PSYCHO_MISHU: '96 Honda CRX Del Sol 1,6 ESI, Green

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• PSYCHO_MISHU: '96 Honda CRX Del Sol 1,6 ESI, Green

Sal,

Am intrat si eu in randul Hondarilor... Chiar e super masinuta.
    Mai multe detalii:
    An 1996
    Motor 125 caluti (cati or mai fi vii dupa 332000km :O)
    ABS
    Jante 14'
    4*magnat 14' + clarion DVD
    in rest cam stok...

Acum vin cu intrebarile:
    - Plafonul la denivelari "bate" -- se poate regla cumva?
    - am impresia ca am un joc undeva pe directie - stie cineva un mecanic/service "priceput" unde sa ma duc?
    - Merita ciptunning la motorul acesta? daca da unde pot sa fac asta?
    - piese de schimb pe unde gasesc de cumparat?

Va multumesc
    hondatu
    Administrator
    Last edited by hondatu; 08-07-10, 14:00.
    Test compresie benzinare
    Citire erori ECU Honda <98
    Stergere erori SRS
    Verificare/Reglare avans

Citire erori VAG

Tel. 0723045131

Bine ai venit
    Daca e D16Y8 ai 127 CP nu fura

Comment

Bun venit si sa ai parte de ea cel putin inca pe atati km fara probleme!

Spune-ne mai multe despre masina, despre cum si de unde ai luat-o si incet incet o sa afli tot ce vrei sa sti .

Eventual pune niste poze cu ea..
      vezi ca avem curand o intalnire cu mai multi DelSol-isti si poate ne onorezi cu prezenta..

Week-end-u' asta sau celalalt e mey?

LE: week-end-ul 26-27 e chiar o pseudonationala deci... ocazie de show-off cu magnat-urile alea
      ......*** HD-08-EFK ***...... .. .....*** HD-12-DEE ***
      ..........Daca ma claxonezi in trafic am sa iti spun ce a zis Clarkson despre masina ta !!!

Comment

S-o stapanesti sanatos si bun venit in club.

Plafonul se poate "regla" cu niste bare de rigidizare care sa nu mai lase caroseria sa se contorsioneze.

Chip tuning, nu se poate face decat cu modificari hardware la ECU care sa-l faca resofabil. In romania nu prea stiu firme de tuning care sa faca soft pt motorul asta, pt ceva serios trebuie sa mergi undeva in Ungaria-Austria unde-ti fac starile pe dyno si iese ceva bun. Am inteles totusi ca sunt cativa baieti si la noi care se baga pe cont propriu la modificari pe generatia asta de ECU dar nu ma bag sa-ti recomand. Oricum, nu merita ostneala decat daca faci modificari semnificative la motor.

Pt piese, ai mai multe variante:
        - cauti la sectiunea Mica pubilcitate de pe forum unde mai se vand diverse piese.
        - Incerci Augsburg, Al Padrino, Unix etc
        - comanzi in SUA prin colegii de forum care aduc.
        cata_mahu
        Senior Member
        Last edited by cata_mahu; 22-06-10, 09:35.
        Accord 2009 2.4 M/T White Pearl ex Accord 2009 2.4 A/t Black Pearl
        http://www.hondafan.ro/forum/album.php?albumid=193

Comment

Povestea e relativ ciudata:

Din plictiseala cautam pe net masini pana in 3000 de euro si peste 100 caluti, prima care mi-a sarit in ochi a fost un Fiat Brachetta, dar m-am razgandit repede si am migrat spre Mazda MX5 (miata) care nu avea o oferta prea "bogata" si asa am ajuns la Honda CRX del sol si de aici au inceput 2 saptamani de cautari, de telefoane si intalniri. Am vazut cateva exemplare de prin anii 92 care aratau jalnic.

Am gasit pe autovit un anunt care parea cel mai "corect" nu de genu' "Vand crx 92 120.000km reali" dar avea un pret destul de piperat 3900 euro (proaspat adus in tara) si am zis ca macar sa-l vad. si uite asa m-am indragostit de acest verde inchis si l-am cumparat cu 3000...

Cam asta e povestea...

La 2 zile de la cumparare montat alarama + boxe + bi-xenon (nu prea am fost ok cu aceasta decizie dar fara nu prea vezi nimic noaptea cu becurile stok) imprumutat un DVD Clarion

Poze sper ca diseara (e cam murdara masina)
          Intalnirea unde se tine?

@Plafonul se poate "regla" cu niste bare de rigidizare care sa nu mai lase caroseria sa se contorsioneze.
          Exista un kit? nu strica aspectul masinii?

Am vrut sa-i fac cadou un filtru sport dar dupa 2 zile de lectura am ajuns la concluzia ca mai bine nu...

Ramane sa-i schimb galeria de evacuare (fata-spate) 400 euro, cum vi se pare pretul?

Si poate la finele anului injectoare + volanta + ambreiaj + turbina + discuri ceramice + suspensie reglabiala...
          psycho_mishu
          Senior Member
          Last edited by psycho_mishu; 22-06-10, 10:08.
          Test compresie benzinare
          Stergere erori SRS
          Verificare/Reglare avans

Citire erori VAG

Tel. 0723045131

Comment

Hmmm, verde inchis zici huh?
            Nu-mi spune ca l-ai luat de la vecinul meu din Rahova!

Oricum buna treaba!
            Nu ai sa regreti deloc decizia de-ati lua honda..

Exista un kit de 5 bare de rigidizare iar aspectul nu il strica daca nu vrei...
            Adica ai doua pe fata (sus si jos), doua pe spate (sus si jos) si una in interior chiar pe sub traversa spate pe care se aseaza plafonul.

Singurele care te-ar putea deranja sunt aceasta de la interior pe care poti sa nu o pui si cea din portbagaj care mai incurca uneori daca vrei sa bagi chestii voluminoase. Asta nu stiu daca se merita sa nu o pui dare alegerea ta pana la urma!

Intalnirea cred ca se tine pe malul lacului Balotesti dar ne vom intalni in prealabil prin parcare pe la Ikea sau in zona aia..
            Pentru mai multe detalii, este deschis un topic la sectiunea "intalniri hondafan/bucuresti" iar topicul se numeste "intalniri Team DelSol" parca
            ..........Daca ma claxonezi in trafic am sa iti spun ce a zis Clarkson despre masina ta !!!

Comment

Cu alte cuvinte doua din barele de rigidizare se monteaza sub masina, una sub capota intre capetele de la amortizoare, una tot intre amortizoare in portbagaj, iar a 5-a nu stiu ce sa zic ca eu nu am gasit cu 5. Diferenta este mare cu/fara, nu vor mai trosni sau foarte putin plasticele la interior iar masina nu se va mai contorsiona pe denivelari (mai ales ca decapotata se indoaie destul de tare).

De ce zici ca mai bine nu pui filtru de aer sport? Ce ai citit de te-a speriat atat de tare?

Eu i-am schimbat filtru + galerii evacuare + evacuare si nu simt decat schimbari in bine.

La ce te referi cu galerii evacuare fata/spate? In fata sunt galeriile de evacuare iar in spate este galeria de admisie (aia in care intra traseul filtrului de aer). Ai grija cu galeriile de admisie aftermarket fiindca de cele mai multe ori au diametru marit si cred ca necesita schimbarea si piesei aleia cu clapeta de acceleratie (aici nu bag mana in foc asa ca nu dati cu paru )

Daca vrei sa vezi cum e cu filtru si galerii noi si bare de rigidizare putem face o mini intalnire in weekend prin parcarea de la casa popoului.

Vezi ca turbo = pistoane + biele + fuel management noi cel putin (adica la final mai cumperi inca un del sol de banii aia). Daca ai in plan ca pui turbo pe ea nu cumpara inca galeriile noi de evacuare ca kitul de turbo vine cu galeriile lui, si dai banii degeaba.

Nu imi trece prin minte ce sa mai zic

P.S. Ce volan ai pe ea ?
              -sold-'09 Honda Civic 5D 1.8 Executive Champagne Silver
              '94 Honda CRX Del Sol 1.6 Milano Red (D16Z6)
              '01 Honda S2000 Type V (VGS) 2.0 Laguna Blue
              '15 Honda CRV EX 1.6 Passion Red Pearl

Comment

Ba da, exact pe cea a vecinului din rahova o am...
                Sti ceva de ea?

@thoramann

Flitru sport = cica daca nu faci si un update in ecu nu e sesizabil
                Se pare ca lasa mai mult praf sa treaca => probleme la motor

Cand am zis galerie evacuare fata spate, ma refeream la "saxofon" + traseu + toba (am gasit un kit pe http://www.srz.ro/pagini/Honda%20Civic%20EP3.htm poza http://www.srz.ro/imagini/evacuare%2...%20galerii.jpg costa 390Euro) Ce parere ai? Merita? Pe tine cat te-a costat galeria?

Poti sa pui o poza cu barele de rigiditate? si de unde le-ai cumparat?

Ce filtru sport ai si cat te-a costat?

Scuze ca pun atatea intrebari!!!

Chiar mi-ar face placere sa ne vedem in weekend...

@bodo

ar trebui sa stiu ceva despre masina vecinului (care e a mea acum)?
                Doc
                Hondafan Member
                Last edited by Doc; 23-06-10, 12:20. Reason: Foloseste functia edit cand mai ai ceva de completat in post
                Test compresie benzinare
                Stergere erori SRS
                Verificare/Reglare avans

Citire erori VAG

Tel. 0723045131

Comment

Nu maestre, stai linistit...
                  doar ca de fiecare data cand ieeam la balcon sa fumez o tigara o vedeam si ma tot intrebam a cui o fi si ce motor si toate alea...
                  La un moment dat cand imi schimbam eu rotile l-am vazut ca isi golea portbagajul si am zis ca nu ratez ocazia...
                  Atunci mi-a zis ca tocmai a vandut-o iar eu m-am ofticat ca nu aveam carti de vizita la mine sa iti las una pe bord ..
                  Deasemenea am studiat-o si eu putin si pot spune ca e intr-o stare estetica exceptionala!

Thoramann.. ce rahat mananc eu mah aici cand zic ca week-endjul asta e intalnirea nationala Team DelSol?

Decat o "mini intalnire" nu e bai buna una nationala?

Comment

sa inteleg ca in momentul de fata sun 2 CRX-uri in rahova? eu stau la parcul sebastian
                    Test compresie benzinare
                    Stergere erori SRS
                    Verificare/Reglare avans

Citire erori VAG

Tel. 0723045131

Comment

Cu al tau sunt cel putin 4
                      Eu(negru-Pecineaga), Vio(albastru-Buzau), Fanete (rosu-slt Popa), Tu (verde-Sebastian)..
                      cred ca mai e si Zone(rosu) dar nu stiu exact pe unde

Detalii despre intalnirea nationala Team Del Sol gasiti pe topicul asta: http://www.hondafan.ro/forum/showthr...t=7827&page=36

Poate nu va bagati pe lista (daca puteti veni) ca va mananc ficaciorii pane'!

Comment

Eu sunt in berceni :>

Comment

sa te bucuri de ea!
                          '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Comment

Pai Mishule, avem asa:

Filtru admisie:
                            http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Weapo...item45ea2a98d6

Galerii:
                            http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DC-SP...item27b0f17401

Evacuare completa:
                            http://cgi.ebay.com/ebaymotors/SKUNK...item519035cc38

Bare rigidizare(kitul de 4, asa cum am eu, de 5 nugasesc):
                            http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Strut...item35aa41ff29

Pe mine filtru+galerii+evacuare + trasnport+vama m-au costat 4700 ron parca, vorbeste cu Amidamaru de pe forum, el aduce cam la toata lumea

Poate ti se pare scump, dar totusi sunt producatori consacrati nu no-name Made on Flying Horse cum sunt alea din "kitul" ala complet, cu care ai putea avea surprize.

L.E. La nationala nu o sa pot sa ajung ca o sa am de intrat remote la munca odata la cateva ore, deci trebuie sa fiu relativ aproape de casa in caz de ceva. La mine e mai complicat cu chestii de genul asta ca indiferent la ce ora/zi sunt sunat de la munca trebuie sa rezolv treaba asap.

@Mishu, daca rezolv de dimineata cu lichidul de servo ca sa o pot scoate din casa, poate ne vedem acolo la casa poporului la o tigara.
                            -sold-'09 Honda Civic 5D 1.8 Executive Champagne Silver
                            '94 Honda CRX Del Sol 1.6 Milano Red (D16Z6)
                            '01 Honda S2000 Type V (VGS) 2.0 Laguna Blue
                            '15 Honda CRV EX 1.6 Passion Red Pearl

Comment

Sa o stapanesti sanatos mishule, m-am speriam am crezut ca vorbiti de masina mea care e tot verde,tot din 96 si eu tot la sebastian stateam...la un moment dat,a cum sunt back to berceni, bafta cu masina si sper sa o vedem la intalniri.

www.cartronics.ro

Comment

Working...
                              X