LILU: '07 Honda CR-V 2.0 M/T Confort, Nighthawk Black

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • LILU: '07 Honda CR-V 2.0 M/T Confort, Nighthawk Black

    Salut !

    De la inceputul lunii Iulie sunt proaspatul proprietar de Honda CR-V din 18.12.2007, cu motor 2.0 benzina si 185 000 km. Echiparea nu o cunosc insa cred ca e ceva basic pentru ca nu am nici trapa, nici scaune din piele sau incalzite si nici navigatie, dar nu e bai .
    Am facut mutarea catre CR-V fara o analiza prea amanuntita, dupa ce am vandut fosta masinuta, o Honda Civic hybrid din 2004 (are folder pe aici pe forum), ramanand astfel in continuare in familia Honda .
    Ma declar foarte multumit la o prima vedere de masina. Nu e cea mai atragatoare masina din gama ei but it's growing on me .
    Este ceea ce mi-am dorit, este o masina spatioasa, confortabila si ce iti ofera (sau cel putin iti da senzatia) de siguranta, lucruri foarte importante pentru o masina de familie.

    Dupa o analiza am observat ca masina are cateva mici defecte, minusuri, piese de inlocuit. La exterior, capota are puncte ca si de grindina care nu pot fi sesizate decat daca te uiti atent, apoi aripa dreapta fata are 2 dungi unde e sarit lacul vopselei - fostul proprietar zice ca ar fi din cauza felului in care a dat zapada iarna trecuta de pe ea insa tind sa cred ca a fost revopsita aripa. La fel si spoilerul fata, are cateva locuri cu lacul sarit, dar nimic prea evident.
    Toata caroseria necesita un polish complet dar nu inainte de a face si mici reparatii unde a mai fost atinsa si zgariata tabla.. aaa si cromul de pe manerul stanga spate e exfoliat .
    La interior, thank's God, e mai ok, totul e la locul lui si intreg, doar volanul da semne de uzura, iar "pielea" husei de la schimbator e crapata si trebuie inlocuita - am luat una deja de pe ebay din uk si a ajuns in 2-3 zile dar trebuie sa-mi fac timp sa o schimb.

    Planuiesc sa ii fac o revizie completa pt partea de consumabile (bucse, bielete, filtre, ulei + planetara dreapta fata si discuri si placute pentru spate) in aceasta saptamana. Toate piesele sunt comandate, acum astept doar sa ajunga, cost ~ 1000 lei + manopera.

    Inafara de aceste cosumabile, am deja ceva planuri pentru masina, iar cand va fi si bugetul, le voi pune in practica:
    - instalatie gpl ( consumul de 10-11% nu e ceva obisnuit pentru mine - reamintesc ca masina anterioara era si mai mica si hibrid )
    - navigatie android - am vazut tot aici pe forum ceva foarte interesant + camera mansalier
    - un detailing interior + exterior
    - inlocuirea becurilor cu led-uri - momentan le-am comandate pe toate si am schimbat doar becurile de la plafoniera si de pe faza scurta cu unele led cu ventilator - cica ar fi cele mai performate de pe piata
    - poate un set de jante cu anvelope de vara, ceva pe R19
    - eleron spate, grila sport fata si poate praguri laterate
    - led-uri drl sub faruri ?

    Apropo, din ce mi-a spus mecanicul, trebuie sa inlocuiesc o piesa - suport anti balans superior cod 50890SWAA02 - pe care nu o pot gasi nicaieri la un pret rezonabil - peste tot e in jur de 1000-1100 lei... ce imi sugerati ?

    Total random, am ajuns sa verific seria de sasiu a masinii pe site-ul de la honda pentru recall-uri ca sa observ cu surprindere ca exista un recall pentru airbag-urile fata. I-am contactat pe cei de la Honda Iasi si dupa o intalnire mi s-a spus ca cele doua airbag-uri vor fi comandate si cand vor ajunge voi fi chemat sa fie schimbate.

    ALTCEVA? trebuie sa am in vedere ceva anume in viitorul apropiat ?

    Click image for larger version

Name:	IMG_1954.jpg
Views:	1
Size:	58.4 KB
ID:	731080Click image for larger version

Name:	IMG_1953.jpg
Views:	1
Size:	89.5 KB
ID:	731081Click image for larger version

Name:	IMG_1951.jpg
Views:	1
Size:	88.2 KB
ID:	731082Click image for larger version

Name:	IMG_1950.jpg
Views:	1
Size:	104.5 KB
ID:	731083Click image for larger version

Name:	IMG_1949.jpg
Views:	1
Size:	105.7 KB
ID:	731084Click image for larger version

Name:	IMG_1948.jpg
Views:	1
Size:	110.7 KB
ID:	731085Click image for larger version

Name:	IMG_1947.jpg
Views:	1
Size:	105.9 KB
ID:	731086
    Lilu
    Senior Member
    Last edited by Lilu; 24-07-18, 10:51.
    My cars:
    07' Honda CR-V 2.0
    88' Honda Prelude 2.0
    Ex:04' Honda Civic 1.3 hibrid

  • #2
    Felicitari si sa o stapanesti sanatos.
    Pentru piese OEM mai poti incerca si https://www.facebook.com/honpa.eu/ . Eu de aici mi-am luat mai multe chestii pt accord, vin din Ungaria si transportul e f ieftin. Am gasit chiar si la aproape jumatate de pret fata de cat imi cereau pe aici in service-uri.
    Cat despre recall-ul de la casa auto, sa ai grija cand iei masina, mie mi-au 'lasat' greieri dupa ce au schimbat airbag-urile. Mi-au spus ca dureaza vreo 3 ore interventia, ca trebuie demontat si torpedou si nebunii, le-am lasat masina cat au cerut, apoi cand le-am spus de greieri "a ca nu am mai demontat a durat 30 minute totul"... Sa o verifici cand o iei.

    Comment


    • #3
      mersi de info.
      BTW, dupa ce am pus noile becuri pe faza scurta si am inceput sa vad ceva mai bine noaptea pe strada, am observat ca nu sunt reglate tocmai bine luminile insa sub capota, la faruri, nu vad nici un surub nimic de reglaj manual ... cum pot sa le reglez? sa am reglaj automat si sa nu stiu eu (in cazul asta nici nu functioneaza) sau e ascuns pe undeva surubul de reglaj?
      Momentan singurul reglaj il pot face din interior, de pe slider-ul ala de langa volan de la 0 la 3 dar nu pe inaltime ma intereseaza sa il reglez ci mai mult sa balansez fiecare lumina de pe lupa stanga dreapta, sa fie orizontala ...
      My cars:
      07' Honda CR-V 2.0
      88' Honda Prelude 2.0
      Ex:04' Honda Civic 1.3 hibrid

      Comment


      • #4
        Bun venit in club!
        Sa va bucurati de ea, sa faceti sute de mii de km fericiti si sa va simtiti ca un boier in aceasta masina senzationala!
        Despre ce spuneti in text mai departe... este echipare cu halogen? caci pare a fi cu xenon. Daca e cu Xenon are auto leveling, care se mai si gripeaza si trebuie sa verificati.
        Aveti trecute jenti de 19 in talon? Daca nu, e o problema. Mica, pentru ca problema majora este ca sunt mult mai scumpe cauciucele pe 19.
        In ultimul rand, atentie cu schimbatul becurilor cu leduri...sunt tot felul de discutii si experiente pe aici... merita sa va uitati.
        Cum desigur stiti, legal nu e voie... si se lasa cu amenzi si alte probleme.
        Ex: CR-V 2,2 Diesel Executive 2012
        Ex: CR-V Elegance WP NAVI 2.0 A/T
        Now: CR-V Elegance e:HEV (hybrid)

        Comment


        • #5
          Sa ai noroc de el!
          '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

          sigpic

          Comment


          • #6
            Felicitari pentru masina.

            - ca nivel de echipare, pare sa fie Elegance (seamana mult cu a mea, doar ca a mea are interiorul pe alta culoare)
            - farurile nu cred ca sunt pe xenon, la fel arata si ale mele si sunt pe halogen. Daca retin bine, poate gresesc, dar xenon parca s-a pus doar pe Executive.
            - referitor la cauciucuri pe R19, asta inseamna sa treci la 245 (la mine doar 245/45 am pe 19 trecut in CIV), ceea ce personal cred ca-i un pic cam mult pentru directie pe drumurile noastre si 2 cm latime se cunoaste pentru caseta de directie (servodirectia este electrica cu motoras direct in caseta de directie - Motion Adaptive electric power steering system (MA-EPS), la diesel este hidraulica, cu pompa de servo de ulei)
            - la husa de la schimbator am aceeasi problema, poti sa-mi dai pe mesaj privat un link?

            Comment


            • #7
              Eu zic ca sigur nu are xenon, ca altfel nu mergea sa puna becurile cu LED, ...cele de xenon au, din ce stiu mufa D2R (cel putin la accord), pe cand becurile normale ceva H7.
              Sa nu mai zicem de
              - balast-ul pentru becuri xenon, care, de obicei e pus pe far, chiar in spatele becului.
              - stropitorile pentru faruri...
              Sigur nici reglaj automat cu senzori de nivel nu e ca atunci nu ai mai fi avut reglaj manual pe buton in masina..
              Daca cumva ai o protectie de plastic ce e pusa intre aripi, peste radiatoare, ar trebui data jos si sub ea ar fi acces la faruri...tre sa gasesti ceva gauri pentru reglaj vertical a oglinzii farului.
              Bafta.
              LaurB
              Senior Member
              Last edited by LaurB; 25-07-18, 09:45.

              Comment


              • #8
                sa fii atent la becurile LED cu ventilator
                intr-o vreme cand aparusera se plangeau utilizatorii ca se paradeste foarte repede ventilatorul si nu isi mai face treaba iar led-urile se incing atat de tare incat pot topi diferse lucruri prin carcasa farului

                poate au remediat la cele mai noi dar asta era povestea intr-o vreme
                "Ethics. That's always so inconvenient."
                Cal Lightman

                Comment


                • #9
                  Fara scaune incalzite e Confort, nu Elegance
                  '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

                  sigpic

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by cerevelu View Post
                    Bun venit in club!
                    Sa va bucurati de ea, sa faceti sute de mii de km fericiti si sa va simtiti ca un boier in aceasta masina senzationala!
                    Despre ce spuneti in text mai departe... este echipare cu halogen? caci pare a fi cu xenon. Daca e cu Xenon are auto leveling, care se mai si gripeaza si trebuie sa verificati.
                    Aveti trecute jenti de 19 in talon? Daca nu, e o problema. Mica, pentru ca problema majora este ca sunt mult mai scumpe cauciucele pe 19.
                    In ultimul rand, atentie cu schimbatul becurilor cu leduri...sunt tot felul de discutii si experiente pe aici... merita sa va uitati.
                    Cum desigur stiti, legal nu e voie... si se lasa cu amenzi si alte probleme.
                    Multumesc tuturor.
                    In CIV am trecute si 245/45/R19 .. ma gandesc doar poate o sa am ceva pe viitor. deocamdata ma inteleg foarte bine si asa cu rotile astea de tractor

                    In privinta farurilor: sunt cu becuri pe halogen si am optat pentru becul cu led cu ventilator pentru ca fata de xenon are avantajul ca nu are balast-ul ala urat care trebuie agatat undeva si politistii au deja ochiul format sa-l vada.. asa, becul e ascuns in far, in spatele unui capac (apropo, capacul pentru faza scurta la unul dintre faruri, nu-l am ).
                    A fost si ceva mai costisitor sa merg pe varianta led, aproape dublu fata de xenon, dar sunt multumit. ce imi doresc acum e sa le pot regla calumea si.... sa vina si celelalte becuri ( pentru faza lunga si proiectoarele de ceata).


                    Edit:

                    The goodies have arrived !
                    Am mers pe Nippan Parts pentru majoritatea pieselor acolo unde s-a putut si pe ulei Total Quartz 0w30.
                    Urmeaza montajul
                    Click image for larger version

Name:	IMG_2235.jpg
Views:	1
Size:	81.2 KB
ID:	726516
                    Lilu
                    Senior Member
                    Last edited by Lilu; 25-07-18, 16:47.
                    My cars:
                    07' Honda CR-V 2.0
                    88' Honda Prelude 2.0
                    Ex:04' Honda Civic 1.3 hibrid

                    Comment


                    • #11
                      Revin cu feedback:

                      Dupa o lista lunga de piese schimbate se observa o imbunatatire majora.
                      Ce ma bucura cel mai mult e faptul ca au disparut 2 zgomote care imi dadeau emotii .. unul s-a dovedit sa fie cauzat de un set de bucse si celalalt de uzura placutelor si discurilor spate.
                      Mai ramane sa schimb si tamponul suport superior antibalans saptamana viitoare si gata pentru moment.
                      Costuri: piese ~1300 + 600 lei manopera - nu tocmai ieftin dar ...

                      Intre timp mi-au ajuns "becutelele" comandate asa ca am inceput sa fac upgrade la led pe unde s-a putut... faza lunga cu bec led la fel ca si cel de pe faza scurta, cu ventilator, pozitii, lampi nr inmatriculare spate, lampile interioare de pe cupola. Sunt multumit !
                      My cars:
                      07' Honda CR-V 2.0
                      88' Honda Prelude 2.0
                      Ex:04' Honda Civic 1.3 hibrid

                      Comment


                      • #12
                        Vezi cu becurile LED pe faruri, poate fi motiv sa ramii fara talon. Cum ti-e norocul.
                        "In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is."

                        Comment


                        • #13
                          Salut !

                          A venit timpul sa mai deschid forum-ul si sa mai postez una alta.
                          Ca si noutati, am montat instalatia GPL. Din pacate n-am fost inspirat sa mai astept cateva zile sa vina un rezervor putin mai putin inalt. Drept dovada, panoul portbagajului a trebuit inaltat cu 2-3 cm ( am folosit buretii de pe spatele panoului ce pastrau distanta dintre roata de rezerva si panou, le-am taiat in doua si le-am pus pe lateralele panoului). Am comandat si o tava de portbagaj din cauciuc, am gasit-o pe olx la 75 lei + 25 transportul. A doua zi am primit-o si am pus-o imediat.

                          Instalatia GPL e abia la primul plin, in care au intrat aprox 44l (80% din capacitatea rezervorului - 55l) insemnand 115 lei ... cu aceasta cantitate ar trebui sa merg aprox 300-350 km .. fair enough for me.
                          Montajul instalatiei a nascut o noua problema:
                          Compunterul masinii nu stie ca masina merge si pe GPL asa ca nivelul combustibilului din bord scade incet incet pana cand va aparea avertizarea de rezervor gol... eroare eronata defapt. Pentru asta, cica ar fi un emulator special care reseteaza senzorii respectivi si face sa arate corect nivelul cel putin la fiecare pornire a masinii...

                          In rest, am mai montat ultima piesa ce trebuia schimbata la partea de mecanica, suportul anti-balans de pe spate ( 300 lei cu tot cu montaj ). Momentan mecanica e ok, cel mult, poate ar trebui sa refac unghiurile de rulare.

                          Mi-am facut timp sa schimb si mansonul de la schimbator care era tot rupt si ros .. husa cea noua e din piele naturala dar asta a ridicat o noua problema: fiind piele naturala si nu musama cum era cea originala, e automat si mai gros materialul fapt ce a ingreunat montajul, respectiv rama cromata. Din pacate a ramas un mic spatiu intre rama cromata si plasticul ce tine tot schimbatorul.

                          In rest .. am mai schimbat niste becuri, am primit led-uri cu ventilator si pentru proiectoarele de ceata dar nu am reusit inca sa-mi dau seama pe unde se monteaza... urmeaza sa ii montez si niste DRL-uri sub faruri, in grija spoilerului dar inainte de asta trebuie sa identific care sunt firele pentru becurile de pozitie.

                          Bonus - ultima poza.
                          Click image for larger version  Name:	IMG_3.JPG Views:	2 Size:	31.6 KB ID:	849468 Click image for larger version

Name:	image_49782.jpg
Views:	465
Size:	43.6 KB
ID:	849470Click image for larger version  Name:	IMG_1.JPG Views:	1 Size:	44.6 KB ID:	849472
                          Click image for larger version  Name:	IMG_1953.JPG Views:	1 Size:	92.3 KB ID:	849473Click image for larger version  Name:	IMG_2924.JPG Views:	1 Size:	53.7 KB ID:	849474
                          Attached Files
                          Lilu
                          Senior Member
                          Last edited by Lilu; 24-09-18, 14:10.
                          My cars:
                          07' Honda CR-V 2.0
                          88' Honda Prelude 2.0
                          Ex:04' Honda Civic 1.3 hibrid

                          Comment


                          • #14
                            Neplăcută treaba cu nivelul combustibilului.
                            Ce fel de instalație GPL ai ales și la ce cost? Pānă acum, dacă ai avut deplasări suficiente, consumul cu cāt a crescut?
                            Din cānd īn cānd (mai ales cānd trebuie să realimentez ) mă mai īncearcă un gānd cu GPL-ul asta ...
                            2.0 A/T Honda CR-V 2007

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by TemplarS View Post
                              Neplăcută treaba cu nivelul combustibilului.
                              Ce fel de instalație GPL ai ales și la ce cost? Pānă acum, dacă ai avut deplasări suficiente, consumul cu cāt a crescut?
                              Din cānd īn cānd (mai ales cānd trebuie să realimentez ) mă mai īncearcă un gānd cu GPL-ul asta ...
                              Intradevar este neplacut. Zilele trecute aparea ca si cum mai aveam range 30 km asa ca am zis sa alimentez asa de proba cu 30 lei cat sa faca o mica diferenta. Alternativa ar fi fost sa scot borna la baterie si sa o pun la loc, apoi sa pun iarasi codul la radio si sa-mi setez posturile etc etc.. a fost mai simplu sa alimentez. Dupa cei 5l alimentati, nivelul a fost reactualizat la valorile reale.
                              Voi achizitiona zilele astea acel emulator, nu e chiar ieftin dar pentru 200 lei o sa-mi salveze multi nervi.
                              Detaliile instalatiei aici: https://drive.google.com/file/d/0B8N...ew?usp=sharing
                              My cars:
                              07' Honda CR-V 2.0
                              88' Honda Prelude 2.0
                              Ex:04' Honda Civic 1.3 hibrid

                              Comment

                              Working...
                              X