SEBYBASTIAN: '04 Honda Jazz 1.2 M/T Cool, Ice Blue Metallic

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Salut!
    Am o curiozitate legata de flanșele de la amortizoare. Scria Sachs și pe flanșă, sau era inscripționat pe ele același cod că și pe cutie?
    De ce īntreb?
    Am comandat set de flanșe + rulmenți Sachs iar cānd am desfăcut rulmentii la service scria SKF pe ei, deși ambalajul era de Sachs. Imediat am luat la inspectat și flansele, pe care nu scria nici Sachs (nici ZF - firma care fabrică Sachs) și nici un cod de pe cutie nu se potrivea cu cel de pe flanșă. Apoi am cercetat flanșa cu atenție și aș fi putut băga māna īn foc că e fabricație pirat (după calitatea cauciucului și finisaje).
    Le-am făcut retur și am recuperat banii, lăsānd totuși firmei care dorise să mă intepe, muia pe care doream s-o las la pesedeu de fapt. )
    Era asa de frig afara, incat atunci cand am vrut sa-l scuip pe unul, i-am infipt un țurțure in gat!

Comment

Nu stiu daca scria Sachs dar codul era prezent acolo. Faza este ca nici de pe masina ce am dat jos nu era scris decat tot un cod.
      Probabil ca dupa acel cod se poate identifica mai departe ceea ce te intereseaza.
      Cat despre SKF: foarte multi producatori auto folosesc acesti rulmenti pe masinile lor de pe poarta fabricii.
      Succes.
      ...
      I know nothing about Honda engines, but simply I love it!

Comment

cert este ca si eu am un zgomot metalic la trecerea peste anumite denivelari, pe partea stanga, motiv pentru care suspectez flansa si rulmentul. Ma bucura sa vad exact codul la tine sa incerc sa aduc acelasi lucru.
        In alta ordine de idei: nu stiam ca exista kituri de reaparatie pentru etrieri(pe original) si nici nu le-am vazut vreodata pe coxmotor!!! Probabil din cauza varstei!! de asemeni, si eu am ceva probleme cu frana stanga spate si probabil trebuie sa-i arunc un kit. Am rugamintea sa-mi spui care este codul exact pentru kitul de etrier fata si care este pentru etrier spate?
        Apropos...care este povestea celor trei lichide speciale?

Comment

Salut
          nazy, ai pm.
          Bafta.
          ...

Comment

Salutare.
            Jazz-ul continua sa se tina foarte bine pe roti, fara nici o problema notabila.
            Am atins si depasit varsta maturitatii si ne indreptam spre varsta pensionarii, dar nu ne aratam...
            Intre timp s-au schimbat placutele de frana fata/spate, eram dator cu un kit pentru etrierul fata dreapta si s-a rezolvat si acolo.
            S-au inlocuit bujiile (la fix 42k km) si arata deplorabil: schimbati-le ca nu se merita sa le lasati mai multi km.
            Filtrele de aer, polen, ulei (Purflux) au fost schimbate si, binenteles, uleiul, iar aici am testat Motul 8100 x-cess 5W40. Deocamdata foarte ok, motorul se comporta foarte bine si a devenit mai silentios decat cu Mobil-ul avut inainte.
            Pierdem putin ulei (inca nu am reusit sa schimb semeringul de la vibro) si avem un bec de la abs aprins din cauza unui cablu sectionat din greseala de subsemnatul. Dar rezolvam si astea.
            Sa auzim de bine.

Stima.
            ...

Comment

Salutări Seby!
              Mai ai cumva codul pentru kit reparație etrier spate (eventual si fata)?
              Inițial problema a apărut la stanga fata si am rezolvat-o doar prin curățare si ungere, iar acum vad ca ambele roti spate au īnceput sa se īnfraneze. Caut gropi sa le degripez, pānă la următoarea frānă
              Era asa de frig afara, incat atunci cand am vrut sa-l scuip pe unul, i-am infipt un țurțure in gat!

Comment

Originally posted by fbogdan View Post
                Salutări Seby!
                Mai ai cumva codul pentru kit reparație etrier spate (eventual si fata)?
                Inițial problema a apărut la stanga fata si am rezolvat-o doar prin curățare si ungere, iar acum vad ca ambele roti spate au īnceput sa se īnfraneze. Caut gropi sa le degripez, pānă la următoarea frānă
                Salut.
                Caut codurile prin mesajele vechi si daca le gasesc iti las PM.
                Schimba totul ca nu merita chinul sa le tot desfaci si sa le cureti pentru cativa dolari acolo.
                Si asa-i cu astea, cand incepe o roata trebuie sa schimbi la toate ca sa nu ai batai de cap.
                De la postul cu schimbatul nu am mai avut probleme cu ele.
                Stima.
                ...

Comment

Working...
                X