Jules_K: '16 Honda CR-V 2.0, A/T AWD Elegance, Urban Titanum Metallic

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Intr-un final revizia de 120k km.
    Chestii marete gen ulei motor, filtre, ulei cutie, bujii, discuri frana fata, placute frana fata/spate, lichid de frana. Total a fost cam 3700 lei. Asta cu piesele mele, dar fara uleiuri.
    Nu mi-au schimbat filtrul de benzina care se schimba pe la revizia asta ca nu-l aveau in stoc. Si ala costa vreo 700 si ceva de lei cu tot cu manopera. O sa-l includ la urmatoarea revizie. Ok, cam 4100 lei daca e sa pun si bateria schimbata foarte recent. Pentru masina asta, la kilometrii astia si avand in vedere ca in general nu mi-a creat probleme aiurea, eu sunt mai mult decat multumit.
    Ca idee am dat cam 1600 lei pe discuri frana fata, placute fata/spate, bujii, filtre ulei, aer, polen. De pe epiesa.ro
    Am preferat sa las sa-mi puna dealerul uleiurile si lichidul de frana ca stie el mai bine. Oricum combinatia discuri noi si placute noi nu e foarte placuta primii kilometri pana se duce vopseaua aia protectoare de pe discuri. Sper doar ca discurile sa tina mai bine de data asta ca ultima data dupa 30k km cam trebuiau schimbate. Tot ies pe plus la costuri, desi poate pierd o idee mai mult timp fata de costurile de dealer.

Comment

• Fun fact! Duminica am parcat pe strada cu Voda in nume. Sub un copac. Si cand m-am intors la masina, era plina de deseuri organice de porumbei. Asa ca luni am ajuns la spalatorie. S-au mirat baietii dar au rezolvat problema. Azi a plouat!

Comment

• Originally posted by jules_k View Post
        Fun fact! Duminica am parcat pe strada cu Voda in nume. Sub un copac. Si cand m-am intors la masina, era plina de deseuri organice de porumbei. Asa ca luni am ajuns la spalatorie. S-au mirat baietii dar au rezolvat problema. Azi a plouat!
        ) sper ca ai dat bacsis
        eu nu mai parchez sub copaci sau aere conditionate

Comment

• Normal ca am dat si bacsis. Doar ca cateva zile mai tarziu. Asa a fost sa fie.
          Oricum, baietii sunt la subsolul cladirii unde lucrez asa ca sunt la indemana si nici nu trebuie sa stau langa masina. O sa mai apelez la ei.

Comment

• Si pentru ca imi place sa am conversatii singur, ieri am reusit sa montez noua camera de bord A500S de la Xiaomi.
            Are si camera pentru luneta.
            Cu siguranta e mai buna decat precedenta si vine si cu conexiune Wifi ( camera isi face wifi hotspot) si poti sa vizualizezi rapid filmarile si sa le descarci.
            Nu am incredere mare in lipiciul lor.
            Inca trebuie sa mai aranjez firele putin mai bine.
            Aplicatia de mobil e ok si se pot face diverse setari direct din aplicatie. Ar trebui sa vad si cum filmeaza noaptea si cam cat tine cardul de 64 GB.
            La precedenta camera s-a dus cardul cred si am zis ca oricum era timpul de o schimbare.

Comment

• Pentru camera de bord trebuie musai card SD care suporta muncă grea.... un card normal moare repede.
              Ar fi interesant de citit:
              https://www.kingston.com/en/blog/per...m-memory-cards
              sau
              https://nextbase.com/hub/which-sd-ca...n-my-dash-cam/
              Ex: CR-V 2,2 Diesel Executive 2012
              Ex: CR-V Elegance WP NAVI 2.0 A/T
              Now: CR-V Elegance e:HEV (hybrid)

Comment

• Am citit si despre asta. Am pus un Sandisk ceva Ultra A3 care e din categoria heavy duty cumva. Si la cat a costat ar trebui sa fie
                Pe camera precedenta am avut card simplu si a tinut totusi vreo doi ani.

Comment

• In alta ordine de idei am returnat camera pentru ca dupa doua saptamani a inceput sa se restarteze constant.
                  Nu am identificat cauza si fiind un produs nou luat nu ma asteptam sa se strice asa rapid. Momentan am revenit la camera veche care functioneaza bine cu noul card. O sa cauto alternativa pe aceleasi principii.
                  Unghi de filmare mai mare de 120.
                  Conectivitate wifi.
                  Eventual camera spate cu inregistrare separata.
                  GPS integrat.
                  Capacitor in loc de baterie.
                  Buget undeva pe la +/- 500 lei

Comment

• EU folosesc pentru spate Garmin mini, e putin mai mult decat bugetul enunțat - https://www.techradar.com/reviews/ga...ash-cam-mini-2 - dar recomand, imagine excelentă și ziua și noaptea.
                    Bun, pentru față tot Garmin, dar departe de bugetul acela (Garmin Dash Cam 67W)
                    Două camere devin din ce in ce mai utile in traficul de azi, cu atâția bizoni pe stradă.

Ex: CR-V 2,2 Diesel Executive 2012
                    Ex: CR-V Elegance WP NAVI 2.0 A/T
                    Now: CR-V Elegance e:HEV (hybrid)

Comment

• Imi place Garmin, insa ceva experiente din trecut nu prea ma lasa sa iau asa ceva.
                      Ma rog, taca-meu inca are o camera de cand lumea de la ei si o foloseste si azi la ski. ( are port mini-usb )
                      O sa mai studiez putin ce mai e. Graba nu e mare cata vreme am o camera care functioneaza. Probabil va fi intr-un final un Garmin macar pe ideea ca sunt durabile. Mersi
                      cerevelu
                      Senior Member
                      cerevelu

Comment

• Si am fost si in Grecia. Si Bulgaria.

Cum era normal, masina m-a dus decent peste tot pe unde am avut nevoie. S-a aprins becul de ulei pentru ca de ce nu s-ar aprinde de la 10k km de la revizie. Am pus un ulei 0w20 din ce am gasit pe acolo. Ceva american.
                        Daca credeam ca cunosc dimensiunile masinii, se pare ca acum le cunosc si mai bine. Lefkada nu e locul unde sa te aventurezi cu masina mare. A fost incredibil. Insa cumva am reusit sa scap fara batai foarte mari de cap. Am urcat niste pante absolut monstruoase. Dar masina s-a descurcat.
                        Consum pe la 9-10%.
                        La intoarcere am vazut pe drum un CRV pe care proprietarul abia il luase cred la cum voia sa faca depasirile. Deloc frumos. Ba chiar am zis ca nu mai scapa de vreo doua ori.
                        Ideea e ca la un moment dat la pe la anul voi cauta altceva. Mi-au ajuns motoarele aspirate.

Asta nu inseamna ca imi displace masina de tot. Din contra, imi place ca ma pot baza pe ea sa ma duca fara mari batai de cap pe unde am nevoie. Dar ceva mai multa putere e necesar.

Comment

• Am uitat de o problema cu incuietorile.

1. Portiera spate dreapta nu se mai poate debloca de la buton.
                          2. Intr-o seara nu se mai incuia masina deloc. Ba chiar si coborau geamurile. Si ploua tare. Ceva nu a mers bine. O sa incerc sa reproduc.

Comment

• Intre timp am mai schimbat doua becuri H11.
                            Si placutele de frana au inceput sa scrataie usor deranjant. Plus ca a venit si frigul pe alocuri si plasticele au inceput sa cante si ele.

Comment

• Am trecut la rotile de iarna. Mai silentioase. Am schimbat si stergatoarele. Am cumparat si lichid de parbriz de iarna.
                              Ar trebui sa cumpar si un bec de rezerva pentru faza scurta.
                              Ce m-a frapat au fost preturile la lichidul de iarna. Si la stergatoare. Crestere de probabil 100%.
                              Ar trebui sa cumpar si niste ulei just in case.
                              Placutele de frana scartie cam aiurea. La schimbarea rotilor am verificat si placutele si totul era ok. Aratau bine.

Comment

• Stiu ca e probabil ceva cunoscut, dar sunt incantat de urmatoarea faza: cand accelerez puternic sdau franez mai tare o idee, centura se blocheaza. Ceea ce mi se pare foarte interesant. Si de preferat.
                                Si urmeaza revizia de 140.000 km in curand.

Comment

Working...
                                X