BBITZA: '19 Honda Civic Sedan 1.5T Facelift, CVT, Elegance, Polished Metal Metallic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Am indreptat eu aripa de la civic x la turbocon. Merita 100%. Tabla subtire de la honda este perfecta pt pdr

    Comment


    • #47
      Stiu de metoda PDR. am avut o indoitura de bara fata si asa am rezolvat. dar aici a sarit vopseaua din pacate. Va trebui vopsit stalpul respectiv. Oricum mi se pare interesanta povestea cu RCA-ul si faptul ca ai putea schimba parbrizul asa. Daca cineva stie mai multe ar fi ok sa faca share.

      Comment


      • #48
        Originally posted by IB View Post
        Ba da, parbrizul poate fi inlocuit pe RCA-ul masinii care a proiectat piatra, insa trebuie in primul rand ca soferul vinovat sa isi recunoasca vina, ceea ce e cam dificil, dar nu imposibil. Eu am vazut cateva cazuri in trecut, insa nu mai sunt la curent cu legea, trebuie citita.
        Si care ar fi vina soferului, in cazul acesta? Ca nu s-a dat jos dupa fiecare rotatie completa a rotilor sa verifice ca nu cumva sa-i fi intrat vreo pietricica in profilul anvelopei?

        Comment


        • #49
          Nu eu am facut legea, asta daca mai este prevazut in lege asa ceva. Insa ma gandesc ca pot fi situatii in care se lucreaza la covorul asfaltic, sa zicem ca se pune si criblura, iar in zona sunt restrictii de viteza care, de multe ori nu sunt respectate. Am intalnit cu totii astfel de situatii. In conditii de criblura proaspat asezata pe asfalt, cu cat viteza de deplasare e mai mare, cu atat sansele ca rotile vehiculului sa antteneze pietre cresc. Deci, soferul poate fi raspunzator in acest caz nu in mod direct, nereapectand viteza de seplasare, ci ca si consecinta.

          Comment


          • #50
            Deja intram in cazuri extrem de specifice, in care ar exista o contraventie (mentionata in codul rutier si recunoscuta de celalt sofer) si care a dus in mod direct la aparitia evenimentului asigurat, in nici un caz un scenariu general sau care sa-l ajute pe colegul nostru (asta pentru ca in situatii de genul, pe langa limita de viteza se impune si pastrarea unei distante cat mai mari fata de masina din fata ).
            closchkutza
            Senior Member
            Last edited by closchkutza; 18-03-21, 17:19.

            Comment


            • #51
              Spune-le celor care au gandit si legiferat actele normative. Situatii specifice sau nu, ele exista, iar legea ar trebui sa le acopere pe toate.

              Comment


              • #52
                Pai tot ii dai cu actul normativ. Hai sa vorbim pe concret, pe actul normativ respectiv. Care este acela?

                Comment


                • #53
                  Sigur.

                  Comment


                  • #54
                    Originally posted by closchkutza View Post
                    Pai tot ii dai cu actul normativ. Hai sa vorbim pe concret, pe actul normativ respectiv. Care este acela?
                    Am gasit asta:

                    (3) Indiferent de locul īn care s-a produs accidentul de vehicul - pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulației publice, īn incinte și īn orice alte locuri, atāt īn timpul deplasării, cāt și īn timpul staționării vehiculului asigurat, asigurătorul RCA acordă despăgubiri pānă la limita de răspundere prevăzută īn contractul RCA pentru:

                    a) prejudiciul produs de dispozitivele sau instalațiile cu care a fost echipat vehiculul, inclusiv pentru prejudiciul produs din cauza desprinderii accidentale a remorcii, semiremorcii ori a atașului tractat de vehicul;

                    b) prejudiciul produs din culpa conducătorului vehiculului asigurat;

                    c) prejudiciul produs prin fapta lucrului, cānd prejudiciul īși are cauza īn īnsușirile, acțiunea sau inacțiunea vehiculului, prin intermediul altui lucru antrenat de deplasarea vehiculului, prin scurgerea, risipirea ori căderea accidentală a substanțelor, materialelor sau a obiectelor transportate;

                    Acuma, cum ajungi sa demonstrezi cuiva (oricui) ca piatra aia a sarit de la o masina anume, nu stiu.

                    Comment

                    Working...
                    X