CHRISTIAN NITOIU: '07 Honda Jazz 1.?L i-DSI, CVT, ?Culoare?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• CHRISTIAN NITOIU: '07 Honda Jazz 1.?L i-DSI, CVT, ?Culoare?

Salutare!
    Recent am intrat in posesia unei asemenea masini, teoretic sunt proprietar de cand e noua, practic mama si a cumparat un HR-V 2018 si imi lasa mie buburuza pentru cand fac 18 ani, nu mai este mult
    Am cateva intrebari:
    - care sunt problemele des intalnite la ele?
    - ce trebuie verificat fata de alte masini?
    - ce se inlocuieste la o revizie generala? Avand in vedere ca masina a avut parte in principiu doar de frane, ulei motor si eventual filtru motor si cam atat.
    - filtrul de benzina se schimba?
    - si celelalte lichide, cele de racire,etc.? Ulei de CVT trebuie sa gasesc caci am o vaga banuiala ca ori este cel original ori in cel mai bun caz a fost schimbat in 2011..care e si ultima ei intrare in reprezentanta pe cartea service.
    Deci inainte sa o folosesc, doresc sa fac cateva schimbari la ea, sa fie in stare mecanica cat mai buna. Ce fel de ulei intra in motor? Mecanicul la care o duc pune pe factura doar "Ulei long life"... nu stiu ce baga sau ce a bagat in ea.
    Am observat o mica lipsa de ulei pe joja, jumatate de deget sub linia de maxim cu motorul cald, cu ce ulei pot sa o umplu la loc pana fac revizia? cca 2 luni.
    Peste tot pe unde am cautat, nu am gasit sa fie ceva concret, am vazut mai multe uleiuri ca fiind optiuni. Deci pe principiu as vrea toate filtrele, si lichidele care se schimba dupa 13 ani, cat are masina.
    Asemenea si cauciucuri imi trebuie. Pe ea sunt niste made in china vechi de vreo 6 sau 7 ani cam crapate. Vreo recomandare?
    Cu rugina ce faceti? Eu am dat putin cu vaselina pe dedesubt, nu cine stie ce, dupa ce am curatat ce cadea cu o perie de sarma, macar sa fie ceva.
    Multumesc anticipat!
    hondatu
    Administrator
    Last edited by hondatu; 07-10-20, 20:25.

cati km are masina in acest moment?
    Acest fenomen a fost deja observat si studiat de către oamenii de știință si psihologii din Marea Britanie. S-a scris chiar si in Wikipedia".

… Jazz do it ...

Comment

Salut! Undeva la 135.000 Reali.

Comment

Fii bine-venit aici si felicitari pentru achizitia ta!
        Te rog, completeaza ultimele detalii din titlul topicului. La nevoie te putem ajuta.
        Multumesc pentru intelegere!
        HONDA. The finest from Japan. Since 1963.

Comment

Originally posted by hondatu View Post
          Fii bine-venit aici si felicitari pentru achizitia ta!
          Te rog, completeaza ultimele detalii din titlul topicului. La nevoie te putem ajuta.
          Multumesc pentru intelegere!
          Salut ! Nu cred ca pot modifica titlul, cel putin zona de titlu cand apas edit nu o pot modifica, Este 1.4L I-DSI ( 1339cmc, cred ca se traduce 1.4, sau 1.3 nu sunt 100% sigur) si culoare Vivid Blue Pearl B520P

Comment

Salut!
            Citeste topicul masinii mele de la această secțiune si vei gasi raspunsul la mai toate intrebarile pe care le poti avea despre Jazz. Am incercat sa tin un fel de jurnal cu tot ce am schimbat la masina, inclusiv branduri si specificatii utile.
            Nu te grăbi, intai ia permisul de conducere si mai vorbim.
            O optiune buna pentru anvelope sunt cele coreene, Hankook sau Kumho, raport bun calitate pret, dar asta depinde mult de așteptările tale si de cat de adânc vrei sa bagi mana in portofel pt ele.
            Sa ne faci update si succes la examenul pentru permis, aici ar trebui să te focusezi prima oară.
            Era asa de frig afara, incat atunci cand am vrut sa-l scuip pe unul, i-am infipt un țurțure in gat!

Comment

Originally posted by fbogdan View Post
              Salut!
              Citeste topicul masinii mele de la această secțiune si vei gasi raspunsul la mai toate intrebarile pe care le poti avea despre Jazz. Am incercat sa tin un fel de jurnal cu tot ce am schimbat la masina, inclusiv branduri si specificatii utile.
              Nu te grăbi, intai ia permisul de conducere si mai vorbim.
              O optiune buna pentru anvelope sunt cele coreene, Hankook sau Kumho, raport bun calitate pret, dar asta depinde mult de așteptările tale si de cat de adânc vrei sa bagi mana in portofel pt ele.
              Sa ne faci update si succes la examenul pentru permis, aici ar trebui să te focusezi prima oară.
              Salut! Mersi! Nu prea cred ca o sa am probleme, cred ca am inceput sa studiez cand aveam 15 ani.. de mic sunt bolnav cu masinile ) o sa ma uit, si fac update. Masina oricum e condusa inca ocazional de familie, deci degeaba nu sta

Comment

Working...
              X