SKR: '18 Honda CR-V Elegance Navi 2.0 A/T, Urban Titanium Metallic

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Pedala si butonul de kick down, asta am si scris ca folosesc mai sus. Dar ca fapt divers, chiar si pentru padelele de pe volan, tot de pedala ai nevoie

Comment

Apropos, o dilema referitor la cutia AT de pe motoarele pe benzina. A condus masina mea un prieten si m-am trezit cu el schimband din D in S (si dupa aia inapoi) in timp ce conducea. Recunosc, nu citisem manualul si la munte eu trageam pe dreapta pt a face schimbarea respectiva Intrebandu'l care e treaba, a spus ca e ok si ca nu se intampla nimic (si ca in general masina nu te prea lasa sa faci chestii de capul tau daca nu e ok). El are un Audi A4 allroad si foloseste treaba asta constant. Am intrebat si alti prieteni cu masini cu cutii AT (nu Honda) si mi-au confirmat lucrul asta. In manual am gasit doar mentiunea ca nu se recomanda sa se schimbe dintr-o pozitie in alta in timp ce accelerezi, nimic mai mult.

Voi cum faceti?

Comment

Eu fac asta de 1 an la jaguar, si nu e nici o problema. Intr-adevar, n-am incercat (si nu vad logica) sa schimb din D in S in timp ce accelerez. Cand schimb in S, nu accelerez, apoi, dupa ce e in S, o calc si pleaca instant (unul din avantajele S-ului).
        '08 Jaguar XF 3.0 V6 Premium Luxury A/T
        Ex: 09 Honda Accord 2.4 CU2 EXEC A/T & '07 Honda Accord 2.0 EXEC M/T

Comment

am facut asta pana acum la 4 masini AT - trei marci diferite dintre care 2 Accord - nu am avut niciodata vreun semn ca nu ar fi OK
          pentru ca S e tot Drive dar ca pe alte setari

nu recomand trecut grabit din R in D - pune presiune aiurea pe garniturile cutiei
          adica mi s-a mai intamplat cand eram super grabit sa dau cu spatele tare si apoi sa franez brusc si sa trec in D când mașina nu era chiar complet complet oprita
          nu e bine
          "Ethics. That's always so inconvenient."
          Cal Lightman

Comment

da, am observat si eu ca se "chinuie" cumva, nu intra lin in D, atunci cand muti din reverse in drive. cum zici si tu, cred ca-i recomandata oprirea masinii complet, apoi schimbarea din R in D. D spre S e ok oricum ar fi.
            '08 Jaguar XF 3.0 V6 Premium Luxury A/T
            Ex: 09 Honda Accord 2.4 CU2 EXEC A/T & '07 Honda Accord 2.0 EXEC M/T

Comment

Conform manualului de utilizare al oricarei masini cu A/T, cuplarea din D in R sau din R in D se face doar cu masina in stationare si piciorul de frana.
              Intre N si D, D si S, S si D, D si N nu exista restrictii.

Comment

Din R in D sau invers fara oprirea completa a masinii nu se pune problema. Asta o stiu, am mai avut o masina cu AT dar avea doar D si modul manual, fara S (sau 1,2,3 cu erau la cele mai vechi). De aici si dilema.

Multumesc pentru raspunsuri!

Comment

mii de scuze, daca padelele merg si sunt active si pe D si pe S, de ce sa nu folosesc tot timpul D si cand e nevoie sa dau la padela pentru frana de mana sau acceleratii? S folosesc doar cand am o panta foarte lunga de coborat sau de urcat sa o oblig sa mearga doar cu o anumita viteza, dar in rest, nu. Merg pe ideea ca stie ea mai bine ce viteza sa puna la o anumita sarccina si turatie, in general. In cazuri punctuale, padelele sunt baza, la mine.
                  Ex: CR-V 2,2 Diesel Executive 2012
                  Ex: CR-V Elegance WP NAVI 2.0 A/T
                  Now: CR-V Elegance e:HEV (hybrid)

Comment

D si S nu sunt "trepte" separate, e aceeasi Marie, cu alta palarie. Adica cum zicea cineva mai sus, se schimba doar software modul de utilizare.
                    La Accord, fiind benzina si aspirat, uneori la anumite dealuri o bagam in S, ca sa imi ramana intr-o treapta de viteza (de obicei a 4a), si sa nu imi faca schimburi inutile de 5-4-5.

Padelele, personal le-am gasit mereu utile la cutia AT (atat timp cat functioneaza si in D), pentru ca nu intotdeauna ai nevoie de kickdown, sau nu intotdeauna il consider cea mai buna optiune(prin prisma faptului ca ti-o pune in cea mai joasa treapta de viteza posibila in momentul respectiv). De exemplu in depasiri poate ca doar 1, maxim 2 trepte retrogradate imi sunt suficiente, nu am nevoie sa sar peste 4-5 trepte deodata. In plus, acceleratia este mai liniara/instanta cand schimbi din padele, prin prisma faptului ca vei fi deja in treapta de viteza necesara, fara acel "soc/zmuncitura" cand faci un kickdown. Si de altfel si in alte situatii (probabil particulare), in care eu pot deja anticipa o nevoie, respectiv pot retrograda deja, inainte ca masina sa sesizeze nevoia/sarcina.
                    BMW 340i F30 | ex BMW 535d F11 | Honda Accord CU2 |BMW 118d F20 LCI | ex BMW 120d F20 | ex Peugeot 307 T5

Comment

Ar mai fi de mentionat faptul ca in D, folosirea padelelor selecteaza temporar o anumita treapta, dar cutia va schimba in continuare automat functie de necesitate intr-o treapta inferioara sau superioara, in timp ce in S, actionarea padelelor activeaza modul manual (M), iar cutia va ramane in treapta selectata pana cand se revine in D sau se cupleaza o alta treapta din padele.

Comment

Cu o mentiune - ma poti corecta daca gresesc, eu neavand automata - cutia in modul M (de care vorbeste Catalin mai sus) are totusi o protectie din soft si nu permite sa ramai in treapta x daca e extrem de turat sau mult subturat motorul in acea treapta.
                        '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Comment

Defapt cutia nu va permite selectarea unei treapte in care motorul ar fi supraturat sau subturat.

Comment

Ma refeream la pastrarea treptei curente pe perioade mari in caz de subturare/supraturare pe o perioada mai mare.
                            '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Comment

Daca esti pe M2 si accelerezi, ajunge in limitare pe la vreo 110 Km/h (la CU2) si sta acolo oricat, nu schimba. La subturare nu am incercat...

Comment

Ca sa inchei discutia, am mai testat schimbul intre D si S si inapoi (cum scrie in carte, fara sa accelerez cand schimb) si merge ok fara zgomote sau alte probleme vizibile. Si se pare si fara probleme in timp asa cum au confirmat alti colegi mai sus.

O singura mentiune, dupa ce o schimbi in S, are nevoie de 2-3 secunde sa treaca si softul in alt regim, daca doar schimbi si accelerezi nu se intampla mai nimic. Dupa cele 2-3 secunde trece intr-o treapta inferioara si ai mai multa putere.

Comment

Working...
                                X