XAR: '20 Honda Civic Sedan Executive 6MT, Cosmic Blue & Ivory

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • XAR: '20 Honda Civic Sedan Executive 6MT, Cosmic Blue & Ivory

    Bine v-am gasit!

    De saptamana trecuta sunt posesorul unei Honda Civic Sedan, in echipare Executive si culoare Cosmic Blue cu transmisie manuala 6+1 si piele Ivory.
    Istoria mea cu marca incepe in februarie 2020 cand am fost la test drive cu Civic (hatch) si mi-a placut cum se simte.
    Din pacate, combinatia de echipare Executive si transmisie manuala este rara, atunci nu era disponibila, iar piele Ivory am inteles ca nu se mai pune, ramanand doar optiunea de negru.
    Pe mine ma intereseaza 3 lucruri la o masina, in ordinea asta: sa fuga, sa arate bine si sa nu ma tina in service.
    Honda m-a atras pentru raportul calitate / pret / echipare, garantia de 5 ani, atitudinea reprezentantelor fata de clienti si, intr-o mare masura, lucrurile pe care le-am citit aici.

    La inceputul acestei luni am reluat discutiile cu Honda Nord si, surpriza, am gasit-o pe dumneaei dintr-un ultim lot livrat in RO.
    Un mare thumbs up catre echipa de la HN pentru abordarea in negociere, atitudinea fata de client si operativitatea in procesul de livrare a masinii.

    Ca accesorii, am luat de la dealer tavita de portbagaj, tips-urile de tobe si gume de iarna Nokian, iar acum discut de un kit de roata de rezerva slim.
    Astept luna octombrie pentru oferte la seturile de jante, am in plan inca unul pentru cauciucurile de iarna.
    In seara zilei in care am luat-o, masina a primit folii Llumar pe luneta si geamurile spate (5% transparenta), folii pe geamurile fata (80% transparenta) si pe faruri (100% transparenta).
    Meditez la folie pt parbriz (80%) si cu siguranta pentru stopuri (idem faruri).

    De pe Aliexpress am comandat protectia de portbagaj (cea din partea superioara care acopera boxele si cablurile). Am gasit un topic pe Softpedia si imi place cum se aseaza in masina.
    In RO am gasit un set de 2 rubber straps pentru difuzoare mari pe care am de gand sa le montez ca manere de inchidere a portbagajului. Cred ca o sa le prind cu suruburi in capitonajul portbagajului.

    De joi de cand am luat-o si pana azi, am facut 960km: 120km in Bucuresti, iar restul pe un traseu potrivit rodajului: Bucuresti -> Pitesti -> Rm. Valcea -> Sibiu -> Brasov -> Onesti -> Focsani -> Buzau -> Bucuresti.
    Am mers cu o turatie de 2500-3000 rpm si am evitat turele < 2000 rpm, fara acceleratii la podea. In cateva depasiri, am urcat usor catre 3500 rpm.
    Media de viteza a fost de 56 km/h cu un consum mediu afisat de 5,8l / 100km. Prin Bucuresti, consumul se stabilizase la 10l / 100km, cu AC on si Start / Stop off permanent (nu am de gand sa-l folosesc vreodata). Benzina ca la toate masinile pe care le-am avut: Petrom 99 sau OMV 100, 1 persoana si bagaje usoare.
    Nu am apasat niciodata butonul ECON.

    Masina e setata mai mult spre confort decat spre sportivitate. Hatch-ul vine cu amortizoare adaptive in echiparea Sport Plus care o fac o idee mai rigida. Sedan-ul Executive nu le are; nu le-am simtit lipsa, dar m-as fi bucurat sa fie acolo.

    Eu vin de pe un Bertone Turbo de 190 cp. Comparatia nu-si prea are locul, dar Opel-ul pare mai iute decat Honda, poate datorita etajarii cutiei si clar cu suspensie mult mai rigida, prea rigida.
    Ca feedback dupa 1000 km, masina este ceea ce am asteptat si mai mult. Ca puncte de rezolvat: farul dreapta pare ca bate putin mai jos, iar subwoofer-ul sau o boxa de pe spate are un greier. Astea le rezolv saptamana asta cand ma duc sa iau CIV in original. Voi preciza si de un mic vajait al compresorului de AC intre 1900 - 2200 rpm. Nu pare a fi ceva grav, e greu sesizabil, AC isi face treaba foarte bine, dar doar sa fie pusa pe masa in eventualitatea in care se agraveaza.
    Ca pozitie la volan, nu e neaparat ceva rau, dar cred ca tb sa ma mai joc la reglaje, eu avand 1,87m si 75kg. Nu am amortit sau ceva, doar ca scaunele Recaro din Bertone imi par mai confortabile, ele avand prelungire pentru sezut (vine aproape sub genunchi) si suportul lateral ceva mai bun.

    In incheiere, ma bucur de alegerea facuta, ma bucur sa ma alatur clubului si va doresc sa va bucurati de masinile voastre la fel cum si eu ma bucur de a mea!
    Alex
    Last edited by XAR; 21-09-20, 14:53.
    Civic X 2020 Sedan Executive MT

  • #2
    Bine ai venit, felicitări pentru achiziție ! Īți doresc km multi cu bucurii. Frumoasa culoarea apropo . Legat de șuieratul ac, īl am și eu la civic Sedan 2019 cvt, am tot scris de el, se manifesta din primele luni cu mașina. Inițial autoklass nu l-am recunoscut, apoi după ce le-am arătat ce este buletin de service au schimbat o țeavă de ac, dar zgomotul s-a menținut, cu mențiunea că īnainte era pe plaja 2100-2700 rpm, acum 1800-2100 să zic.

    Comment


    • #3
      Multumesc! La fel si tie!

      Eu imi doream Midnight Burgundy (negru cu perle visinii) pt ca se deschide in soare din negru inspre visiniu, iar in rest e neagra. Dar nu am gasit.
      Acum incepe sa-mi placa si Cosmic Blue, da bine in contrast cu pielea bej si, la urma urmei, cand o conduc nu o vad pe exterior

      Legat de suieratul compresorului, nu-mi fac griji, e doar un rulment si inca e greu sesizabil. La vechile masini am schimbat multi rulmenti de ambreiaj compresor si faceau muuult mai urat decat ce se aude la Civic, chiar si noi fiind. E curios ca citisem pe forum despre aceasta problema si credeam ca facelift-ul 2020 a rezolvat-o.
      Nu-mi mai bat capul; masina e garantata 5 ani, iar AC lucreaza cum tb. O sa transmit feedback-ul zilele astea cand ma duc la reglajul farurilor si greierele din boxa, doar ca sa stie. Daca se agraveaza, o sa solicit inlocuirea compresorului de AC.

      Zilele astea sper sa gasesc timp sa ma joc cu sistemul de infotainment. Cat am condus, am folosit navigatia ei care mi se pare OK overall, dar vreau sa pot folosi si Waze-ul sau Google Maps. Plus ca vocea e doar masculina (sau nu am gasit eu setarea), iar mie imi place sa-mi vb o doamna
      Pe radio, calitatea audio mi se pare mediocra; cu YT pe Android Auto imi place cum se aude.
      Ceva idei despre cum as putea imbunatati calitatea sunetului pe radio? M-am jucat in setarile de sunet, dar fara rezultat.

      Intervalul de service este afisat in zile, mai am 350. Nu stiu daca si cum il pot seta in km, mi-ar fi mai util.
      Civic X 2020 Sedan Executive MT

      Comment


      • #4
        Legat de culoare, pānă īn ultima seara īnaintea achiziției am vrut sa iau midnight burgundy, dar este mai pretențioasa și īn majoritatea timpului arata că negru, iar la praful de la noi, am zis că e mai wise sa iau a doua favorita, gri.
        la sistemul de info īți recomand să īl treci pe stil tableta, din setări și change skin, mie īmi place mai mult că look și e mai configurabil.
        Sistemul audio e mediocru, coroborat cu Insonorizarea slabă nu e cine stie ce. Asta e pe to do list la mine in perioada următoare, Insonorizare portbagaj, fete uși și carenaj roti plus boxe alpine fata. Roata de rezerva am luat ah de pe OLX la 850 lei pe 17 cu cric . Sunt curios ce oferta īți fac la reprezentanta. Ultima data auzisem de 500 euro.
        Legat de oil life cred că se scurge la fel īn zile sau in km, eu am prins și 7000 km intre schimburi și 11 k km prind acum pe pandemie, cu mers și 3000 km in concediu pe autostrada.

        Comment


        • #5
          Sa o conduci cu placere multi km. si fara de probleme.

          Comment


          • #6
            Multumesc!
            Civic X 2020 Sedan Executive MT

            Comment


            • #7
              Felicitari si sa te bucuri de ea cat mai multi kilometri!
              HONDA. The finest from Japan. Since 1963.

              Comment


              • #8
                Multumesc!
                Civic X 2020 Sedan Executive MT

                Comment


                • #9
                  Bun venit in club si drumuri frumoase alaturi de micuta jucarie!

                  Comment


                  • #10
                    Multumesc si bine v-am gasit!

                    Aseara masina a implinit 1000km. Consumul mediu afisat e 5,9l / 100 km.
                    Am reusit sa-mi gasesc o pozitie confortabila la volan. Reglajul electric al scaunelor ajuta, mai ales cel pe inaltime a partii frontale a sezutului care compenseaza lipsa prelungirii cum are Bertone.
                    Am butonat si sistemul de infotainment, l-am legat la net si si-a facut ceva update-uri, inca nu stiu cum pot pune Waze. Momentan, merg cu navigatia masinii care isi face treaba. Muzica ascult de pe YT, la radio nu-mi place deloc cum se aude si nu am gasit setari de imbunatatire.

                    Vajaitul compresorului de AC pare ca se accentueaza. Greierele e la locul lui, farurile bat ok, dar dreapta parca e putin mai jos.
                    Am vb la HN si o sa ma duc zilele astea sa le verifice pe toate.

                    Attached Files
                    Last edited by XAR; 22-09-20, 09:06.
                    Civic X 2020 Sedan Executive MT

                    Comment


                    • #11
                      Cel mai bun sunet l-am simțit pe tidal premium, da doar flac, am făcut ab o luna, a fost gratis, in rest era 10 euro parca. Locul 2 este sunetul redat de pe iPhone 11 cu Apple music, se aude mai clar decāt pe pixelul meu 2 cu Spotify premium. Am incercat și yt music si Google music. Super de pontul cu update la infotainment. Am sa incerc și eu. Legat de sunetul de ac, īți țin pumnii sa rezolvi ! Să ne ții la curent cu soluția reprezentanței.

                      Comment


                      • #12
                        Ieri am fost la HN pentru problemele de mai sus si am rezolvat asa:

                        1. vuiet compresor: testat vid instalatie (OK), golit freon & ulei (au scos 371gr) si au completat la loc. Compresorul e ok, dupa cum ma asteptam, nu am insistat pentru garantie. Am agreat ca daca se agraveaza, revin si schimbam pe garantie. Din ce spuneau, pe modelele 2020 nu au avut problema la AC de niciun fel. Vuietul e tot acolo, dar foarte greu sesizabil. Dau +2 la volum si dispare
                        2. greiere subwoofer: vibra pe polita spate, au pus buretei, acum nu se mai aude decat fff putin si doar la basi puternici.
                        3. reglaj faruri: e mai bine, dar dreapta bate tot prea jos, vad in bara spate a masinii din fata si la zid.

                        Pentru 2 & 3, in service mai era un Sedan '19. Probabil asa au iesit in fabrica.
                        Azi am vb din nou cu HN si vineri ma duc sa reglam odata 2 & 3 asa cum tb. Multumesc dlui. Gabi Paraschiv, foarte deschis si comunicativ.
                        Devizul s-a inchis pe 0, micile operatiuni intrand pe garantie. Am putut intra in service cu masca pe fata.

                        Am mai butonat setarile de radio si am descoperit un meniu "Lista statii" unde, pe langa faptul ca are toate posturile, calitatea sunetului este apropiata de cea de pe telefon.
                        E mai "greu" de operat fiind mai ascuns, dar o sa ma obisnuiesc.

                        In rest, masina imi place si isi face treaba bine. Daca rezolv greierul si reglajul farurilor, nu o sa mai am pitici pe creier si o sa ma bucur si mai mult de ea.
                        Civic X 2020 Sedan Executive MT

                        Comment


                        • #13
                          a venit kitul de roata slim comandat la HN, maine ma duc sa-l iau si sa re-reglez farurile si sa re-scap de greierele din subwoofer.
                          am vb si de folie pt navigatie, maine o pun si pe aceea.
                          revin cu poze si impresii dupa ce le rezolv.

                          am gasit pe amazon protectii de prag care, judecand dupa filmuletul de prezentare si review-uri, sunt ok.
                          https://www.amazon.com/dp/B07SH6KGT8...ing=UTF8&psc=1

                          am comandat si de 3 zile Amazon tot imi cere update payment condition. am incercat cu 2 carduri, ambele cu sold disponibil si folosite cu succes la alte plati internationale si tot nu vrea.
                          fac apel la voi: daca mai e cineva interesat, il rog sa comande si pt mine si trimit banii prin transfer bancar imediat sau cash in Bucuresti + berea de rigoare
                          Civic X 2020 Sedan Executive MT

                          Comment


                          • #14
                            Fost-am la HN din nou si:
                            - farurile sunt reglate corespunzator, mi-au aratat cu aparatul pus in fata lor.
                            - greierele spate aparea din cauza politei care vibra pe luneta. Au demontat polita si au pus buretei (cred), iar acum e liniste

                            Un MARE multumesc dlui.Gabi Paraschiv pentru rabdare si profesionalism, cat si echipei din service care a lucrat la masina pret de 2h.

                            Am pus folie pe navigatie de care sunt multumit, poza mai jos.

                            Kit-ul de pana este nou-nout, a venit in cutie Honda.
                            Mai jos poze cu el in masina si codurile de produs, in caz ca cineva doreste sa le comande separat.
                            Vine la fix in portbagaj, are surub de fixare ca sa nu aiba joc, iar polita / podeaua portbagajului e la nivel.
                            Attached Files
                            Civic X 2020 Sedan Executive MT

                            Comment


                            • #15
                              Am vrut sa pun anunt in sectiunea dedicata ca sunt in cautare de jante pe care sa le incalt cu gumele de iarna, dar nu am butonul disponibil.
                              Prin urmare, fac apel la voi: daca cineva are un set de jante pe 17", sunt interesat de achizitie, bugetul fiind de 1000 - 1500 lei, in functie de starea lor.

                              17x8J / 17x7,5J / 17x7J
                              PCD 5x114,3
                              ET 50 sau apropiat
                              CB 64,1

                              Am anvelopele de iarna si ma intereseaza doar jantele.
                              Civic X 2020 Sedan Executive MT

                              Comment

                              Working...
                              X