'05 Jazz CVT Satin Silver metallic

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• '05 Jazz CVT Satin Silver metallic

Salutari din nou!

Pentru ca ne place Jazz-ul (atat stilul muzical cat si masina), am mai achizitionat inca una bucata Jazz CVT argintie, fabricatie 2005 (e facelift).
    Are 132000 km si dupa cum arata interiorul par reali, uzura pe volan, schimbator, tapiserie, plafon, etc, este aproape inexistenta, insa nu a fost ingrijita cum trebuie la partea de motor, mecanica, articulatii, tablarie.
    Masinuta e dotata aproape full, are 4 geamuri electrice, oglinzi electrice si rabatabile electric, 4 boxe functionale si o dotare pe care nu am auzit vreodata ca s-a pus pe vreun Jazz, INCALZIRE AUXILIARA ELECTRICA LA PRIZA 220V (si nu pare a fi un after market, deoarece in interior la picioarele pasagerului din dreapta sunt niste tubulaturi care par de fabrica, nu montate ulterior). Are si priza de 220V jos la picioarele pasagerului din fata, pare si aia montata de fabrica.
    Masina necesita urgent atentie, asa ca treptat voi investi circa 3000 in ea ca s-o aduc unde imi doresc.
    Pentru inceput am comandat piese in valoare de ~1100 RON, si posibil sa mai suplimentez putin, deoarece nu sunt sigur care model de curea accesorii se potriveste pentru ea, asa ca astept telefon de la furnizorul de piese sa-mi confirme compatiblitatea si sa-mi caute si o piesa pe care nu am gasit-o in nomenclator pe site.
    Avem in comanda urmatoarele: ulei cutie OEM Honda CVT-F 4 litri (are trepidatie in cutie), ulei motor OEM Honda 0W20 4 litri (fac o incercare cu asta sa vedem daca il mananca), flanse si rulmenti amortizoare fata Sachs (una din flanse e terminata complet), bielete antiruliu pe ambele parti Moog (ambele sunt terminate complet), filtru ulei OEM Honda, filtre aer si habitaclu HBJakoparts respectiv Purflux, placute fata Textar si curea accesorii Dayco (rola si pompa de apa par ok la prima vedere).
    Urmeaza posibil luna viitoare sa iau si bratele pe fata si ce s-o mai descoperi in plus. Masina necesita ceva atentie la oalele rotilor spate, momentan voi aplica un tratament cu Oskar direct pe rugina de culoare argintie si vedem pe viitor daca o duc si pe la tinichigiu.
    O sa am ceva de alergat pe la taxe si impozite, apoi la politie, pentru transcriere pe numele meu.
    Voi incerca sa pun si cateva poze curand, mai ales cu incalzirea auxiliara electrica, poate se prinde cineva daca e echipare OEM sau AM.
    Sa auzim de bine!
    Era asa de frig afara, incat atunci cand am vrut sa-l scuip pe unul, i-am infipt un țurțure in gat!

Click image for larger version

Name:	20230518_184100.jpg
Views:	246
Size:	59.7 KB
ID:	878166 Salutari din nou!
    Au fost montate toate piesele enumerate mai sus + schimbul de ulei cutie cvt si la motor. Manopera totală 700 lei.
    Totul s-a îmbunătățit clar, au dispărut troncanelile si direcția e ceva mai precisă acum.
    Mai e o mica vibratie din cutia cvt la plecare de pe loc, însă un flush de ulei e cam scump (am pus OEM Honda CVT-F) și parcă nu as da iar 500 lei.
    O sa încerc un reset la ambreiajul CVT din softul HDS.
    RCA pe un an -840 lei daca-mi amintesc bine.
    Am mai achiziționat brațul (bascula) față dreapta, deoarece acolo se mai aude un troncanit când iau gropi, însă cea nou cumpărată a venit cu pivotul deja în moarte clinică. Nici n-am observat când am luat piesa, deoarece protecția de plastic de pe pivot atenua mult mișcarea lui.
    Eu comandasem Ashika, însă magazinul de piese mi-a recomandat Febi Bilstein, ca se livrează mai repede. Acum îmi pare rău că am mers pe mâna lor și le-am dat bascula înapoi, aștept sa vină cea de la Ashika.
    Rușine Febi Bilstein, am luat la celalalt Jazz un braț no name (brand SRLine - Polonia) și era băț pe lângă cel Febi.
    Masina a primit și reparatie totală la oalele rotilor spate si pe pragurile laterale + inhibator de rugina + mastic pensulabil + alte materiale izolante si impermeabile fix în locurile unde s-a constatat ca rugina apare cel mai repede. A primit de asemenea și vopsire parțială aripi spate, praguri și niște retusuri sus pe plafon și unele puncte + zgarieturi care aratau urat sau sarise vopseaua.
    Retusurile nu au iesit asa de bine cum ma asteptam, insa mai necesita o slefuire fina si un polish (doar ca a trebuit sa iau eu mașina mai repede). S-au scchimbat si tampoanele la toba, care erau distruse. Cost total ~1150 lei.
    Mâine o inmatriculez pe București, am reusit sa-mi fac timp sa merg la înmatriculări.
    Sa auzim de bine!
    Attached Files
    Era asa de frig afara, incat atunci cand am vrut sa-l scuip pe unul, i-am infipt un țurțure in gat!

Comment

Update jurnal!
      Resetarea cutiei CVT din software HDS nu a avut nici un rezultat. Vibrația cutiei la plecare de pe loc nu a dispărut și nici nu s-a redus.
      O sa mai astept pana pe la finalul lunii Iunie cand ma intorc dintr-un concediu scurt si ii voi face încă un schimb ulei cutie.
      Estimez ca nu face mai mult de 5-600 km pana atunci.
      O sa o duc si inapoi la tinichigiu, initial sa-mi re-aseze un ornament exterior de pe ușa spate, pe care l-a lipit puțin strâmb și apoi pentru o antifonare totala pe dedesubt.
      Urmează curând și o umplere instalație AC, ca nu baga rece deloc. Sper sa nu fie compresorul sau radiatorul caput, dar se fac si alea daca e timp in portofel .

Comment

Avem AC, merge blanao, raceste de-ti ies mucii pe unde nici nu te gandesti . Inca nu am facut antifonarea, doar ornamentul exterior de pe usa spate dreapta a fost re-aranjat.
        Urmeaza schimb bascula fata dreapta care troncane la gropi.
        Am facut un experiment, un fel de flush al uleiului din cutie fara sa-l schimb, ci doar l-am filtrat bine de 2 ori si l-am re-circulat prin cutie.
        Vibratia din cutie la plecarile de pe loc s-a estompat mult, dar nu a disparut definitiv. Nu cred ca scap total de ea fara sa fac un flush cu ulei nou.
        Nu prea-mi da mana sa bag 200 Euro in 2 bidoane de ulei Honda CVT-F acum, dar cred ca nu am incotro. Daca stiti cu ce inlocuitor mai ieftin as putea face prima spalare, v-as fi pururea recunoscator.
        Sa auzim de bine!

Comment

Update!
          S-a schimbat bascula fata dreapta și uleiul in cutia CVT.
          Nu am facut flush de ulei ci îl voi schimba iar pe tot după circa 1000km. Vibrația a dispărut aproape complet, se mai simte foarte puțin la plecarea de pe loc.
          Masina a primit și o evacuare noua cap coada, Bossal -1250 LEI montaj inclus, ca m-am plictisit cât am cautat un atelier disponibil sa facă o sudura mica pe toba intermediară. Am păstrat evacuarea veche, o sa o sudeze careva pana la urma, sa rămână de piesa de schimb în caz de nevoie.
          Momentan mașina e la mama și sora mea, care merg 100 km pe luna maxim, deci probabil prin iarna sau primavara va primi încă un schimb de ulei CVT.
          fbogdan
          Senior Member
          Last edited by fbogdan; 08-08-23, 22:10.

Comment

Bravo și respect pentru achiziție, toți cei care (în aceste zile tulburi și dubioase de mutare într-o era digitala meschina de hypertehnologizare fata sens) își cumpără mașini sh cu combustie interna și care mai și baga bani în ele sunt oameni de respectat și de apreciat!

Făcând aceste fapte încă mai rămânem în normalitate și într-o viata cat de cât analogica.

Comment

Frumos jurnalul și păcat, foarte păcat ca hondarii s-au mutat pe facebook.

Comment

Originally posted by Cosmin410b View Post
                Bravo și respect pentru achiziție, toți cei care (în aceste zile tulburi și dubioase de mutare într-o era digitala meschina de hypertehnologizare fata sens) își cumpără mașini sh cu combustie interna și care mai și baga bani în ele sunt oameni de respectat și de apreciat!

Făcând aceste fapte încă mai rămânem în normalitate și într-o viata cat de cât analogica.
                Salutari și îți mulțumesc pentru apreciere! Nu fac nimic ieșit din comun, e în interesul meu sa țin mașina în stare cât mai buna, atâta timp cât nu implică un cost astronomic.
                Eu nu sunt impotriva tehnologiilor noi, insa sunt impotriva implementarii lor fără testare profundă și asumare a unei rate bune de fiabilitate. Aici e buba de fapt și exemplific elocvent.
                Dețin câteva telefoane Nokia și Samsung de pe vremea când nu existau smartphones și care funcționează încă impecabil, inclusiv o durata foarte bună a bateriei. Până acum, au îngropat cel putin 8 generații de smartphones care au cedat dintr-un motiv sau altul.
                Ai dreptate, hondarii s-au mutat pe fscebook, insa din punctul meu de vedere, informația e mai structurată, mai detaliată și mai ușor de găsit pe un forum.
                Sa revenim la mașinuță! JAZZ-ul argintiu nu a mai primit nici o investiție, momentan merg mama și sora mea foarte putini km lunari și doar în oraș. In schimb, a făcut un drum pe litoral și înapoi în vara, unde s-a comportat exemplar.
                I-am cumpărat un cablu de Auxiliar de pe Aliexpress si cand o vrea bunul D-zeu sa am timp, nerv si scule la indemana, poate i-l montez.
                Sa auzim de bine!

Comment

Doamne-Ajuta!

Comment

Update!

Masina a parcurs aproape 4000 de km de la schimbul de ulei din Aprilie de anul trecut. S-a mers mai mult in Bucuresti, dar condusa cu grija si fara sportivitati (mama si sora mea o folosesc).
                    Ma declar putin nemultumit de uleiul 0w20 OEM Honda, a disparut de pe joja cam de la maxim la minim in intervalul mai sus mentionat.
                    Nu are pierderi de ulei, nu are vreun fum dubios pe teava de esapament, nu are GPL montat care ar putea favoriza o combustie mai fierbinte si posibil un consum de ulei.
                    Pentru urmatorul schimb de ulei i-am achizitionat deja 4 litri Motul XClean 8100 5W40 + filtru ulei, habitaclu si aer - circa 350 lei.
                    Am achizitionat si racordurile de cauciuc de la franele spate, semnalate la ITP anul trecut ca fiind foarte imbatranite si crapate - circa 120 lei
                    Cand o sa ajung la doctorul masinii pentru revizie, o sa schimb din nou si uleiul in cutie, ca mai are inca o vibratie mica la plecarea de pe loc si de verificat o mica bataie pe partea dreapta fata aproape insesizabila, dar exista. Pare ca vine din zona pivotului, insa bascula e noua din ce-mi amintesc eu.

Sa auzim de bine!

Comment

Update Mai 2024!
                      Salutare natiune!

Bataia de pe partea dreapta parca s-a accentuat, trebuie dusa la doctor, dar mai asteptam putin pentru asta, ca sa o cuplam cu schimb de ulei si filtre si cu schimb de furtune frana spate.
                      S-a descoperit ca masina pierde freon, dupa ce am incarcat instalatia de 2 ori in 2023.
                      Pierderile sunt pe la radiatorul de clima (fisurat) si niste oring-uri care s-au copt probabil din lipsa de ulei in instalatie.
                      S-au comandat: radiator clima Nissens - 570 RON si set oringuri - 60 RON. As fi vrut un radiator OEM, insa costa aproximativ 1700 RON....putin peste asteptarile mele. Daca era pana in 1000, il luam OEM.
                      Maine se face reparatia, inca nu stiu costurile manoperei. Va necesita oricum si o re-umplere a instalatiei cu freon si ulei proaspat.

Sa auzim de bine!

Comment

Originally posted by fbogdan View Post
                        Update!

Cand o sa ajung la doctorul masinii pentru revizie, o sa schimb din nou si uleiul in cutie, ca mai are inca o vibratie mica la plecarea de pe loc
                        Salut
                        Poate stii, pentru schimbul de ulei la cutie e nevoie de ceva special?
                        Pana acum am facut schimbul de ulei la CVT doar la reprezentanta, dar acum un an am platit >700 de lei pentru schimb si ma gandeam sa ii ocolesc data viitoare.
                        Ulei Honda cred ca gasesc pe piata din Ro, mai ramane sa gasesc un mecanic priceput in zona mea.

Comment

Originally posted by toreadoru View Post

Salut
                          Poate stii, pentru schimbul de ulei la cutie e nevoie de ceva special?
                          Pana acum am facut schimbul de ulei la CVT doar la reprezentanta, dar acum un an am platit >700 de lei pentru schimb si ma gandeam sa ii ocolesc data viitoare.
                          Ulei Honda cred ca gasesc pe piata din Ro, mai ramane sa gasesc un mecanic priceput in zona mea.
                          Salutare și scuze ca răspund cu întârziere! Nu primesc sau nu știu eu unde primesc, notificările de mesaje noi de pe acest forum.
                          Nu trebuie absolut nimic special, il poti face și tu singur dacă ai unde sa ridici mașina. Eu i-am făcut un flush de ulei cutie singur, la curte.
                          Doar lasă să se răcească puțin cutia, altfel te frigi cu uleiul încins când desfaci drena.
                          Recoman www.autokarma.ro pentru uleiul original Honda CVT-F. Au cel mai bun preț și de obicei este în stoc.
                          La un service mai de doamne ajuta, n-ar trebui sa coste mai mult de 150-200 lei manopera, ca e foarte simplu, scurgi uleiul vechi, cureți șurubul magnetic de pălitură, îl pui la loc , lași mașina jos și cu o pâlnie cu gat mai lung, pui uleiul nou pe unde e joja de la cutie.
                          Dacă vrei sa te asist cu mai multe informatii da-mi un telefon, iti las numarul in mesaj privat.

ON TOPIC PENTRU MASINA MEA:
                          ​​900 Lei reparația la instalația de climatizare (montat radiator nou de clima + oringuri noi și reumplere instalatie).Prețul include piese+ manopera.
                          Face rece de îndoaie acum.
                          Mașina a primit și un cheder nou la portbagaj, comandat de pe AliExpress, l-am montat eu, deci doar costul piesei 119 lei din ce-mi amintesc.

Comment

Update!

Jazz-ul argintiu a primit revizie completa motor + cutie CVT (ulei si filtre) si in plus a primit si o pompa +filtru noi de benzina, deoarece pompa veche incepuse sa functioneze doar cand dorea muschiul ei.
                            Am avut de 2 ori neplacerea sa ramana mama in drum cu ea si pompa de benzina era cauza.
                            Cost total, vreo 1250 lei. 600 lei pompa cu tot cu filtrul de benzina, 250 lei o platforma care mi-a adus masnia la service, 400 lei manopera.
                            Uleiurile de motor + cutie CVT si filtrele, le aveam eu comandate din timp, sa tot fi fost si alea vreo 800 lei cel putin.
                            Acum mi-e mai mare dragul sa merg cu Jazz-ul argintiu, merge super bine.

Comment

Working...
                            X