DACLIBER: Honda HR-V 1.6 SOHC VTEC AWD (ex-HONDA CBR)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Serbane, ma bucur sa te vad pe aici!! Chiar daca ocazia nu e una favorabila (?).
    HONDA. The finest from Japan. Since 1963.

Comment

Serban, si eu apreciez destul de mult Alfa, insa crede-ma ca nu ar nici un fel de admisie variabila. VW a avut motor de 1.6 125cp pe vechiul Polo GTI si nici ala nu avea asa ceva. Am una in familie exact ca a ta si daca era ceva legat de distributie variabila, scria la catastif. Pana de curand, singurele europene de serie cu distributie variabila sunt doar BMW - VANOS, Porsche - Variocam, Ferrari, MG - VVT, Ford - Zetec(o tentativa nereusita) si cam atat. La japoneze, Nissan - VVL, Mitsubishi - MIVEC, Toyota - VVTLi, Mazda S-VT, si mai nou si Subaru cu AVCS.
      Legat de cursa respectiva, CBR, te-ai cronometrat cu G-tech si ai scos 9 sec acceleratia pana la 100 doar cu intake, asa ca faza cu "cutia asta cu aerodinamica proasta" cam cade. :lol: :lol:

Comment

Bogdane, in insistenta ta incepi sa semeni cu dixy.
        Ai putea sa imi acorzi macar putin credit, ca posesor de alfa ce sunt, si sa te documentezi putin inainte de a ma contrazice a doua oara pe o tema legata de masina mea.

Legat de aerodinamica, nici CX-ul alfei mele nu cred ca e unul stralucit, insa oricum pe 200 m, este neglijabil.

Comment

Am reusit sa ma documentez mai bine si surpriza, 147 GTA are parte de distributie variabila:

Technical specification Alfa 147 GTA
          No. of cylinders, layout 6, in 60° V, front transverse
          Bore x stroke (mm) 93 x 78
          Capacity (cc) 3179
          Compression ratio 10.5 : 1
          Max. power output EC: kW (bhp) [at 6200 rpm] 184 (250)
          Peak torque EC: Nm (kgm) [at 4800 rpm] Peak torque EC: Nm (kgm) 300 (30.6)
          Timing control 2 OHC, per row, hydraulic tappets and variable valve timing (toothed belt), 4 valves per cylinder
          Fuel feed Bosch Motronic ME 7.3.1 electronic MPI with selective knock control
          Ignition static, electronic digital combined with injection, 2 knock sensors and 6 HT coils fitted in the head

La o cautare si mai riguroasa, am mai gasit:

Technical specifications: Alfa Romeo 147 2.0 Twin Spark Lusso 3-door

Price at time of story: £16,100 (on the road)
          Performance
          Max speed (mph): 129mph.
          0-62 mph (seconds): 9.3.
          Urban mpg: 23.4.
          Extra urban mpg: 40.4.
          Combined mpg: 31.7.
          Engine
          Four cylinders inline - petrol. Variable geometry inlet manifold.
          Cubic capacity: 1970cc.
          Bore x stroke (mm): 83.0 x 91.0.
          Compression ratio: 10.0:1
          Valve gear: Four valves per cylinder. Double overhead camshafts driven by toothed belt. Electrohydraulic variable valve timing.
          Fuel system: Bosch Motronic ME.7 electronic injection.
          Max power (bhp): 150 at 6300 rpm.
          Max torque (lb.ft): 133 at 3800 rpm.

Iar in final:

Engine
          Engine choices remain as before – the 88 kW/146 Nm 1.6-litre four cylinder and 110 kW/181 Nm 2.0-litre four – but now buyers of the 2-litre models have a choice between a five speed manual ‘box or Selespeed sequential autobox (Alfa calls is a robotized manual gearbox). The 1600s only have a manual ‘box.

Both engines have Twin Spark technology with two overhead camshafts, four valves per cylinder and electro-hydraulic variable valve timing and Bosch Motronic electronic injection.

Ciudat, in cartea tehnica eu nu vad nimic de genul asta.
          Deci m-am / ne-am inselat.
          Scuzele de rigoare.
          Inseamna ca e putin performant de nu e amintit mai nicaieri pe net. Din cate am inteles, acest sistem la Alfa ajuta doar la pastrarea unei bune caracteristici de cuplu la turatii mai mici, deci nicidecum asemanator cu VTEC-ul. Este doar un control electronic al valvelor.

Comment

Motorul 1.6 twinspark 77KW nu are admisie variabila. Doar cel de 88 KW (120 cp) are.
            Cum functioneaza distributia variabila la Alfa ? Prin intermediul variatorului, de la 4500 RPM parca, unghiul axului cu came de pe admisie este modificat. Din cate stiu, modificarea este brusca si nu continua.

Comment

unghiul axului cu came ?, pai ce se pune axa pe vertical ? :lol:

se pare ca are doar valve timing, fara lift control
              http://www.autospeed.ro - Setari ECU (MoTeC, AEM EMS, Apexi, reflash pt. EVO si Subaru )

Comment

Hai ca ai inteles ce am vrut sa spun

Comment

deci dupa cum am spus e cam jumatate de VTEC nu-si face toata treaba
                  http://www.autospeed.ro - Setari ECU (MoTeC, AEM EMS, Apexi, reflash pt. EVO si Subaru )

Comment

Exact. Supapele au acelasi joc indiferent de turatie. Timing-ul este variabil. 80% din masini au asa ceva acum.

Comment

impotentii umbla in continuare cu jumatate de masura.

xserban sa sti ca nu am putut dormi toata noapte la gindul cu ce ai spus. am tocit dictionarul iam dat foc.
                      probabil nu il am pe care trebuie. trebuie unu special din italia.

inca o data 1.6 si 120 de cai = vtec (sau similar)????

undei logica ta aici? ai slefuito o data cu chiuiloasa aia indoita?
                      honda x 5
                      "W" stands for Wrong
                      Amerika ist Wunderbar

Comment

dom'le Alfa asta are VVT. asta e clar... dar 1,6VTEC scoate 125ponei in timp ce el scoate 120... mie mi se pare normal sa fie mai rapida pt. ca e mai usoara.

sprintul e functie de power to weight ratio. astea sunt legile fizicii.

VVT nu e VTEC, dar afara de Honda, Nissan si Toyota nimeni nu foloseste VTEC ( Bogdane multe dintre cele listate de tine sunt numai VVT). un VVT bun e aproape la fel de bun ca si VTEC.

combinatia (VVT+VTEC) folosita de ex. si pe 2,0 de pe S2000 (240CP) este insa cireasa de pe tort = 120CP/litru.

ah, si in nota personala si 1,8T in variantele mai noi ( inclusiv asta de o birjaresc eu) are VVT pe valvele de admisie ( folosesc insa un dispozitiv simplu dezvoltat de Porsche de multi ani).

Renault are VVt si in curand si Hyundai va introduce VVT.
                        ex Civic mk.7 EX sedan 2002, 1.7VTEC
                        ex Acura TL 2006, 3.2 V6 SOHC VTEC
                        Civic Si sedan 2007, 2.0 DOHC iVTEC
                        Acura MDX 2011, 3.7 V6 SOHC VTEC

Comment

vezi si de vanos ce zice.
                          honda x 5
                          "W" stands for Wrong
                          Amerika ist Wunderbar

Comment

Originally posted by HondaCBR
                            deci dupa cum am spus e cam jumatate de VTEC nu-si face toata treaba
                            1,6VTEC nu are VVT (VTC in limbajul Honda) ci numai VTEC SOHC, deci lift control numai pe admisie. asadar tot o aplicatie mai simpla.

totusi demonstreaza ca VTEC e mai bun decat VVT, fapt general acceptat.

Comment

Originally posted by dixy2k
                              vezi si de vanos ce zice.
                              zice ca e un fel de VVT dar putin diferit implementat fata de cel al Toyota.

http://www.bmwworld.com/technology/vanos.htm

nu are insa nimic similar cu VTEC=cama separata de turatii inalte.

ah, si recent si GM a scos un motor cu dublu VVT: 1,8 ECOTEC-DCVCP – Double Continuous Variable Cam Phasing...

Comment

Bogdane multe dintre cele listate de tine sunt numai VVT
                                Corect ce ai zis, Marius. Am bagat putin cam multe sisteme in aceeasi oala.
                                Nici macar sistemul de la BMW, VANOS, pe care initial il credeam o extensie a VTEC, nu este decat un dispozitiv de reglare a timing-ului supapelor, ceva mai bine gandit insa decat la cele banale: http://www.bmwworld.com/technology/vanos.htm
                                Sistemul la Ferrari, insa, este unul destul de interesant si perfromant, cu profil tridimensional al axelor cu came, profil ce include culbutori care isi modifica pozitia in functie de turatie:
                                Ferrari has a really neat way of doing this. The camshafts on some Ferrari engines are cut with a three-dimensional profile that varies along the length of the cam lobe. At one end of the cam lobe is the least aggressive cam profile, and at the other end is the most aggressive. The shape of the cam smoothly blends these two profiles together. A mechanism can slide the whole camshaft laterally so that the valve engages different parts of the cam. The shaft still spins just like a regular camshaft -- but by gradually sliding the camshaft laterally as the engine speed and load increase, the valve timing can be optimized.
                                Impotenti, impotenti, dar...mai stiu si ei (unii dintre ei) cate ceva.
                                Alfa, insa are doar un banal sistem de control electronic al timpului de deschidere al valvelor. Cum a zis si Marius, majoritatea au acum asa ceva. Nu influenteaza cu mai nimic performanta efectiva. Iar Honda a scos si 185cp din 1.6 (Type R-ul anterior ultimului model), asa ca 125cp sunt ceva banal.

Comment

Working...
                                X