SilviuZ: '17 Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC M/T Elegance, Brilliant Sporty Blue

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• SilviuZ: '17 Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC M/T Elegance, Brilliant Sporty Blue

Salutare tuturor!
    Desi intotdeauna am apreciat masinile Honda, recunosc ca nu am avut niciodata bugetul necesar achizitionarii unei Honde (intotdeauna am fost adeptul achizitionarii de auto nou).
    Dar uite ca vremurile se schimba si printr-o potrivire fericita de circumstante, ma aflu in plin proces de cumparare a masinii mult visate: un Civic Tourer diesel.
    Lucrez in Germania, iar aici pentru faptul ca motoarele diesel nu sunt privite cu ochi tocmai buni, iar Civicul Tourer generatia IX este inlocuit de noua generatie, face ca masina din titlu sa fie cumparata la un pret destul de atractiv.
    Am fost, am vazut masina, am condus-o intr-un scurt drive-test si am achitat un avans de 10%, urmand ca restul sumei sa o platesc peste 5 saptamani, atunci cand voi merge sa o ridic. Inmatricularea se va face in Romania, si cum la noi programari nu am putut face decat peste o luna jumate, dealerul Honda din Germania a fost amabil sa imi gazduiasca masina cateva saptamani.
    De mentionat faptul ca atunci cand voi ridica masina, nu mi se pot elibera numere cu valabilitate mai mare de 5 zile.
    Am vazut ca multi colegi de forum au cumparat recent Civic din Germania, daca imi puteti impartasi din experienta voastra v-as fi foarte recunoscator. Mai ales in ceea ce priveste actele din Germania si procedeul de inmatriculare de la noi.
    Imi e teama sa nu ajung in tara si sa ma trezesc ca nu am nu stiu ce acte, e prima data cand cumpar masina din strainatate.
    Poze nu am deocamdata, promit sa uploadez imediat cum iau masina.

Sa ai noroc de ea! Sintax a fost recent si iti poate spune. In principiu nu ai cum sa ai probleme in Germania ca acte. La noi la RAR si inmatriculari va fi dezastru pana te programezi
    '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Comment

Multumesc! Programari la RAR si inmatriculare am facut deja, pe 21 respectiv 23 Mai.
      Sper sa nu intampin mari probleme, din cauza serviciului nu voi avea la dispozitie decat vreo 2 saptamani.

Comment

salut SilviuZ si felicitari ptr achizitie. sa te poarte multi km

tot din Germania am cumparat si eu Civicul meu acum 3 saptamani. referitor la acte, in Germania totul este foarte usor si rapid. Dealer-ul a mers cu mine la biroul de inmatriculari auto (dupa ce am rezolvat problemele administrative cu el) si la un mic "magazine" de langa biroul respectiv unde am primit numerele de export si am facut asigurarea. toata distractia (asteptat randul la biroul de inmatriculari si drumul la ghereta de numere, aproximativ 1.30 de minute).

delearul emite contractul de vanzare cumparare, factura fiscala si actele ce tin de masina (caiet service, vezi ca in Germania acel caiet nu are loc de stampile, in Germania notarea lucrarilor efectuate in garantie se face electronic, cartea navigatiei, codul radio, f importat certificatul de conformitate Honda care atesta ca masina este Euro6 - ai mare grija sa ai asa ceva!). roaga dealer-ul sa stampileze contractul si factura fiscala - am auzit situatii in care cei de la ANAF au comentat ca facturile nu erau stampilate.......mai trebuie sa primesti brief-ul mare si brief-ul mic (astea 2 sunt verzi si practic cel mic = talon iar cel mare egal carte identitate, eu asa le-am considerat :-). eu numerele de Germania (anticipand si nu prea corect ce ma asteapta in tara.......) le-am solicitat ptr o luna, inclusiv asigurarea de Germania - vezi ca este destul de scump - eu ptr astea si comisionul biroului am platit aproximativ 170 de euro. daca nu inmatriculezi masina in tara pe firma, atunci cu siguranta ca dealer-ul din Germania o sa te puna sa platesti TVA ul acolo si apoi cand ajungi in tara si te apuci de inmatriculat auto, o sa trebuiasca sa il platesti si la ANAF, iar dupa ce ai inmatriculat masina in RO, trimiti dovada dealer-ului si acesta returneaza TVA ul achitat in Germania - cotele de TVA is la fel, singura treaba este ca o sa stai cu TVA ul platit in 2 locuri pana rezolvi. Eu am incercat sa conving delear-ul sa imi vanda masina fara TVA, dar din pacate acesta nu a acceptat - nu vreau sa comentez de ce, dar cred ca ne dam seama care este motivul.

bafta
        www.soundlightvideo.ro
        www.slvservices.ro
        EX: '07 Honda Accord 2,0 Executive M/T Carbon Bronze Pearl
        '16 Honda Civic Tourer 1.6 Executive M/T White Orhid Pearl

Comment

Salutare si multumesc pentru urari!
          De asemenea iti multumesc ca ti-ai rupt din timpul tau liber sa imi scrii informatiile de care aveam nevoie.
          Azi dupa ce am citit postul tau am si telefonat dealer-ului, sa vad cum e cu plata T.V.A.
          Din ce mi-a spus el, totusi e posibil ca un roman persoana fizica si implicit cetatean UE sa nu fie nevoit sa achite T.V.A in Germania. Asta doar cu conditia ca masina cumparata sa fie noua (noua insemnand fie sa nu aiba mai mult de 6000 km parcursi, ori sa nu fie mai veche de 3 luni).
          Dupa achitarea T.V.A-ului in Romania si inmatricularea definitiva, trebuie sa ii trimit in Germania prin mail actele masinii, scanate, dealer-ul avand astfel justificarea ca eu am platit taxa.
          Deci teoretic se poate, practic vom vedea, singura lor problema ar fi daca nu le-as trimite copii ale documentelor de inmatriculare in Romania, deci totul se rezuma la incredere.
          A ramas ca in zilele urmatoare sa discute cu superiorii si sa imi dea un raspuns,masina pe care o cumpar are doar 20 km parcursi, deci e practic noua.
          Foarte folositor postul tau, o sa ii fac o captura de ecran sa il am cand voi ridica masina. Astfel sunt sigur ca nu omit nimic.
          Cat despre numerele de export, le voi lua pe cele de 5 zile. Am inteles ca la noi cele rosii, provizorii, se obtin intr-o zi, bineinteles, dupa un stat sanatos la coada (sper sa fie asa si sa nu am surprize).

Comment

daca accepta asa este perfect. normal asa trebuie sa fie - TVA ul se achita in tara unde urmeaza sa fie inmatriculata masina. problema este din cauza tepelor primite - masina se da ca si export dar in realitate ea este inmatriculata in Germania rezulta ca dealer-ul este bun de plata TVA catre statul German. sper sa accepte asa ca sa nu stai cu TVA ul blocat pana rezolvi cu inmatricularea in tara - la mine vanzatorul (care era chiar patronul) mi-a spus clar ca nu accepta varianta aceasta. o sa imi returneze TVA ul cand ii furnizez pe mail documente prin care atest ca inmatricularea a fost efectuata pe Romania.

nu stiu unde urmeaza sa inmatriculezi masina (judet) dar in Prahova este jale. eu am programare ptr inmatriculare permanenta pe 21.06 si ptr numere rosii, pe 02.05 - numerele mele de export expira pe 20.04, practic raman fara masina aproape 3 saptamani.

eu zic sa verifici situatia la biroul de inmatriculari auto (vezi ca acum programarea se face online - cel putin in Prahova asa este) - sfatul meu este sa faci deja programare si ptr numere provizorii si ptr inmatriculare permanenta, si de asemenea cere seria VIN de la dealer si fa programare si la RAR. te scutesti de o groaza de vreme de asteptat - inclusiv la RAR este jale - daca citesti pe topicul meu, eu ca sa castig 2, 3 saptamani de asteptare, am facut programare tocmai la RAR Calarasi....... in functie de ce info primesti cand faci programarile, vezi daca poate nu este mai bine sa scoti numere din Germania ptr mai mult de 5 zile. cel mai aiurea este sa stai cu masina in parcare din cauza birocratiei Romanesti, si sa circuli cu taxi-ul :-(

bafta
            sintax
            Senior Member
            Last edited by sintax; 09-04-18, 22:55.
            www.soundlightvideo.ro
            www.slvservices.ro
            EX: '07 Honda Accord 2,0 Executive M/T Carbon Bronze Pearl
            '16 Honda Civic Tourer 1.6 Executive M/T White Orhid Pearl

Comment

Salutare!
              Sa va spun cum am facut eu luna trecuta in legatura cu inmatricularea unui autoturism (in Bucuresti - Pipera): dupa ce am fost intr-o dimineata la sediul respectiv si vazand aglomeratia acre era la inmatriculari, intreband la informatii mi s-a spus sa fac programare online. Astfel ca, asa am facut. Termen 15.05. Sa-mi b..g....ma gandeam... Fac programarea si ma inarmez cu rabdare. In aceeasi zi, avand drum pe la Pipera, in jurul orei 18, intru in sediu si ma uit dupa cozile la inmatriculari. Lipseau cu desavarsire. Mai erau doua persoane la n”spe ghisee deschise. Astfel ca, alerg repede la masina, iau actele care deja erau pregatite si in 5 minute le depun si scap. A doua zi actele erau gata. Asa ca va sfatuiesc sa incercati dupa orele 17. Poate aveti aceeasi bafta
              Ex: Honda Civic Hatchback sport 2007, negru, i-shift
              Ex: Honda Civic Hatchback executive 2009, gri, AT
              Ex: Honda Accord sedan 2012, negru, AT

Comment

@sintax
                Pana la urma trebuie sa platesc T.V.A-ul de 2 ori.
                Raspunsul dealerului: "Ca si cetatean roman, in conditiile date, ai dreptul sa cumperi masina fara sa achiti VAT la noi, asta e clar! Totusi, este nevoie sa lasi contravaloarea TVA ca si garantie, pana ne trimiti actele, scanate."

Pana la urma merg si eu pe varianta aleasa de tine, cu numere de germania valabile o luna. Masina va fi inmatriculata in jud. Bacau, am programare RAR pe 21Mai iar pe 23 Mai sunt programat pentru inmatriculare. Pe 27 Apr. voi merge sa ridic masina, deci in teorie o luna de valabilitate a numerelor ar trebui sa ajunga.
                Urmaresc cu interes topicul tau, sunt lucruri utile de aflat.

@Victor Gabriel
                Salutare!
                Se poate ca de cand cu programarile online sa fie totusi mai liber dupa anumite ore, la ghisee. Trebuie incercat.

Comment

Mare atentie! Din cate am inteles, la RAR nu se mai emite CIVul in 24 de ore, ci in aprox. 5 zile lucratoare.

Comment

E valabil la nivel national sau doar in anumite judete?

Comment

Posibil doar in anumite judete, ar fi indicat sa intrebi la RARul la care esti programat.

Comment

Sigur, ar trebui intrebat, insa la noi greu gasesti pe cineva la telefon sa te ajute cu informatii. Ori mi se intampla doar mie sa sun pe la institutii si sa nu mi se raspunda la telefon..?
                        Daca reusesc sa aflu cum stau lucrurile, in timp util, o sa scriu aici.

Comment

Am si eu o intrebare: stie cineva sa imi zica daca la 1.6 i-DTEC distributia este pe lant? Cu siguranta trebuie sa fie undeva informatia aceasta, dar spre rusinea mea se pare ca nu reusesc sa o gasesc.

Comment

Cred că la toate motoarele actuale de pe Honda distribuția este pe lanț.
                            I'm not anti-social. I'm anti-idiot.
                            My cars:

'09 Honda Accord Tourer 2.4 A/T, Executive, Cobalt Blue Pearl--all season daily car
                            '00 S2000, Silverstone Metallic - my new daily sunny day drive
                            '96 CRX Del Sol 1,6 SIR, Custom Metallic Green - sunny&warm days car
                            '78 Accord SJ 1,6 Yellow - historical car
                            EX-'11 CR-V 2,2 I-DTEC A/T Executive, Urban Titanium Metallic
                            EX -'09 Accord Sedan 2,4 M/T Executive, Cobalt Blue Pearl
                            EX-''00 HR-V 1,6, Custom Matt BlacK - Utility car
                            EX-'15 Civic 5D 1,8 Sport M/T Briliant Sporty Blue Metallic
                            EX- '95 Civic Eg 1,8 White - race car
                            EX-'08 Civic 5d 1,8 Sport M/T Alabaster Silver -

Comment

Da, este pe lant.
                              "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
                              "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

Working...
                              X