ISTRATEFG: '18 Honda Civic Tourer 1.8i VTEC, Elegance, M/T, Sporty Blue

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ISTRATEFG: '18 Honda Civic Tourer 1.8i VTEC, Elegance, M/T, Sporty Blue

Salutare!

Ma numesc Florin si nu de multa vreme detin masina din subiect.
    Povestea masinii si a intalnirii noastre e urmatoarea:
    Masina este fabricata in decembrie 2017 dar a fost inmatriculata pentru prima data abia in Iulie 2018 dupa care a fost data la buyback celor de la Honda Nord.
    Eu eram in cautarea unei masini noi si aproape dadusem avansul pentru un Hyundai Elantra facelift '19 cand am gasit-o pe net. Pentru ca era la Honda Nord iar eu lucrez in zona am mers sa o vad... si am gasit total altceva fata de tot ce vazusem pana atunci. Restul e istorie. De la 2.600 km am ajuns la 4.500 km si masina inca are momente in care ma surprinde placut.
    Ca sa sumarizez experienta, pana acum am observat plusurile si minusurile de mai jos:

+Motor rafinat
    +Cutie etajata superb
    +Extrem de practica

-vopseaua nu e cea mai rezistenta
    -parca nu ii place benzina 95

In alta ordine de idei, vin de la o Alfa Romeo 159, masina care m-a facut sa o iubesc. Sper ca acest Civic sa se apropie de ce mi-a oferit Alfa si sa o depaseasca prin practicalitate.

O zi buna,
    Florin

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

istratefg
    Junior Member
    Last edited by istratefg; 04-02-21, 13:54.

superba, sa o folosesti cu placere.

Comment

sa o stapanesti sanatos. arata superb culoarea.

P.S. : ahaha ,fix acolo am lucrat si eu 2 ani si la fel duceam hondele la revizie peste drum) era asa simplu.

Comment

Multumesc mult pentru primire si urari !

alexme24
        Senior Member
        alexme24 - Da, ai dreptate - macar din punctul asta de vedere este ideala locatia! )

Acum vad ca forumului nu prea ii plac diacriticele ... iar mesajul meu arata cam extraterestru.

Comment

Gata si foliile.

Arata mult mai bine iar factorul mare de protectie solara face toti banii.

Comment

Salutare,

Au trecut 6 luni de cand am masina si totul este in continuare fix asa cum trebuie. In tot acest timp am parcurs cam 11.000 de kilometri, ajungand astfel la un total de aproximativ 13.500 Km.

Cum revizia anterioara a fost facuta pe la 2600 de Km as vrea ca pe urmatoarea sa o fac la cel mult 17600Km. Cei de la Honda recomanda revizii la 20K de Km dar cum conditiile de drum din Romania nu sunt cele mai bune, zic eu ca ar merge un 15km. Asta in conditiile in care 80% sau poate chiar mai mult dintre km parcursi de mine sunt in afara orasului - daca as merge mai mult in Bucuresti, cred ca m-as gandi sa le fac chiar la 10.000.

Voi ce spuneti ? 10K 15K sau 20K ?

Totusi in cele 6 luni am avut si cateva incidente cu ea dar, din fericire, toate au fost minore.

Long story short:

1) La scurta vreme dupa postarea anterioara, cineva mi-a lovit oglinda si a trebuit sa o inlocuiesc. Impreuna cu oglinda am schimbat si suportul oglinzii + geamul stanga fata, acestea prezentand mici zgarieturi.

2) Pe 1 Decembrie o vecina a dat cu spatele ceva mai energic si, pentru ca nu a nimerit frana, s-a proptit in portiera mea... Am inlocuit portiera, balamaua inferioara si - pentru ca aripa, respectiv stalpul prezentau si ele mici zgarieturi, au fost revopsite.

3) La cateva zile dupa incidentul din 1 Decembrie cineva care incerca sa parcheze mi-a zgariat bara fata si grila radiatorului.. Din nou, nimic grav dar total inestetic.

Primele doua puncte au fost rezolvate la Honda Nord si pot spune ca sunt foarte multumit - atat de calitatea reparatiilor, dar mai ales de calitatea angajatilor lor. Urmeaza ca dupa sarbatori sa rezolv si zgarietura de pe bara + grila... si sper ca aici am terminat si cu ghinionul.

In alta ordine de idei: Va doresc toate cele bune si un an nou extraordinar!
            Florin

PS: Sa nu aveti ghinion!

Comment

PPS: Asa arata masina acum. Punctul 3 e vizibil - cat de cat- pe grila.

Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2019-12-19 at 15.27.50.jpeg
Views:	709
Size:	101.2 KB
ID:	866338
              Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2019-12-10 at 16.47.25 (1).jpeg
Views:	588
Size:	83.8 KB
ID:	866339

Comment

Si cateva poze de vacanta.

Comment

Gata si revizia.

Am ajuns la 18.500 KM si totul merge ceas.

Comment

Multi km in continuare. Foarte bine se prezinta vopseaua.

Comment

Ce bine arata . Grila o vei vopsi toata sau bagi retusare doar pe urma aia ?

Comment

Originally posted by holaciabi View Post
                        Multi km in continuare. Foarte bine se prezinta vopseaua.
                        Multumesc la fel ! Da, chiar arata bine - sper sa ramana asa si peste cativa ani.

Comment

Originally posted by IB23 View Post
                          Ce bine arata . Grila o vei vopsi toata sau bagi retusare doar pe urma aia ?
                          Multumesc mult !

Am revopsit integral bara si am inlocuit grila aceea neagra.

Comment

Am mai făcut cāțiva kilometri și in continuare totul merge ceas. In plus, am activat modul ECO si consumul a scăzut cu aproximativ un litru / 100 km. Nice job, Honda.

Comment

Am ajuns la 31.000 si acum cateva saptamani am mai facut inca o revizie.
                              All good.
                              istratefg
                              Junior Member
                              Last edited by istratefg; 04-02-21, 13:52.

Comment

Working...
                              X