, e primul meu motor, sunt incepator. Cunosc discutiile interminabile, deci sa nu insistam....
  Motorul e SUPERB, 2009, 14.000 km, merge ceas si nu mai satur de el...
  Pentru cei cu motoare mai mici....oameni buni pana nu mergeti cu unul mare (ca al meu sau mai mare) nu o sa vedeti diferenta!
  Face fata in orice situatie si are o rezerva de putere incredibila fara sa se forteze deloc, de exemplu merge in viteza a 6 a si cu 80 km/ora.
  Am deja facuti 1500 km si m am obisnuit cu el, singura grija este sa fiu f atent cu gazul, ca daca trag prea brusc de el pleaca de sub mine.
  De fiecare data cand plec cu el sunt absolut incantat de puterea/cuplul disponibile...
  Attached Files
  Bartzole
  Member
  Last edited by Bartzole; 02-09-20, 14:15.
  1.6,white, lifestyle.

 • #2
  poza 2
  Attached Files
  1.6,white, lifestyle.

  Comment


  • #3
   Update
   Intre timp ceva aventuri neplacute (prin toamna) cu aceasta frumusete, m-a tradat la primul drum mai lung (Brasov, Poiana si inapoi): aceste motoare au o mare problema cu statorul, adica partea de incarcare a bateriei, care in timp SE ARDE din ce am vazut eu din cauza de proasta izolatie (defect de fabricatie), deci bateria se descarca pana cand se opreste motorul.

   Bineinteles ca daca se arde nu vezi nicaieri (pe bord) lucrul asta, nu se aprinde nici un bec, alarma, ceva (rusine Honda), puteati sa puneti si voi un bec in bord pentru baterie descarcata.
   Ca sa nu mai spun de costurile inlocuirii (pe original) acestui stator....dupa ce ca sunt prost fabricate...

   Mai mult decat costurile reparatiei, sa vezi problema cand se strica la mare departare de casa (pe curbele catre Poiana, fara nici un avertisment, SE OPRESTE IN MERS....

   Noroc cu oameni de bine, inclusiv partenerul de drum , care m-a scos din problema, oricum, dezamagirea a fost mare!
   Ca sa rezum, a trebuit sa cumpar o baterie incarcata din Brasov, am dezactivat farul ca sa nu consume bateria, si am intrerupt calatoria inceputa f f frumos.

   In lungul drumul catre casa (stresat fiind) , a aparut alta problema pe la Ploiesti, cand am oprit pt o scurta pauza la benzinarie, partenerul imi zice ca CURGE ULEI DIN MOTOR. Asa era, curgea destul de mult, a trebuit sa cumpar de urgenta un bidon ca sa completez, in fine, am ajuns acasa fara alte evenimente suplimentare.

   Statorul cand se arde (de fapt intra in scurt infasurarile, la mine erau intrate in scurt exact la iesirea din stator) functioneaza ca o rezistenta care incalzeste tot uleiul din motor, generand gaze care forteaza in garnitura de la chiulasa si asa incepe sa curga si uleiul...

   Intre timp problema am rezolvat-o, inlocuit stator, ulei, filtru, montat voltmetru (din nou rusine Honda, un voltmetru costa 15 RON, puteati si voi sa-l integrati in sistemul motorului, in felul asta scutiti oamenii de probleme cat casa).

   Dupa reparatie, am mai facut drumuri lungi fara probleme, motorul merge minunat si il iubesc in continuare.


   Attached Files
   1.6,white, lifestyle.

   Comment


   • #4
    De curiozitate, cât costa înlocuirea statorului? Modelul asta îl am și eu pe lista, cred ca mi s-ar potrivi cel mai bine, eu am un F4i acum care deși nu este foarte agresiv ca și poziție, as prefera totuși ceva și mai comod precum un naked. Mi se par totuși scumpe modelele astea din prima generație, dacă eu îmi vând F4i-ul din 2006 cu sa zicem 2500 euro, ar trebui sa mai pun încă pe atat ca să iau un CB1000R din 2008-2010. Văzusem un CB1000R pe olx cu un preț cam mult sub medie cu defecțiunea asta, stator ars, de aceea te întreb de costul reparației. Păcat totuși ca ți s-a defectat la drum și mai ales la o motocicleta cu doar 14.000km. Producătorii sunt tot mai lacomi și intenționat nu montează diferite accesorii din motive financiare, e drept ca un voltmetru costa 15 lei dar ei înmulțesc suma asta cu zeci de mii de motociclete și le da pe minus. La fel mi-ar fi plăcut ca modelul asta sa aiba indicator de treaptă, sunt sigur ca s-ar fi putut oferi foarte ușor din soft dar uite ca nu l-au pus nici pe asta.

    Comment

    Working...
    X