dorindark: '24 Honda CR-V PHEV, Canyon River Blue

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• dorindark: '24 Honda CR-V PHEV, Canyon River Blue

Salut,

Dupa 15+ ani multumit de Accord 2.4 (pe care inca il detin si e in forma excelenta), am realizat ca folosesc mai mult masina pentru a cara chestii (multe) asa ca am trecut din octombrie 2023 pe un CRV 6th gen PHEV. Desi am mai testat o Tesla Y si un Volvo XC60, cu bordul de Honda eram deja familiar si CRV ul are cam de toate (mai putin masaj in scaune ).

Am instalat de la dealer carlig OEM pentru suport de biciclete in spate din cateva motive: nu mai e usor sa ajungi pe acoperis, aerodinamica, acoperis garaj, etc. As fi preferat unul retractabil cu buton, dar Honda e inca mass market si greu sa ceara 3k pe asa ceva in loc de jumate pe unul semidemontabil. Oricum bine ascuns cand nu-l folosesc. SIngura chestie e ca au scos senzorul de picior pentru deschidere portbagaj ca sa instaleze carligul, dar studiez cum as putea sa-l adaug din nou.

Imi plac suspensiile misterios adaptative de pe PHEV si masina se conduce f usor, poate prea usor, nu mai ai aceiasi implicare ca la Accord, dar pentru calatorii medii e f comfortabila. Pana si consumul e sub 6 de la un 8 pe Accord, asta la o masina de 2t in loc de 1.5t.

Dupa aproape un an de folosire moderata ma declar multumit, toate bine si frumoase, nu mai indoi portbagajul de la sarit pe el sa-l inchid . SIngura chestie e cu beepurile de depasit limita de viteza, dar nu sunt singurul cu problema asta.

Curiozitati, intrebari, dati un semn.
    Be the change you wish to see in the world - Ghandi.
    Accord 2.4MT 2009

Superbă mașină, felicitări!
    Totuși cānd acumulatorul este gol gol, ca să fie iar umplut de motorul termic, cred că vorbim de alt consum, peste 10, nu? Sau nu se poate īncărca decāt la priză?
    Ex: CR-V 2,2 Diesel Executive 2012
    Ex: CR-V Elegance WP NAVI 2.0 A/T
    Now: CR-V Elegance e:HEV (hybrid)

Comment

N-am ajuns cu accumulatorul gol, masina incearca sa-l tina pe auto pe la 2 liniute si atunci se comporta ca mild hibrid. Dar am urcat o data un munte mai serios si cand a ajuns pe la o liniuta masina nu mai ajunge la maximul de putere (motorul termic e mai slab ca cel electric). Asa ca prefer sa merg in modul Save unde tine accumulatorul la nivelul la care este. Aparent regenerarea din franare e o chestie buna . Consum in jur de 6 la drumuri lungi cu mici variatii de incarcare a bateriei.

Se incarca si de la priza, dar are si modul Charge in care pur si simplu merge tot timpul motorul termic si biasul e spre incarcare, nu spre consum baterie (ca in modul Auto). Daca folosesc B cu 4 linii de regenerare chiar incarca relativ rapid bateria, si da, atunci ajunge pe la 10 consumul, dar nu stiu cat de eficient e.

Asta cu incarcatul la priza renteaza mai mult daca ai priza in garaj si poate panouri solare, la statiile de incarcare e cam juma de euro kWh utul, ca si cost se apropie de benzina, incarc de moft cateodata, altfel e mai mult bataie de cap.

Pentru deschidere portbagaj cu piciorul (dupa instalare carlig remorcare) am gasit un adaptor, 08U59-3A0-100, e pt modelul american, am comandat unul pe ebay si probabil il adaptez un pic cand ajunge, updatez cum merge.

Partea cu beepurile la depasirea vitezei inca e in aer, dealerul nu stie mai multe, aparent nu e alta solutie decat oprit TSR ul de fiecare data.
      Accord 2.4MT 2009

Comment

Si a ajuns adaptorul 08U59-3A0-100, dupa mici decupari de plastic l-am montat la locul lui si merge excelent, de acu pot da cu piciorul in masina cu scop .

Si daca tot rasfoiam ebayul, am comandat si o oglinda cu Homelink 08V03-3A0-100 sa pot deschide garajul din buton, anunt cand ajunge si cum merge. Asta am gasit-o cand studiam cum sa fac un harness pentru openpilot, ceva similar cu https://harbn.com/2022-honda-civic-o...t-car-harness/. Bine, masina cred ca are sisteme mai avansate de safety ca side traffic colission, multiple camere etc, dar asa ca proof of concept.
        Accord 2.4MT 2009

Comment

Working...
        X