GELU: '08 Honda CR-V 2.0 i-VTEC, Executive, Deep Bronze Pearl

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • GELU: '08 Honda CR-V 2.0 i-VTEC, Executive, Deep Bronze Pearl

    Salut! Din ianuarie 2010 sunt posesorul unei Honda CR-V, fabricata in 2008 dar achizitionata noua, cu motor pe benzina, 2 l, 150 CP, deep bronze pearl, dotari Executive. Una peste alta sunt foarte multumit de ea.

    Doua probleme as avea:
    - consumul: primele "masuratori" mi-au aratat ca ia 13,3/100 km in oras si 11,5/100 km afara (la primul drum); e drept ca la ultimul drum afara am avut undeva pe la 9,5-10 iar in oras recent nu am mai calculat. E totusi mult fata de cifrele data de producator. Am inteles ca dupa vreo 5.000 km consumul se regleaza (acum am doar 2.500 km) - voi ce stiti in legatura cu asta?
    - ma deranjeaza foarte tare lipsa unui CD de navigatie pentru Romania dar si pentru alte tari (bunaoara o sa merg la vara in Muntenegru si m-ar interesa Serbia si Muntenegru). Se poate rezolva chestia asta cumva in asa fel incat sa folosesc sistemul de navigatie al masinii si nu un altul?
    Ce stiti despre programul de asistenta rutiera - chiar functioneaza, a apelat cineva la el pana acum?
    ticker
    Administrator
    Last edited by ticker; 13-04-10, 16:58.

  • #2
    Bravos Gelutzule...sa o stapanesti sanatos.....
    Cifrele sunt reale si de neschimbat....sa nu-ti faci iluzii.La drum lung cum ai sarit de 120 - 130 k/h ti-a sarit si consumul, nu vorbim de 150-160 k/h , modelul meu la viteza asta ia 17%..ca un 4x4 adevarat.
    Lasa ce-ti da producatorul....e vrajeala.....si mie la fel mi-au spus numai ca nu i-am crezut oricum....
    Vara cu AC in conditii bara la bara am 15-16%..in conditii normale cam 14-15%
    Drum lung vara cu AC pana in 130 k/h cu masina full 9,8 - 11 %
    Iarna conditii grele zapada gheata am avut si 17 si 20% in oras
    Autostrada adevarata 160-170 km/h cu masina plina 17-18%
    Daca vrei consum bun afara tine-o in 90-100 si ai sa ai 8%.
    Comparand modelele a ta cu a mea....la tine mai scazi 1-2 litri fata de mine.
    Eu am modelul 2006.Cauta in forum si ai sa vezi consumuri..vezi sa te uiti la cele pe benzina...aici nu vorbim de vapoare.......
    Legat de navigatie nu cred ca ai vreo sansa. Auzisem o discutie in BUCURESTI la CARPATI precum ca platind o diferenta se schimba aparatul din bord cu unul care stie si Europa de Est. Nu am dat mare atentie subiectului..pe mine nu ma intereseaza..sunt ca si rezolvat din acest punct de vedere. Oricum baietii din forum cu modele ca al tau itzi pot da mai multe date.
    SALUTES...
    Our AWD differential is too weak to propel the car when front traction is lost.....

    Comment


    • #3
      Sa ai parte de masinuta.

      Pentru un SUV cu tractiune 4x4 ( nepermanenta ce-i drept) si cu motor de 2.0 pe benzina un consum de 12-14 in oras e cat de cat OK. Extraurban s-ar putea sa poata sa scada pe la un 8-9, in functie de stilul de mers.

      Pe partea cu harta nu prea sunt vesti bune.

      Iar in cele din urma, asistenta gratuita au doar cei cu masini luate incepand cu 2010. Pentru ceilali e contra cost. De functionat ar trebui sa functioneze deoarece firma ce ofera asistenta in sine e destul de mare si se ocupa de treaba asta de ceva vreme.
      '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

      sigpic

      Comment


      • #4
        Bine ai venit in club! S-o stapanesti sanatos! Se pare ca avem acelasi tip de jucarie, daca ai cutie automata, e exact acelasi. Consumul, cam ala e, mai scade daca te comporti ca un sofer de VIP, mergi bland si creste daca faci pe pilotul de raliu. La orice masina, dupa niste mii bune de km, consumul se stabilizeaza. Cu asistenta rutiera si navigatia o sa citesti pe forum dezbateri intregi, ticker spune ca este contracost, pt noi, cei cu masini luate si fabricate inainte de 01.01.2010, nu stiu daca e asa, stiu ca e gratis si atat,.. after 01.01.2010, tu cred ca esti norocos, ai luat-o anul asta,.. cu navigatia e lucru' dracu', ai vazut deja ce modesta e, pt Romania si restul Europei, cred ca o sa imbatranim amandoi pana va apare, eu, de pilda, am primit o NAVI full Europe de la dealer, cu ventuza in geam, dar ok, navigatie buna, filme, muzica, etc
        Sa te bucuri de ea si..asteptam poze!
        Honda CR-V 2.0 i-VTEC A/T Executive, 2008, Black Pearl.
        "Gândiţi pentru voi înşivă şi nu urmaţi paşii celorlalţi. Când rămâi fără vise, viaţa nu mai are nici un sens. De aceea mă voi strădui până la moarte să ating un scop.Trebuie să continui să îţi urmezi visele." Soichiro Honda
        "Vreau să ştiu cum gândeşte Dumnezeu. Restul sunt detalii fără importanţă." Albert Einstein

        Comment


        • #5
          Welcome to the Jungle, gelu! Să te bucuri de maşinuţă.
          Consumul nu e chiar aşa de mare pentru modelul acesta.
          CR-V e:HEV
          JAZZ GD1 CVT
          Ex: CR-V RE6

          Ex: RDX TB1
          Ex: Civic FD1

          Ex - JAZZ GD1
          Ex - ACCORD Type-R
          Ex - DEL SOL EH6

          Comment


          • #6
            Multam de incurajari! Intr-adevar depinde de stilul de condus, ultima oara la drum lung am tinut-o pe la 100-110 (adevarul e ca pe drumurile noastre nici nu prea iti vine s-o calci mai mult) si s-a simtit pe consum.
            Modelul meu e cu cutie manuala (am fost poate prea conservator dar nu-mi pare rau).
            O sa apara si poze cat de caurand!

            Comment


            • #7
              Vezi ce-i dai sa bea! Eu cu Lukoil la masinile anterioare, era sa le fac varza, am mers cu Petrom, acu' merg de putin timp cu Efix 95, imi place cum merge jucaria, au facut baietii o mica analiza pe forum..tipul de benzina/performante!
              Honda CR-V 2.0 i-VTEC A/T Executive, 2008, Black Pearl.
              "Gândiţi pentru voi înşivă şi nu urmaţi paşii celorlalţi. Când rămâi fără vise, viaţa nu mai are nici un sens. De aceea mă voi strădui până la moarte să ating un scop.Trebuie să continui să îţi urmezi visele." Soichiro Honda
              "Vreau să ştiu cum gândeşte Dumnezeu. Restul sunt detalii fără importanţă." Albert Einstein

              Comment


              • #8
                Da..da....se stabilizeaza consumul.....e stabilizat el din fabrica.La mine consumul e acelasi ca si acum 4 ani cand am luat-o. Motorul se rodeaza si trage altfel dupa 10 mii de km. Vezi ca aIa e limitata sa nu forteti ca vii in nas....aIIa...aIIIa....sunt de exceptie.
                Da in ea Gelule cat e in garantie ca dupa aia bagi mana la buzunar..bag-o si prin tarana nitel....pe aratura sa vezi ce zice, sa stii pe ce ai dat banii.
                Cum ti se pare ceva in neregula fuga la service.....dam sau am dat o poala de bani pe ele si ar fi pacat dupa 3 ani si o zi sa-ti pice ceva mai de valoare ca om te-ai facut. Din cate am citit pe forum unii au avut probleme si la consumul de ulei....nu mult dar mie mi se pare inacceptabil asa ceva la o masina de 20 si ceva de mii euros. Si inca ceva sa fii pregatit pentru iarna cu anvelope de iarna....nu altceva ..nu conta ca e 4x4 si nu ai probleme cu gheata si zapada ca te inseli...o sa ai. Probabil ca multe din ce am zis p'aci le stii si tu..gasesti pe forum tot ce vrei la capitolul CRV. Suntem mai putini cu CRV dar foarte sfatosi de felul nostru......
                SALUTES
                Our AWD differential is too weak to propel the car when front traction is lost.....

                Comment


                • #9
                  Sensei Florin, la nicio masina din lumea asta, consumul la 5 km pe bord, nu e acelasi cu cel de la 8000 km, sunt diferente infime sau mai mari, dar sunt. Ca in jur de 10000 km, motorul se rodeaza si trage altfel, asta e axioma, ai dreptate.
                  Cu rotile de iarna, Gelule, iti confirma si mandea, daca n-ai decat all season(nu de vara), esti zmeu pana intr-o zi, cand o furi (in niste sleauri, cazul meu, am dat ceva la lopata pana am iesit, partea buna - nu m-a impins nimeni, partea rea - m-am dat jos de la caldurica, parfum si muzica).
                  Daca ai roti de iarna, avem si specialisti si furnizori pe forum, esti boier! Nu poti sa fugaresti capra neagra pe stanci, dar n-ai nicio emotie in nameti, sa nu traiesti totusi cu impresia ca faci ce pot sa faca senilatele alea care aranjeaza partiile de ski. Are niste limite, dar se misca mai bine decat alte SUV-uri cu pretentii! S-auzim numai de bine!
                  Honda CR-V 2.0 i-VTEC A/T Executive, 2008, Black Pearl.
                  "Gândiţi pentru voi înşivă şi nu urmaţi paşii celorlalţi. Când rămâi fără vise, viaţa nu mai are nici un sens. De aceea mă voi strădui până la moarte să ating un scop.Trebuie să continui să îţi urmezi visele." Soichiro Honda
                  "Vreau să ştiu cum gândeşte Dumnezeu. Restul sunt detalii fără importanţă." Albert Einstein

                  Comment


                  • #10
                    Mi se pare corecta chestia cu forjatul cat e in garantie, daca tot e sa dai de belele macar le rezolvi pe gratis (sau pe-acolo). In privinta benzinei momentan ii bag de la Rompetrol de 100 (am primit la achizitionare bonuri de 2.000 RON la Rompetrol si inca mai am din ele); pe urma probabil ca voi trece si eu pe Efix95 (nu-i trebuie cifra octanica mai mare?). Si da, la iarna o sa-i iau cauciucuri serioase, ca nu vreau sa am probleme.
                    Mai am o intrebare - la sistemul de climatizare daca setez o temperatura interioara mai mica decat cea de afara si o pun in modul AUTO porneste automat aerul conditionat? Eu am sesizat ca baga aer mai rece dar nu-mi arata AC ON, iar daca pornesc aerul conditionat din buton atunci parca baga aer si mai rece, pentru aceeasi temperatura setata. Eu in general am mers pana acum cu climatizarea in modul auto (asa m-au sfatuit la reprezentanta) dar vine vara si vreau sa stiu o chestie!

                    Comment


                    • #11
                      1. Repet la mine consumul nu s-a modificat cu nimic....nu mai insist pe acest subiect. Daca ai sa cauti in vechime pe posturile mele ai sa vezi....

                      2. Efix 95 e bun.Foarte un este MOL 100 EVO am gasit o data si am facut un plin ..merge de te unge pe suflet....zici ca e alta masina. Din pacate nu toate statiile MOL o au....

                      3. Re climatizare numai cine are ca tine poate sa-ti spuna .Nu stiu cum functioneaza la voi. Eu vara folsesc ac cu recirculare altfel daca este f cald nu prea face fata. Vezi ca scrie in carte cum se face....tre' sa lasi geamurile un pic deschise la recirculare. Pe auto mai rar ca ma scoate din minti zgomotul....nu l-am folosit mai mult de 2 minute....se poate sa-si reduca turatia pe masura ce se apropie de temp setata dar nu am avut rabdare. Eu nu am clima ...am aer conditionat ...banuiesc ca e o diferenta.....nu stiu.
                      Our AWD differential is too weak to propel the car when front traction is lost.....

                      Comment


                      • #12
                        Cand desfaci capacul sa alimentezi, o sa vezi ca scrie 95, daca vrei mai buna bagi ce vrei tu, daca-ti permiti, Petrom, Rompetrol, e mai scumpa, dar cica face, eu am bagat de cateva ori, nu m-a impresionat mai mult decat actuala Efix 95,.. cu clima, fie pui AC off si stabilesti temperatura, se duce dupa motor si temperatura de afara sau Auto, e cam zgomotoasa, nu afiseaza decat auto, sau reglezi temperatura, directionare ventilatie, putere, AC nu e afisat, dar e on si-ti da ce-i ceri iarna, vara, repede si bine. Atentie la dezaburire, se face urgent, mai bine AC on, iarna AC off, vine caldura urgent, merge si un AC on din cand in cand. Concluzia e ca sistemul de clima al masinii merge exemplar, numai sa fii atent ce-i ceri!
                        Am avut masini la care "aerul conditionat" era asigurat prin deschiderea geamurilor, apoi suflatoare de aer rece, apoi un AC mai destept, dar vara nu prea facea fata si acum aceasta clima, care merge perfect in orice imprejurare.
                        Honda CR-V 2.0 i-VTEC A/T Executive, 2008, Black Pearl.
                        "Gândiţi pentru voi înşivă şi nu urmaţi paşii celorlalţi. Când rămâi fără vise, viaţa nu mai are nici un sens. De aceea mă voi strădui până la moarte să ating un scop.Trebuie să continui să îţi urmezi visele." Soichiro Honda
                        "Vreau să ştiu cum gândeşte Dumnezeu. Restul sunt detalii fără importanţă." Albert Einstein

                        Comment


                        • #13
                          Salut! Vreau sa va intreb o chestioe, ati cumparat ceva accesorii recent, din oferta de pe net? Eu am vrut sa-mi iau un set de covorase (cand am luat masina mi-au dat-o cu covorase de cauciuc; au fost bune iarna si pe noroi dar acum pun unele normale). Pe net, la dealer-ul din Timisoara, era o oferta cu 44 de euro. La telefon mi-au spus insa ca nu mai e valabila, ca e doar pentru covorasele din fata, chestii din astea. Asa ca mi-am comandat un set cu 300 RON, care mi-a si venit azi. Nu de altceva dar mi-as mai pune una alta pe ea si ce dau in oferta e chiar tentant, dar se pare ca o doar o teapa mica, autohtona.

                          Comment


                          • #14
                            http://www.hondafan.ro/forum/showthread.php?t=4486

                            THE MIRCEA......
                            Our AWD differential is too weak to propel the car when front traction is lost.....

                            Comment


                            • #15
                              Confirm, cumpara de la The Mircea !

                              Bine ai venit pe forum!
                              http://hondafan.etp.ro/gallery/v/ryloy/
                              http://www.hotelcehov.ro/

                              Comment

                              Working...
                              X